NRK Meny
Normal

Håper fortsatt å få dra

RBK-trener Erik Hamrèn håper fortsatt han kan få bli svensk landslagstrener.

Erik Hamrèn
Foto: Tor Aage Hansen / NRK

I ettermiddag holdt han pressekonferanse på Lerkendal, et døgn før Rosenborg skal møte Brann i den siste eliteseriekampen i år.

LES OGSÅ: - RBK krevde 8 mill for Hamrén

Gir ikke opp

Erik Hamrèn håper fortsatt å kunne bli svensk landslagstrener, selv om Rosenborg og det svenske fotballforbundet ikke er kommer til enighet.

På en pressekonferanse på Lerkendal i ettermiddag svarte Erik Hamrèn slik på spørsmålet om hvem han tror blir ny svenske landslagstrener:

- Jeg håper det blir meg.

LES OGSÅ: Erik Hamrén: - Eg er høgaktuell

LES OGSÅ: Sier trolig ja til svenskene

Stolt over RBK

Erik Hamrèn innleder pressekonferansen sin på Lerkendal med å snakke om hvor stolt han er over å trene RBK og spillerne. All støtten han har fått av supportere, klubb og spillere er han takknemlig for

- Alle ville at jeg skulle være igjen, men de har også forstått at jeg vil trene mitt eget land. Jeg vil takke for all støtten, den gjør meg varm i hjertet.

Trives godt

- Jeg trives veldig godt i RBK. Dette er den største klubben å trene i Skandinavia. Det finnes bare en større trenerjobb for meg i Skandinavia og det er å være forbundskaptein for Sverige.

- Hvordan jeg kjente meg i går, og fortsatt kjenner meg i dag, tror jeg dere forstår, det behøver jeg ikke å forklare i ord,

Vil vinne mot Brann

Rosenborg står på reisefot til Bergen. Søndag går siste seriekamp i eliteserien denne sesongen. Men selv om RBK for lengst er årets seriemestre, vil Hamrèn ha med seg seier i Bergen:

- Dette blir en prøvelse på min attityd, jeg vil vinne hver kamp, og kampen mot Brann i morgen har jeg nok kanskje enda mer lyst til å vinne enn vanlig

Overrasket, ikke bitter

Erik Hamrèn er ikke bitter på at Rosenborg ikke vil slippe ham.

- Bitter vil jeg ikke si, man vi får akseptere kontrakter og slike saker, jeg er mer overrasket over resultatet.

LES OGSÅ: I harnisk over svenskene

Tung dag

- Synd man ikke viste hvor verdifull man er da jeg skrev kontrakt med RBK. Når jeg kommer til en klubb, så har jeg ingen ambisjoner om å forlate klubben, når jeg har vært der en stund og skal fornye kontrakten har jeg fått inn klausuler dersom det skjer noe, men i min kontrakt med RBK har jeg ingen slike klausuler,

- Som trener tror jeg at man kan vinne kampen helt til dommeren har blåst av, jeg fortsetter å tro på at muligheten til å vinne denne kampen varer helt til dommeren har blåst av, så får vi se hva det blir til, men det var en tung dag i dag, og den er fortsatt tung.

Bryte kontrakter

- Jeg vil ikke snakke om å bryte kontrakter, det har jeg aldri gjort uten å ha hatt en klausul for det. Det handler om ærlighet med hverandre, man skal være mot andre slik man vil at andre skal være mot deg

- Eneste sjansne jeg har er at RBK og det svenske forbundet kommer til enighet.

- Jeg kan vel ikke legge så mye mer press på klubben enn det jeg har gjort. Jeg har prøvd å forklare hva jeg ønsker og jeg har full forståelse for klubben.

- Jeg er smigret over at jeg er så verdifull at jeg blir så dyr.

Håper fortsatt

- Jeg vil ikke spekulere i noe, for at det skal bli noe så må det bli enighet med klubben og forbundet.

- Styret i RBK er fantastiske mennesker. Vi er uenige om enkelte saker, men slik er det også med spillerne, men vi må vise respekt for hverandre selv om vi har ulik oppfatning.

- Jeg er glad jeg ikke snakket i går, for da hadde jeg ikke smilt like mye som i dag.

Erik Hamren

RBK-trener Erik Hamren på treningsfeltet lørdag ettermiddag.

Foto: Tor Aage Hansen / NRK


Video fra Trøndelag

Midtnytt
Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.