- Ikke for pengenes skyld

David Beckham benekter at hans overgang fra Real Madrid til Los Angeles Galaxy for 1,6 milliarder kroner skyldes penger.

Becks
Foto: DARREN WHITESIDE / REUTERS

Briten hevder han vil bygge opp idretten i USA.

-Soccer en den største idretten i USA inntil en viss alder. Det er er der jeg vil ta idretten til et nytt nivå. Folk sier at jeg drar dit bare for pengene sin skyld, sånn er det ikke. Jeg reiser for å bygge et lag som har et stort potensial, sier David Beckham.

Image

David Beckhams overgang til Los Angeles Galaxy er en av de mest oppsiktsvekkende i fotballhistorien. Det passer kanskje bra til imaget å flytte til Hollywood, men fotballmessig er det et merkelig valg. For nivået i den amerikanske ligaen er ikke kjent for å det beste.

Løft for idretten

Det kan likevel hende at Beckham vil få så mye oppmerksomhet at både Galaxy og resten av ligaen vil få et løft. Det tror i hvert fall direktøren i LA Galaxy, den tidligere USA-stopperen Alexi Lalas.

- Den oppmerksomheten LA Galaxy, Major League Soccer og amerikansk "soccer" har fått etter dette er enorm. Jeg er sikker på at folk kommer til å bli interessert i "soccer" bare på grunn av David Beckham, sier Alexis Lalas.

Madonna

Også selveste Madonna synes det er hyggelig at Beckham kommer til Los Angeles.

- Jeg synes det er flott. Hvorfor ikke? Jeg er soccer-tilhenger, sier hun.

Hederlig ukelønn

Femårskontrakten betyr at Beckham får 1,6 milliarder kroner, det innebærer at han får imponerende fem og en halv millioner kroner i uka.

 

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp