Elitetrenerne støtter Løken

NRKs fotballekspert Karl Petter Løken mener det er for mange utlendinger i eliteserien. Han får støtte fra trenerne.

Karl Petter Løken får støtte
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Strømsgodset-trener Dag Eilev Fagermo mener det høye antallet utlendinger i Tippeligaen er skremmende høyt.

- Jeg er egentlig mest opptatt av at det blir hentet for mange unge utenlandske spillere nå. Klubbene bør heller se seg om i sine kretser, sier Fagermo.

- Klubbenes ansvar

Det er 113 utlendinger i norsk eliteserie. Altfor mange, hevdet Karl Petter Løken under gårsdagens fotballsending her på NRK.

- Det påligger etter min mening et ansvar hos de beste norske klubbene til å gi de unge spillerne sjansen, sier Løken, og får støtte fra trenerne i den øverste ligaen.

- Hvis man henter utenlandske spillere som står i veien for norske talenter, blir det for galt, sier Odd-trener Gaute Larsen.

En av verstingene

Men Odd Grenland er en av klubbene med flest utlendingere i eliteserien. Åtte av spillerne i troppen har utenlandsk pass, og under gårsdagens kamp mot Strømsgodset var bare seks av spillerne som startet norske. Men det er ikke for mange, mener treneren.

- Fem av spillerne som starter i dag har lokal forankring og har spilt på juniorlaget vårt, og det er noe vi er stolte av, sier Larsen.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Kallar opp stadion etter Maradona

  Bystyret i Napoli vedtok fredag å gi byens stadion namn etter Diego Maradona. Maradona spela for Napoli i sju år, og førte klubben til seriegull i 1987 og 1990 - dei to einaste seriemeisterskapa i klubbhistoria.

  Maradona døydde i førre veke, og berre timar etterpå foreslo ordføraren i byen å gi San Paolo Stadion Maradonas namn.

  Maradona Stadion i Napoli
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Supportere tilbake på fotballkamper

  Onsdag kveld var tilskuerne endelig tilbake på seks engelsk fotballstadioner for lag på nivå 2,3 og 4. Den britiske regjeringen åpnet i november for at tilskuere igjen kunne slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.