Forslått Kleveland sikret medalje med supertriks: – Jeg blir tom for ord

ASPEN/OSLO (NRK): Marcus Kleveland fikk kommentatorene til å måpe med trikset som til slutt ga ham sølvmedalje i X Games.

Marcus Kleveland tok X games-sølv

ENORMT TALENT: 18 år gamle Marcus Kleveland har gjort det til vane å utfordre hva som er mulig i snowboard-sporten.

Foto: Kaja Snare / NRK

– Akkurat som i fjor viser han frem det råeste trikset. Det er det beste jeg har sett bli gjennomført, sier NRK-kommentator Tom Hovde.

Det var varslet på forhånd at Kleveland ville prøve noe, for ham, helt nytt i Big Air-konkurransen i X Games.

Den 18 år gamle nordmannen har blitt kjent som en av de mest innovative og uredde snøbrettkjørerne, og han skuffet heller ikke denne gangen.

Gjennomførte med smerter

Like før start fortalte landslagskamerat Torgeir Bergrem til NRK at selv ikke han visste helt hva Kleveland hadde planlagt for kvelden.

– Han har aldri gjort det før, og heller ikke sagt til meg før at han skal prøve det. Hvis han får det til, så vinner han, for å si det sånn, sa Bergrem.

Nytt for året var at finalistene måtte rotere ett triks til høyre, og ett til venstre. Kleveland prøvde først på et helt nytt triks, men falt.

Trikset han til slutt imponerte så mye med, var det samme som han under fjorårets X Games var den første til å gjøre - men gjennomføringen denne gangen gjorde at han tok det til nye høyder.

Se trikset som ga Marcus Kleveland 47 poeng her. Komm.: Peder Mørtvedt og Tom Hovde

Her kan du se trikset som ga Kleveland hele 47 poeng.

Kleveland gjennomførte i tillegg med smerter, siden han falt og slo seg i det første runet.

– Jeg gjorde det i fjor også, men jeg landet ikke like bra. Det var godt å gjøre det bedre og ha en bedre følelse på det nå, sier Kleveland til NRK.

For dette trikset fikk Kleveland 47 poeng, og det var det som nærmest alene sikret ham en topp-plassering til slutt. Akkurat som da han tok sølv i samme konkurranse i fjor. Trikset, en quad cork 1800 med fire skru og fem spinn, fikk kommentatorene til å måpe.

– Oi, oi, oi. Se på det her! Det er utrolig bra jobba, og jeg blir helt tom for ord, utbrøt Hovde.

– Han spinner så vilt. Det er så rått å se på, medstemte kommentator Peder Mørtvedt.

Fornøyd med sølv

Kleveland fikk det ikke helt til å sitte i de øvrige forsøkene sine, og til slutt var det Max Parrot som tok gullet med hårfin margin foran Kleveland. Mange hadde Kleveland som gullfavoritt, men selv var han fornøyd med sølvet.

– Jeg har det kjempebra. Men på førsterunet så trynet jeg så sykt, og slo opp vondheten jeg hadde. Jeg hadde det ikke noe digg da jeg skulle kjøre, men jeg greide å lande i alle fall, sier Kleveland.

– Hvordan greier du å dra opp igjen og gjøre et slikt triks når du har det sånn?

– Det er en stor konkurranse. Jeg har ikke lyst å gi glipp på grunn av en liten ting som gjør vondt. Da kjører jeg heller mens det gjør vondt, sier Kleveland, og legger til:

– Det å få det andre sølvet her nå føles kjempegodt.

Mons Røisland var det andre norske innslaget i finalen. Han fikk ikke helt vist frem hva han egentlig er god for, og endte nest sist på en syvendeplass etter å ha vært nede i snøen et par ganger.

Lørdag er det slopestyle-finale i X Games, og der er Kleveland en av de klare forhåndsfavorittene.

Det ble X-Games-sølv på Marcus Kleveland. Komm.: Peder Mørtvedt og Fridtjof Fredricsson
Mons Røisland fikk ikke helt vist frem hva han egentlig er god for. Han endte nest sist på en syvendeplass. Komm.: Peder Mørtvedt og Tom Hovde

Siste nytt

 • Skal ha oppstått ny rasismeepisode

  Ein Start-tilskodar skal ha kome med rasistiske tilrop under laurdagens kamp mot Sandefjord. Det fortel Starts daglege leiar Christopher Macconnacher til Eurosport. Han seier at ein person på tribunen skal ha kome med rasistiske utsegn mot Sandefjords Brice Wembangomo.
  – Me har fått rapportar frå fleire om at vedkommande har gjort det, fortel MacConnacher. Starts supporterklubb Tigerberget har allereie ekskludert personen, opplyser dei på si Facebookside. MacConnaher reknar med at kjem ei rask avklaring rundt kva som skjer med tilskodarens tilgjenge til stadion.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Milan-Hauge er koronasmittet

  Den norske Milan-spilleren Jens Petter Hauge har testet positivt for korona, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Klubben skriver at Hauge, stjernekeeperen Gianluigi Donnarumma og tre andre fra klubben har testet positivt.

  De fem er blitt sendt i karantene umiddelbart. Ingen av dem har symptomer. AC Milan møter Roma hjemme på San Siro i Serie A i kveld.

  Som følge av de positive testene er alle de andre spillerne testet en gang til, men alle resultatene var negative.

  Hauge scoret sitt første mål for «rossoneri» i mesterligaoppgjøret mot Celtic på bortebane sist uke.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Går mot disiplinærsak

  Det kan gå mot disiplinærsak for Kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker.

  – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB.

  Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.

  Flamur Kastrati
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal