Hopp til innhold

Ishockey-VM 2022

Oppsummert

VM i Finland 2022.

 • Sverige slo Tsjekkia i VM

  Sverige slo Tsjekkia 5-3 i ishockey-VM i kveld, og har saman med Finland full pott på to kampar i gruppe B (Norges gruppe).

  Sverige avgjorde kampen med tre mål på seks minutt i midtperioden,og gjekk frå 1-1 til 4-1. Rasmus Asplund scora to av Sveriges mål.

  Tidlegare på dagen slo USA Austerrike 3-2 etter forlenging, og Norge slo Storbritannia 4-3 etter straffer i formiddag.

  Norge skal møte tabelljumbo Latvia månsdag.

  I gruppe A slo Canada Italia 6-1talia – Canada 1-6 (1-1, 3-0, 2-0), Frankrike slo Kasakhstan 2-1 (0-1, 2-0, 0-0), og Sveits banka Danmark 6-0 (1-0, 4-0, 1-0). Der har Sveits og Canada full pott med seks poeng.

  Erik Gustafsson og Emil Bernström
  Foto: VESA MOILANEN / AFP
 • VM-nei fra 29 NHL-svensker

  Sverige håper å lokke flere NHL-spillere til ishockey-VM i Finland. De fleste som nylig er slått ut av sluttspillet i Nord-Amerika, har takket nei.

  Lørdag kom det nye negative svar fra Joel Eriksson Ek (Minnesota Wild), Marcus Johansson (Washington Capitals), Johan Larsson (Washington Capitals) og Hampus Lindholm (Boston Bruins). I alt har 29 svensker takket nei til VM-spill så langt.

  I Sverige-troppen er det per dags dato sju NHL-spillere, langt færre enn i gullårene 2017 (19) og 2018 (20). (NTB)

  Kraken Wild Hockey
  Foto: Stacy Bengs / AP
 • Finland sleit mot Latvia

  Finland tok sin andre siger på heimebane i ishockey-VM, men måtte slite langt meir enn mot Norge fredag.

  Latvia leia etter første periode, men Finland scora ein gong i kvar av dei to siste, og vann 2-1. Sigersmålet kom to minutt før slutt.

  I den andre gruppa slo Tyskland Slovakia 2-1.

  Finland jubler
  Foto: EMMI KORHONEN / AFP
 • Tsjekkisk storsiger

  Tsjekkia slo Storbritannia 5-1 i Norges gruppe i ishockey-VM i Tammerforsi laurdag.

  Britane heldt godt følgje i 1. periode, som enda 0-0. I andre periode scora Tsjekkia to mål, og auka til 5-0 i tredje før britane reduserte.

  I den andre gruppa slo Sveits Italia 5-2.

  Norge, som opna med 0-5 mot Finland fredag, spelar ikkje før søndag.

  Tsjekkia - Storbritannia
  Foto: Emmi Korhonen / AP
 • Forsvarstabber kostet dyrt – Norge tapte mot Finland i VM-åpningen

  Norge fikk det som ventet tøft mot VM-vertene Finland i mesterskapets åpningskamp. To forsvarstabber ble skjebnesvangert da finnene vant 5-0.

  Men et skadeskutt norsk lag gikk rett i strupen på vertene og var farlig frempå flere ganger. Først med Kristian Jakobsson fra vingen, så Magnus Geheb fra skrått hold før et skudd fra Max Krogdahl traff Magnus Brekke Henriksen og gikk i stolpen.

  Men så skulle finnene vise hvorfor de er regjerende olympiske mestere da finnene spilte det norske forsvaret ut av isen og ga Harry Pesonen en enkel oppgave med å sette kampens første mål minutter før pausesignalet.

  Og vondt skulle bli til verre i andre periode da Max Krogdahl regelrett ga bort pucken i egen sone og Toni Rajala kunne prikkskyte inn 2–0.

  Like etterpå gjorde Tobias Fladeby en dårlig vurdering på offensiv blålinje og mistet pucken i det tre norske spillere byttet. Det utnyttet finnene som kom to mann alene mot Norges keeper Henrik Haukeland og Hannes Björninen satt inn målet.

  Og den tredje perioden startet ikke noe bedre da Joel Armia smalt pucken opp i nærmeste kryss etter å ha spilt rundt med Norge i undertall. Like før slutt økte Jere Sallinen til 5-0 og rundet av kvelden.

  Finland - Norge, hockey-VM
  Foto: EMMI KORHONEN / AFP

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Vindheim ferdig i Schalke

  Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben.

  – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding.

  Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. Bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.

  Vindheim
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ingen Zucca-hjelp for Norge

  Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

  Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge.

  Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av. «Zucca» har levert en god sesong i NHL, der han på veien har slått flere av sine egne poengrekorder.

  Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

  Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

  Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM. (NTB)

  NHL: Stanley Cup Playoffs-Minnesota Wild at St. Louis Blues
  Foto: Jeff Le / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste