Fossli utslått: – Gikk hele drittrunden uten stav

DRAMMEN/OSLO (NRK): Sondre Turvoll Fossli var irritert etter å ha blitt slått ut på sprinten i Drammen.

Sondre Turvoll Fossli

DRAR HJEM: Sondre Turvoll Fossli var langt fra fornøyd etter prologen i Drammen og ville ikke snakke med pressen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg knakk staven. Jeg vet da f**n hva som skjedde. Jeg gikk hele drittrunden før jeg fikk stav, sier en tydelig irritert Sondre Turvoll Fossli til NRK.

For stavbrekket kostet tid, og et av dagens store hjemmehåp var to fattige hundredeler unna å ta seg videre til finaleheatene. Med 31. plassen er han utslått.

22-åringen slo staven hardt i bakken flere ganger da han kom i mål - til det som til slutt ble 6,06 sekunder bak prologvinner, russiske Alexander Panzjinskij.

– Det er helt håpløst, sier Fossli, som er fra Hokksund i Buskerud.

– Hva betydde dette rennet på hjemmebane for deg?

– Det er moro å gå fort her. Men det var ingen som sto i løypa med stav. Det var ingen post der. Så jeg konsentrerte meg egentlig bare om å gå fort jeg, sier han, før han setter seg i bilen.

Fossli Drammen

FIKK TRØBBEL: Sondre Turvoll Fossli brakk staven under prologen. På bildet ser man at han ikke rakk feste stavhempa da han fikk ny.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det var dessverre ikke lov til å ha stavpost i den delen av løypa, forklarer landslagstrener Ulf Morten Aune.

Fossli har etablert seg i sprinttoppen denne sesongen. I november vant han i finske Kuusamo. I Davos to uker senere ble han nummer tre.

Til slutt var det Petter Northug som vant sprinten i Drammen, foran Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, og Finn Hågen Krogh på fjerdeplass.

Siste nytt

 • Reiser ikke til EM og VM

  Norges Cykleforbund kommer ikke til å sende utøvere til kommende EM og VM i terrengsykling, det skriver de på sin hjemmeside.

  Bakgrunnen for beslutningen er det landslagsledelsen ser på som mangelfulle tiltak rundt smittevern. Blant annet har Det internasjonale sykkelforbundet vedtatt at det skal være frivillig med testing for utøvere og støtteapparat.

  – Sikkerheten til våre utøvere og støtteapparat kommer alltid i første rekke, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

  WC Terrengsykkel, Val di Sole
  Foto: Norges Cykleforbund
 • Ruud med rankingbyks

  Casper Ruud slår seg solid opp på verdensrangeringen i tennis etter suksessen i Roma. Han har forbedret seg over 100 plasser, og har gått fra nummer 136 til 30 på to år. Dette er hans beste posisjon i karrieren. I Italia tapte nordmannen søndag semifinalen mot verdensener Novak Djokovic med 0-2 (5-7 og 3-6) i sett. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Riccardo Antimiani / AFP
 • City opna med siger

  Manchester City sesongopna med 3-1 over Wolverhampton i Premier League i kveld. City dominerte stort før pause og scora ved Kevin de Bruyne og Phil Foden.

  Etter pause var Wolverhampton stort sett det beste laget, og Raul Jimenez reduserte, men Gabriel Jesus spikra resultatet fem minutt på overtid.

  Kevin de Bruyne
  Foto: Stu Forster / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal