- Mesterligaen er snart historie

Arsene Wenger spår slutten på mesterligaen og tror den vil bli erstattet av en mer lukrativ liga.

 Arsene Wenger kan bare konstatere at det ikke blir FA-cup-finale
Foto: Toby Melville / REUTERS

- Mange bruker så mye penger at det de tjener på mesterligaen ikke vil være nok i fremtiden, sier Arsene Wenger som mener at turneringen snart er historie.

Wenger og Arsenal er nå i Glasgow for å forberede seg til første kvalikkamp i mesterligaen mot skotske Celtic. Han er glad for at hans klubb ikke er økonomisk avhengig av turneringen, noe mange andre klubber er i følge franskmannen.

Wenger tror dette vil tvinge frem en mer lukrativ europeisk liga med de beste lagene fra de beste landene. Han ser for seg at den nye europeiske serien blir spilt i midtuken, mens den nasjonale serien blir spilt i helgene.

Solid form

Men selv om Wenger og Arsenal ikke er økonomisk avhengige av turneringen, er det liten tvil om at det for Arsenal vil være ganske katastrofalt sportslig å ikke delta blant de store klubbene.

Uansett ser formen til Arsenal ut til å være solid foran møtet med Celtic. I seriepremieren i England banket London-klubben Everton 6-1 på Goodison Park.

Les: Arsenal rundspilte Everton

Men det er for tidlig å bedømme laget allerede nå mener Wenger.

- Jeg har sagt det mange ganger før. Man kan ikke bedømme et lag kun ut i fra en kamp. Mot Everton på lørdag var det fortsatt mye vi kunne forbedre - både defensivt og offensivt, sier franskmannen klubbens hjemmesider.

- I hver kamp møter vi nye problemer og vi starter fra null. Vi må finne løsninger på de problemene denne kampen vil bringe, men vi har kanskje litt bedre selvtillit etter å ha slått et vanskelig lag på en vanskelig bane, fortsetter han.

Fotballnyheter