- Norge bruker spillerne feil

Eidur Gudjohnsen kritiserer den norske spillestilen.

Eidur Gudjohnsen

En av Nordens beste spillere, islandske Eidur Gudjohnsen, er svært kritisk til den norske spillestilen etter 1-1-kampen mot Island lørdag.

- Norge spilte kjedelig fotball. Vi visste på forhånd at at dere har kvaltitetsspillere, men etter min mening brukes de feil, sa Gudjohnson til NRK etter kampen.

LES: Møter Nordens nest beste spiss

LES: - Veldig skuffa

- Carew og Hangeland utgjør laget

- Jeg ville ikke vært midtbanespiller på det norske laget, det er jo bare forsvarsspillerne og spissene som er involvert i spillet! Norge hadde klart seg med bare Carew og Hangeland på banen siden alt spill går ut på at Hangeland slår en langpasning opp til Carew - og det er det!

Gudjohnsen, som utlignet for islendingene mot Norge lørdag, er ikke overrasket over den norske spillestilen som han ser på som kjedelig.

- Jeg er ikke overrasket over det norske lagets innsats. Vi visste alle om taktikken til «Drillo», hans spillestil og fotballfilosofi.

LES: Disse lagene er klare for fotball-VM

Den islandske stjernen scoret også mot Norge på Ullevaal i VM-kvalifiseringskampen 6. september i fjor. Også da sikret han ett poeng for islendingene med sin 2-2-scoring på et bra frispark.

Norge er bedre

Selv om Gudjohnsen er kritisk til den norske spillestilen, og Norge og Island har spilt to uavgjorte kamper i denne kvalifiseringen, mener den tidligere Chelsea-spilleren at Norge fortsatt er hakket bedre enn naboene i nord-vest.

- Det har ikke vært så stor forskjell på lagene i de to VM-kvalifiseringskampene, men jeg synes Norge generelt sett fortsatt ligger et skritt foran oss, dette fordi dere har prestert på et høyt nivå over lenger tid, mens vi bare presterer bra i noen få kamper av og til, sier han.

Gudjohnsen, som både har spilt i engelsk og spansk fotball, har en imponerende merittliste i internasjonal fotball. Sist mandag skrev den islandske storstjernen under for franske Monaco.

De siste tre årene har han spilt for mesterliga-vinner Barcelona, mens han før det var seks år i Chelsea. I løpet av årene i England sikret han seg to ligagull og en seier i Ligacupen, mens han scoret 54 mål på 182 kamper.

(Kommenter artikkelen under videoen)

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Er Du enig med Gudjohnsen? Si din mening her!

• Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

Britain Soccer Women’s Super League
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.