NRK Meny
Normal

- OK å spille fotball hele november

- November er vanligvis ikke noe problem for fotball på de anleggene vi har i Norge nå, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Video Semb intervjuet om cupspill i November

Han er godt fornøyd med Fotballforbundets vedtak om å utvide sesongen neste år. Da skal siste serierunde spilles søndag 27. november.

- Anleggene nå har undervarme og gode fasiliteter på stadion, så i november kan det godt spilles fotball. Det er større utfordringer i mars, sier Semb.

Cupfinale før serieslutt

NFF bestemte fredag at eliteserien skal begynne 20. mars, og ikke avsluttes før siste helg i november. Cupfinalene skal spilles helga 5. og 6. november, når det fortsatt gjenstår to serierunder.

- Jeg tror vi kan leve godt med at cupfinalen spilles før serien er avsluttet. Finalen trekker nok fullt hus uansett, sier Semb.

Hva synes du om at cupfinalen ikke lenger skal avslutte sesongen? Si din mening nederst i artikkelen.

Spill i Europa

Snø på banen på Lerkendal før kampen mot Aalesund 07.11.2010

Slik så det ut på Lerkendal før årets siste kamp. Nest år avsluttes serien tre uker seinere

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Han trekker også fram gevinsten med at de beste klubbene forhåpentligvis spiller i Europa utover høsten.

- Forhåpentligvis har vi norske klubber med i europaliga og mesterliga. De får mye bedre kamptrening hvis serien spiller til slutten av november. Skal de klubbene ha noen mulighet, er vi helt avhengig av å strekke sesongen, sier Semb.

Seinere sesongstart

Sesongstarten 20. mars er ei uke seinere enn de to siste sesongene. I år var det rekordtidlig seriestart 13. mars.

Ei ukes utsettelse begrunner Semb med at det ofte er vanskelige forhold så tidlig på våren, samtidig som man vil ha en serierunde bak seg når landslaget møter Danmark til EM-kvalifisering 26. mars.

- At det er surt og vinterlig i deler av sesongen må vi leve med. det har de også i England og Tyskland, og det er noe vi må tåle hvis vi skal ha en sesong med en sesong tilpasset det å spille internasjonal fotball, sier Semb.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.