NRK Meny
Normal

Risikerte å bli vraket – nå tror Graabak på VM-gull

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK): Det er ingen grunn til å bekymre seg for VM-formen til Jørgen Graabak. Trønderen tok sin første verdenscupseier i Val di Fiemme.

Gråbak tok sin første verdenscupseier. Komm.: Peder Mørtvedt og Fred Børre Lundberg.

– På en god dag i VM kan jeg være i toppen og være en utfordrer til gullmedalje, sier Graabak til NRK etter sin første seier i verdenscupen noensinne.

– Det er en god følelse, jeg har vært mange ganger på pallen, men aldri på toppen, så dette var en god dag, fortsetter Graabak.

Melhus-gutten startet som nummer 11 etter hopprennet og var hele 1,06 minutt bak teten, men viste form han ikke har hatt siden OL-gullene i Sotsji i fjor vinter.

Håvard Klemetsen og Jan Schmid lå på annen- og tredjeplass, 10 og 17 sekunder bak ledende Christoph Bieler i Val di Fiemme.

Vanskelig tid etter OL-gullene

Graabak uttalte tidligere i uka at det har vært utfordrende å takle statusen som olympisk mester.

– Den ryggsekken med å bli olympisk mester har nok kanskje vært litt tyngre enn jeg hadde forventet. Det har vært en større utfordring enn jeg hadde trodd det skulle bli, sa Graabak til NRK.

Det har blitt spekulert i om han ville bli vraket til VM fordi resultatene har ikke svart til forventningene denne sesongen.

Den debatten kan legges død.

Sportsjef i kombinert Sverre Rotevatn bekrefter overfor NRK at fjorårets OL-mester er klar for VM etter dagens seier.

– Jeg må bare ta med den gode følelsen fra hoppbakken til Falun. Da kan jeg ha et utgangspunkt som gjør at jeg kan kjempe om medaljer i Falun, sier Graabak.

Sterk sisterunde

For at 23-åringen fra Melhus er god når det gjelder er det ingen tvil om. Dagen før VM-uttaket viste han hvem som er best.

Jan Schmid var den som første tok kommandoen og ledet ved første runding.

Men ved andre runding hadde Jørgen Graabak fått opp tempoet og var bare fire sekunder bak landsmannen.

Det så ut til å gå mot en spurt mellom de to lagkameratene, men Schmid stivnet og Graabak gikk i fra.

23-åringen holdt helt inn og holdt også unna for gruppen bak. Østerrikske Bernhard Gruber tok 2.-plassen, mens Fabian Riessle ble nummer tre.

Jan Schmid gikk inn til en fjerdeplass. Magnus Moan fulgte opp med femteplass, mens Mikko Kokslien ble nummer 10 og Håvard Klemetsen nummer 12.

– Jeg hadde et lite dilemma fordi jeg så at vi kom til å ta igjen Jan (Schmid), men jeg ville ikke ta med hele gruppen opp til Jan. Så jeg bestemte meg for å kjøre. Det ble litt utfordrende på den siste runden å gå alene i vinden. Men jeg hadde bra kontroll på siste runden likevel, sier Jørgen Graabak.

Siste nytt

 • Ajeti-mål i Allsvenskan

  Bajram Ajeti scoret for Brommapojkarna da de tapte 1–3 mot Malmö FF i et oppgjør i Allsvenskan mandag. Det er nordmannens andre mål denne sesongen.

  Ajetis lag ligger nest sist etter én seier på de fem første kampene.

  Bajram Ajeti
  Foto: Lillestrøm Sportsklubb
 • Seriemeister etter anke-avslag

  AEK er gresk seriemeister etter at PAOK i dag tapte anken etter banestorminga i mars.

  PAOK blei trekt 3 poeng etter at klubbeigaren demonstrerte mot ei dommaravgjerd ved å storme bana med ein pistol.

  No blir poengstraffa ståande, og AEK har 8 poengs leiing på PAOK med to kampar att.

  Ivan Savvides, PAOK-eier
  Foto: HANDOUT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal