Hopp til innhold

Forsvarstabber kostet dyrt – Norge tapte mot Finland i VM-åpningen

Norge fikk det som ventet tøft mot VM-vertene Finland i mesterskapets åpningskamp. To forsvarstabber ble skjebnesvangert da finnene vant 5-0.

Men et skadeskutt norsk lag gikk rett i strupen på vertene og var farlig frempå flere ganger. Først med Kristian Jakobsson fra vingen, så Magnus Geheb fra skrått hold før et skudd fra Max Krogdahl traff Magnus Brekke Henriksen og gikk i stolpen.

Men så skulle finnene vise hvorfor de er regjerende olympiske mestere da finnene spilte det norske forsvaret ut av isen og ga Harry Pesonen en enkel oppgave med å sette kampens første mål minutter før pausesignalet.

Og vondt skulle bli til verre i andre periode da Max Krogdahl regelrett ga bort pucken i egen sone og Toni Rajala kunne prikkskyte inn 2–0.

Like etterpå gjorde Tobias Fladeby en dårlig vurdering på offensiv blålinje og mistet pucken i det tre norske spillere byttet. Det utnyttet finnene som kom to mann alene mot Norges keeper Henrik Haukeland og Hannes Björninen satt inn målet.

Og den tredje perioden startet ikke noe bedre da Joel Armia smalt pucken opp i nærmeste kryss etter å ha spilt rundt med Norge i undertall. Like før slutt økte Jere Sallinen til 5-0 og rundet av kvelden.

Finland - Norge, hockey-VM
Foto: EMMI KORHONEN / AFP

Siste nytt

 • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

  Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

  – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

  Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

  – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

  Niklas Jensen Wassberg
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • VG: Skistad sier nei til landslaget

  Kristine Stavås Skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i VM-sesongen. Det skriver VG tirsdag.

  Avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke.

  Norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser.

  Sist fredag ble det klart at Johannes Høsflot Klæbo returnerer til landslaget, mens Astrid Øyre Slind bekreftet til NRK tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong.

  Kommende sesong er VM i Trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.

  Kristine Stavås Skistad
  Foto: NTB
 • Slind vraker landslaget igjen: – Jeg har ikke lyst til å skuffe noen

  Astrid Øyre Slind takker nei til landslagsplass. Hun har signert ny kontrakt med langløpslaget Aker Dæhlie.

  – Jeg har bestemt meg for å bli på Team Aker Dæhlie. Jeg turte ikke å bytte. Rent sportslig vet jeg at dette har fungert ganske bra, og da er det risikabelt å bytte i en VM-sesong, sier Slind til NRK.

  – De har sluttet å tvinge folk inn på lag, og skjønner at jeg står i det som er trygt, sier Slind.

  Langrennssirkuset er på vei inn i en VM-sesong som krones med mesterskap på hjemmebane i Trondheim. Slind sier forbundet forsøkte å overtale henne, men i påsken ga hun beskjed om at hun takker nei.

  Slind forteller at hun likevel har slitt mye med avgjørelsen, og det faktum at hun har stått utenfor resten av landslaget.

  – Jeg synes det har blitt for mye alvor og negativt rundt et valg som bare er artig. Det er idrett og underholdning. Jeg tror det kan fungere godt for begge lag, istedenfor at man skal ha dårlig samvittighet og skyld for å ikke backe. Det har blitt så mye rundt det som jeg synes har vært tungt.

  – Har du tenkt mye på det?

  – Det har jeg tenkt ganske mye på. Sikkert altfor mye. Jeg har jo ikke lyst til å skuffe noen eller sette noen i et dårlig lys. Jeg har bare lyst til å gå fort på ski. Det har ikke vært så enkelt, sier Slind og slår fast:

  – Det er godt å ha tatt et valg. Det føles som jeg har tatt det riktige valget for meg.

  NM ski Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal