NRK Meny
Normal

Fossli utslått: – Gikk hele drittrunden uten stav

DRAMMEN/OSLO (NRK): Sondre Turvoll Fossli var irritert etter å ha blitt slått ut på sprinten i Drammen.

Sondre Turvoll Fossli

DRAR HJEM: Sondre Turvoll Fossli var langt fra fornøyd etter prologen i Drammen og ville ikke snakke med pressen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg knakk staven. Jeg vet da f**n hva som skjedde. Jeg gikk hele drittrunden før jeg fikk stav, sier en tydelig irritert Sondre Turvoll Fossli til NRK.

For stavbrekket kostet tid, og et av dagens store hjemmehåp var to fattige hundredeler unna å ta seg videre til finaleheatene. Med 31. plassen er han utslått.

22-åringen slo staven hardt i bakken flere ganger da han kom i mål - til det som til slutt ble 6,06 sekunder bak prologvinner, russiske Alexander Panzjinskij.

– Det er helt håpløst, sier Fossli, som er fra Hokksund i Buskerud.

– Hva betydde dette rennet på hjemmebane for deg?

– Det er moro å gå fort her. Men det var ingen som sto i løypa med stav. Det var ingen post der. Så jeg konsentrerte meg egentlig bare om å gå fort jeg, sier han, før han setter seg i bilen.

Fossli Drammen

FIKK TRØBBEL: Sondre Turvoll Fossli brakk staven under prologen. På bildet ser man at han ikke rakk feste stavhempa da han fikk ny.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det var dessverre ikke lov til å ha stavpost i den delen av løypa, forklarer landslagstrener Ulf Morten Aune.

Fossli har etablert seg i sprinttoppen denne sesongen. I november vant han i finske Kuusamo. I Davos to uker senere ble han nummer tre.

Til slutt var det Petter Northug som vant sprinten i Drammen, foran Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal, og Finn Hågen Krogh på fjerdeplass.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal