Hopp til innhold

- Chelsea vinner enkelt

Manchester City manager Roberto Mancini har ikke troen på at laget hans skal vinne Premier League, det gjør Chelsea mener han.

Roberto Mancini

Roberto Mancini tror ikke på gull i år

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Kampfakta: Manchester City - Chelsea 1-0

- Chelsea er det klart beste laget i Premier League for øyblikket, og de kommer trolig til å vinne ligaen enkelt, sier Mancini til BBC før lørdagens møte mellom de to klubbene.

- De er et sterkt lag hvor mange av spillerne har spilt sammen i mange år, forklarer han videre.

Hvem tror du vinner Premier League? Diskuter nederst i saken!

Gammel kjenning

På den andre trenerbenken finner han i dag en gammel kjenning fra Italia. Chelsea-sjef Carlo Ancelotti var manager for Milan da Mancini var sjef i Inter.

- De har en fantastisk manager (Ancelotti), og de har jobbet hardt for å komme i den formen de er i nå, skryter Mancini av landsmannen.

Carlo Ancelotti i aksjon

Carlo Ancelotti i aksjon for Chelsea

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Hardtsatsende City har ikke hatt noen bra start på sesongen og ligger for øyeblikket sju poeng bak serieleder Chelsea. De trenger dermed desperat poengene i lørdagens kamp for ikke å være helt hektet av i kampen om seriegullet etter bare seks serieomganger.

Ancelotti tro ikke at Mancini kommer med kommentaren om at serien er avgjort for å psyke ut motsanderen til å tro at de får en lett kamp.

- Jeg kjenner han godt og han vet hva han snakker om, sier Ancelotti.

Han tror likevel ikke at de kommer til å få like lett motstand som de har fått så langt i serien med full pott og 21 scorede mål.

- Vi har startet sesongen bra, men dette er en ny kamp og City har et sterkt lag, sier han videre.

Skadeproblemer

Mancini har skadeproblemer i forsvaret foran møtet med Chelsea og må kanskje flytte Gareth Barry eller James Milner ned på venstrebacken.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Brann-profil skadd

  Brann-spelar Tameka Yallop måtte forlate den siste treninga før onsdagens viktige meisterligamøte med Rosengård som følgje av ein skade.

  Det er Bergensavisen som omtalar episoden som naturleg nok var lite velkomen i Brann-leiren.

  – Eg aner ikkje kor ille det er. Som de også såg, så klarte ho ikkje fullføre treninga. Vi må berre sjå, men akkurat no veit vi ikkje om ho kan spele, seier Brann-trener Olli Harder til avisa.

  Australske Yallop gjekk også glipp av det første meisterligamøtet med Rosengård. Då var det ei lårhøne som skapte trøbbel.

  Den første kampen laga imellom enda 1–1. Laget som vinn samanlagt, går til gruppespelet.

  Fra venstre Tameka Yallop fra Brann og Maria Olsvik, Rosenborg. Sluttspill toppserien
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB
 • John Obi Mikel legg opp

  Den nigerianske stjernespelaren John Obi Mikel (35) annonserte tysdag at han legg opp, skriv Irish Examiner.

  Mikel spela 11 år i Premier League med Chelsea. Men i Noreg er han nok mest kjend for såpeoperaen medan han var under kontrakt med Lyn, dit han kom som 17-åring i 2004.

  Der spela han seks kampar og scora eitt mål. Samstundes hevda Manchester United at dei hadde kjøpt stortalentet, og at kontrakten var signert.

  I mai 2005 blei han sporlaust borte, dagen før Uniteds manager Alex Ferguson skulle kome til Oslo. Lyn meinte Obi var kidnappa.

  Seinare blei Obi funnen saman med sin agent John Shittu. Mikel sa at han var lurt til å skrive under for United. Så blei han knytt til Chelsea i staden.

  Både Lyn og United klaga til FIFA på Shittus og Chelseas oppførsel. FIFA bestemte at Mikel skulle spele for Lyn til saka var løyst.

  Etter mykje om og men blei alle partane i juni 2006 omsider samde om at han skulle spele for Chelsea.

  Der vann han to seriegull, tre cupfinalar og meisterligaen i 2012.

  Seinare var han innom Tianjin (Kina), Middlesbrough (England), Trabzonspor (Tyrkia), Stoke (England) og Kuwait SC.

  – Eg ser tilbake på dei siste 20 årea av karrieren min, og eg må seie at eg er veldig fornøgd med alt eg klarte å oppnå, og endå viktigare måten det har forma meg som menneske, seier fotballprofilen.

  John Obi Mikel
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Uefa undersøker mulig rasisme mot finsk spiller

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har åpnet sak på mistanke om at Finland-profilen Glen Kamara ble utsatt for rasisme i 2-0-seieren over Montenegro.

  Det kommer fram i en kort uttalelse fra Finlands fotballforbund.

  To røde kort og fem advarsler ble gitt til det montenegrinske hjemmelaget i løpet av mandagens nasjonsligakamp i Podgorica. Underveis i det ampre oppgjøret utvekslet Kamara noen ord med flere av Montenegros spillere før han ble ført unna av lagkamerater og deler av det finske støtteapparatet, melder Yle.

  Finlands Glen Kamara
  Foto: SAVO PRELEVIC / AFP
 • Tromsø-forsvarer ute resten av sesongen

  Niklas Vesterlund (23) har i år vært en viktig brikke for Tromsø i Eliteserien. Et tretthetsbrudd gjør at de resterende kampene ryker.

  Nordlys opplyser at Vesterlund er ferdig for sesongen. Dansken har startet samtlige 23 kamper for Tromsø og scoret to mål.

  – Jeg gikk av rett etter pause mot Viking søndag for en drøy uke siden fordi jeg merket at det ble for mye. Jeg hadde hatt litt vondt i ryggen i en uke før det, men at det var så ille, det trodde jeg ikke, sier Vesterlund til iTromsø.

  Eliteserien i fotball 2022: Tromsø - Kristiansund
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Vålerenga-spiller ødela korsbåndet

  Agnete Nielsen (23) er satt ut av spill i lang tid. Vålerengas danske angriper pådro seg en alvorlig kneskade i 5-0-seieren over Stabæk nylig. Nielsen måtte ut etter en drøy halvtimes spill på Nadderud. MR-sjekken har avdekket at korsbåndet er ødelagt.

  – Jeg både kjente det og hørte det med en gang. Det er selvfølgelig trist, men jeg har slitt korsbåndet i det andre kneet tidligere og vet hva jeg må gjøre for å komme tilbake igjen. Og det skal jeg klare, sier hun i en uttalelse.

  Football, Toppserien, Arna-Bjørnar - Vålerenga
  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY
Italy England Nations League Soccer