- Jeg ville vært flau

Odd gikk videre i cupen, men Håkon Opdal slakter Peter Kovacs' 2-0 mål.

Peter Kovacs scoret samtidig som Håkon Opdal var skadet

Odd Grenland - Brann 5-1

Odd Grenland er klar for semifinalen for tredje gang på rad i norgesmesterskapet etter en overbevisende seier over Brann.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Bentley sendte Odd i ledelsen etter 15 minutter på det som var kampens første målsjanse.

Men da Peter Kovacs doblet ledelsen steg temperaturen flere hakk i Skien.

Omdiskutert mål

Etter 28 minutter fikk Håkon Opdal er smell i kneet etter å ha blitt truffet av Hassan El Fakiri. Branns målvakt kunne likevel fortsette, men fem minutter senere skulle det få konsekvenser.

Opdal mottok et tilbakespill og skulle bare spille ballen tilbake i spill. Men Branns sisteskanse tok fart for å skyte ut, sviktet kneet og han måtte ned i knestående.

Ballen ble da liggende fri i Branns 16-meter. Peter Kovacs oppfattet raskt hva som skjedde og stjal ballen og satt den i åpent mål.

Man kunne tydelig se at ungareren tenkte seg om før han satt ballen i mål, men han valgte og doble ledelsen og da eksploderte det i Skien.

- Ingen ville latt være å score i den situasjonen. Jeg forstår Brann-spillernes frustrasjon, men jeg mener jeg gjorde det rette, sier Kovacs til NRK.

Se video: Hele intervjuet med Kovacs

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Men Brann-spilleren tente på alle plugger over det de oppfattet som en svært usportslig handling av Kovacs.

Se video: - Jeg ville vært flau om jeg spilte på Odd

Men Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er ikke i tvil om at Kovacs gjorde det rette.

Se video: Odd-treneren mener Kovacs gjorde det rette

Perle fra Lekven

Brann-trener Steinar Nilsen lot nyervervelsen fra Lyn, Guastavino, få sin debut for Brann etter sidebytte. Men det så ikke ut til å hjelpe for Brann.

Ti minutter etter pause vendte U21-landslagspilleren Magnus Lekven opp på 25 meter og skøyt med venstrefoten i en lekker bue over en sjanseløs Kenneth Udjus som erstattet Håkon opdal før pause.

Grisetakling

Etter Odds 3-0 scoring så det veldig vanskelig ut for Brann, men etter 73 minutter ble det tent et lite håp.

Erik Huseklepp la inn foran mål. Der ventet Jan Gunnar Solli som redusert for Brann.

Men optimise ble raskt snudd til fortvilelse igjen for Brann.

Ett minutt etter reduseringen mistet Eirik Bakke hodet totalt. Sogndølingen kastet seg inn i en brutal takling av Steffen Hagen og Brage Sandmoen var ikke tvil om det røde kortet.

Se video: - Vi skal ta dem når de kommer til Bergen

Straffebom

Men dramatikken tok ikke slutt der. Ti minutter før pause fikk Brann sjansen til redusering igjen. Morten Fevang dyttet Armann Björnsson i feltet og Brann fikk straffe. Men typisk nok for kampen satt Olafur Bjarnason ballen i tverrliggeren. Hans tredje straffebom mot Odd i år.

Kovacs igjen

Åtte minutter før slutt strødde Peter Kovacs ytterligere salt i såret på Brann. Ungareren fikk en pasning fra Magnus Lekven og puttet ballen enkelt i mål fra fem meter.

Unggutten Fredrik Semb headet inn 5-1 på overtid for Odd.

Flere mål ble det ikke Skien og Odd er klar for sin 15. semifinale i cupen siden krigen.

Odd jubler etter at Magnus Lekven satt inn 3-0 mot Brann

• Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

– Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

– David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

David Moyes
  • Brann med skarp advarsel til fansen

Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

«Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

– Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
  • Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

To kamper i Premier League gjenstår før manager Jürgen Klopps ni år lange regjeringstid på Anfield er over.

Virgil van Dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten.

Alt tyder på at van Dijks landsmann Arne Slot blir Klopps erstatter.

– Fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. Jeg blir en del av det, sa van Dijk etter søndagens 4-2-seier over Tottenham.

Det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på Anfield, men van Dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del.

– Jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (NTB)

Virgil van Dijk
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.