Vil ikke kjøpe fri Hamren

Det svenske fotballforbundet utelukker å kjøpe Erik Hamren fri fra kontrakten med Rosenborg.

Erik Hamren
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Rosenborg-trener Erik Hamren er en av de heteste kandidatene til å overta jobben som svensk landslagstrener i fotball etter Lars Lagerbäck.

Men det vil i så fall koste svenskene dyrt. Erik Hamren har ingen klausul i kontrakten som sier at han kan forlate trønderne til fordel for det svenske landslaget.

Les: Vil vurdere Sverige-tilbud

Uaktuelt

Dermed er prisen for å kjøpe svensken fri på drøye tre millioner, skriver expressen.se

Det er imidlertid uaktuelt for det svenske forbundet, og Hamren må dermed kjøpe seg selv fri fra kontrakten om han ønsker å bli landslagssjef i moderlandet.

 Lars-Åke Lagrell

Lars-Åke Lagrell

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Vi vil alltid behandle de aktuelle trenernes klubber på en redelig måte, så dette blir et spørsmål mellom den aktuelle treneren og hans klubb, sier ordfører i det svenske forbundet, Lars-Åke Lagrell til expressen.

Erik Hoftun bekrefter at Hamren ikke har noen slik avtale og at en eventuell overgang vil være en sak mellom Sverige og Rosenborg.

Høyere krav

Men kommer ikke skje i følge Lagrell.

- Det er jeg sikker på ikke vil skje. Dette er en sak mellom treneren og hans klubb, men det kan få konsekvenser for oss i ettertid, sier han.

Det eneste alternavtivet for en eventuell landslagsjobb for Hamren er nemlig at han selv kjøper seg fri fra kontrakten med Rosenborg.

Men da må svenskene uansett betale dyrt i ettertid.

- Betaler en trener seg ut fra sin klubb, så er det sannsynlig at han vil kunne stille høyere økonomiske krav enn om situasjonene var annerledes, sier Lagrell.

Fotballnyheter