- Hamren nesten klar for Sverige

Erik Hamren presenteres som svensk landslagssjef på fredag. Det skriver Aftonbladet.

Erik Hamren

Sirkuset rundt Erik Hamren og det svenske landslaget fortsetter.

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Det svenske fotballforbundet holder pressekonferanse på fredag og da ventes overgangssirkuset rundt Erik Hamren å være løst, melder Aftonbladet.se .

Imidlertid vil verken ordfører i forbundet, Sven-Åke Largell, eller Erik Hamren kommentere saken.

Men den svenske avisen mener å ha gode kilder som hevder at det har åpnet seg en løsning i saken som har pågått i flere uker allerede.

Jönsson løser saken

Jan Jönsson

Jan Jönsson er i følge svenske medier høyaktuell som ny trener for Rosenborg.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Og det er ansettelsen av ny norsk landslagssjef som har fått brikkene i puslespillet til å falle på plass, skriver aftonbladet.

Så lenge Egil Olsen fortsetter som landslagssjef i Norge, er ikke Stabæk-trener Jan Jönsson lenger aktuell for den jobben. Han kan da erstatte Hamren i Rosenborg.

Svensken er i følge Aftonbladet Rosenborgs førstevalg som ny trener dersom Hamren forsvinner.

Men i det svenske fotballforbundet er det ingen som vil kommentere.

- Jeg sier ingenting. Lokket er på, sier Lars-Åke Largell til Aftonbladet.

Vil trene Sverige

At Erik Hamren vil trene Sverige er det ingen tvil om.

- Jeg trives veldig godt i RBK. Dette er den største klubben å trene i Skandinavia. Det finnes bare en større trenerjobb for meg i Skandinavia og det er å være forbundskaptein for Sverige, har svensken tidligere uttalt til NRK.

Men Rosenborg har ikke gitt ved dørene og har kjempet hardt for å beholde Hamren. Erfaringene fra da Åge Hareide forlot trønderne til fordel for en landslagsjobb var ikke gode for RBK.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Ni utbryterklubber får kjempebøter

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB.

  Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa.

  I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga. De ni klubbene har sagt ja til å være en del av Uefas turneringssystem framover.

  De risikere ytterligere bøter på opp til 150 millioner euro om de gjør nye forsøk på å bryte ut.

  Ifølge en pressemelding fra Uefa, har de ni klubbene akseptert disse betingelsene.

  Tre klubber risikerter imidlertid enda tøffere sanksjoner. Det gjelder klubbene Juventus, Barcelona og Real Madrid. Trioen har ikke gitt opp planene om en framtidig Super League i europeisk fotball. Saken mot disse klubbene sendes videre til Uefas disiplinærkomité.

  nZptWNhyI8s
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
 • Haaland usikker før toppkamp

  Det er lite sannsynlig at Erling Braut Haaland spiller Borussia Dortmunds viktige hjemmekamp mot RB Leipzig lørdag, skriver Kicker. Ifølge NTB var ikke storscoreren fra Jæren var ikke å se under Dortmunds siste treningsøkt. Kicker mener det er et klart tegn på at Haaland uteblir fra helgens toppoppgjør mot Alexander Sørloths lag i Bundesliga.

  En lårskade har satt 20-åringen tilbake den siste tiden. Dortmund må vinne for å holde liv i mesterligahåpet.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters
 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål.

  Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell.

  Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United