- Veldig skuffa

Norge kommer ikke til å spille i fotball-VM neste sommer.

John Carew fortviler etter tapet mot Island.
Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Bør "Drillo" fortsette? Si din mening!

Nrksport.no fulgte Island - Norge spark for spark

Norge åpnet friskt borte mot Island, men det hjalp ikke og kampen endte 1-1.

Island var nærmest seier og to minutter før slutt var islendingene centimetere fra å score seiersmålet da Veigar Pall Gunnarsson skøyt ballen på innsiden av stolperoten til Jon Knudsen og ut.

Norge ligger nå tre poeng bak Skottland som innehar 2. plassen i gruppa. Selv om Norge vinner sin siste kamp og Skottland taper sin slik at Norge ender på 2. plass, vil Norge etter all, all sannsynlighet ha for få poeng til å bli blant de åtte beste toerne.

LES: Disse lagene er klare for fotball-VM

- Vi spillerne er veldig skuffa. Det var ikke bra nok i dag, og det er ekstra skuffende at vi ikke gjør det bedre når vi vet at vi har muligheten til å ta 2. plassen, sa John Carew til NRK etter kampen.

Video. Se intervjuet med Carew HER!

Video nsps_upload_2009_9_5_23_5_18_839.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Norge åpnet best

Det var Norge som åpnet best mot Island. Allerede etter fem minutter fikk John Carew en stor sjanse etter svakt forsvarsspill av Island, men Carew fikk ikke kontroll over ballen og bommet fra fire meter.

Island var det beste laget og fikk en kjempemulighet i starten av kampen da Gudjohnsen slo til Gislason som avsluttet på utsiden av stolpen. Jon Knutsen hadde ikke tatt den om den hadde gått innenfor.

Riise-kanon

Ti minutter var spilt da Norge fikk frispark på 20 meter. John Arne Riise skøyt knallhardt rett på Island-keeper Gunnleifur Gunnleifsson som ikke så utgangen av skuddet. Ballen streifet Gunnleifssons keeperhansker og gikk i mål. Svakt av keeper, men bra for Norge.

Men Island lot seg ikke skremme og snaue halvtimen var spilt da Island slo tilbake ved Eidur Gudjohnson. Han kom seg løs fra markeringen til Tom Høgli på et innlegg og headet inn utligningen.

LES: Møter Nordens nest beste spiss

John Arne Riise (t.v.) og Morten Gamst Pedersen.

John Arne Riise (t.v.) og Morten Gamst Pedersen feirer 1-0-målet

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Video: Se intervjuet med Drillo HER!

Video nsps_upload_2009_9_5_23_3_39_838.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Store målsjanser

- Vi tapte fryktelig mye dueller. Vi var klar over at det ville bli en tett kamp med mye dueller, men duellkampen vant Island og det er skuffende, sa Norges landslagssjef Egil Olsen til NRK.

Island burde tatt ledelsen like etter utligningen da Emil Hallfredsson fikk stå helt alene på bakerste stolpe foran åpent mål, men heldigvis for Norge satte han ballen over fra én meter.

Island hadde flere store målsjanser og Norge var heldige som ikke fikk flere mål i mot.

Like før pause ble Carew felt av Kristjan Ørn Sigurdsson innenfor 16-meteren, men ifølge den rumenske dommeren Alexandru Tudor var det ikke straffe, en riktig avgjørelse.

Det var en sjansefattige 2. omgang, men kvarteret før slutt fikk Island og Heidar Helguson en kjempesjanse. Helguson fikk stå helt umarkert på sju meter, men til Norges store flaks headet han håpløst langt utenfor.

Fotballnyheter