NRK Meny
Normal

- Norge bruker spillerne feil

Eidur Gudjohnsen kritiserer den norske spillestilen.

Eidur Gudjohnsen
Foto: JAIME REINA / AFP

En av Nordens beste spillere, islandske Eidur Gudjohnsen, er svært kritisk til den norske spillestilen etter 1-1-kampen mot Island lørdag.

- Norge spilte kjedelig fotball. Vi visste på forhånd at at dere har kvaltitetsspillere, men etter min mening brukes de feil, sa Gudjohnson til NRK etter kampen.

LES: Møter Nordens nest beste spiss

LES: - Veldig skuffa

- Carew og Hangeland utgjør laget

- Jeg ville ikke vært midtbanespiller på det norske laget, det er jo bare forsvarsspillerne og spissene som er involvert i spillet! Norge hadde klart seg med bare Carew og Hangeland på banen siden alt spill går ut på at Hangeland slår en langpasning opp til Carew - og det er det!

Gudjohnsen, som utlignet for islendingene mot Norge lørdag, er ikke overrasket over den norske spillestilen som han ser på som kjedelig.

- Jeg er ikke overrasket over det norske lagets innsats. Vi visste alle om taktikken til «Drillo», hans spillestil og fotballfilosofi.

LES: Disse lagene er klare for fotball-VM

Den islandske stjernen scoret også mot Norge på Ullevaal i VM-kvalifiseringskampen 6. september i fjor. Også da sikret han ett poeng for islendingene med sin 2-2-scoring på et bra frispark.

Norge er bedre

Selv om Gudjohnsen er kritisk til den norske spillestilen, og Norge og Island har spilt to uavgjorte kamper i denne kvalifiseringen, mener den tidligere Chelsea-spilleren at Norge fortsatt er hakket bedre enn naboene i nord-vest.

- Det har ikke vært så stor forskjell på lagene i de to VM-kvalifiseringskampene, men jeg synes Norge generelt sett fortsatt ligger et skritt foran oss, dette fordi dere har prestert på et høyt nivå over lenger tid, mens vi bare presterer bra i noen få kamper av og til, sier han.

Gudjohnsen, som både har spilt i engelsk og spansk fotball, har en imponerende merittliste i internasjonal fotball. Sist mandag skrev den islandske storstjernen under for franske Monaco.

De siste tre årene har han spilt for mesterliga-vinner Barcelona, mens han før det var seks år i Chelsea. I løpet av årene i England sikret han seg to ligagull og en seier i Ligacupen, mens han scoret 54 mål på 182 kamper.

(Kommenter artikkelen under videoen)

Video: Se intervjuet med Gudjohnsen her!

Video nsps_upload_2009_9_6_10_11_4_846.jpg

Er Du enig med Gudjohnsen? Si din mening her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.