Hopp til innhold

Forslått Kleveland sikret medalje med supertriks: – Jeg blir tom for ord

ASPEN/OSLO (NRK): Marcus Kleveland fikk kommentatorene til å måpe med trikset som til slutt ga ham sølvmedalje i X Games.

Marcus Kleveland tok X games-sølv

ENORMT TALENT: 18 år gamle Marcus Kleveland har gjort det til vane å utfordre hva som er mulig i snowboard-sporten.

Foto: Kaja Snare / NRK

– Akkurat som i fjor viser han frem det råeste trikset. Det er det beste jeg har sett bli gjennomført, sier NRK-kommentator Tom Hovde.

Det var varslet på forhånd at Kleveland ville prøve noe, for ham, helt nytt i Big Air-konkurransen i X Games.

Den 18 år gamle nordmannen har blitt kjent som en av de mest innovative og uredde snøbrettkjørerne, og han skuffet heller ikke denne gangen.

Gjennomførte med smerter

Like før start fortalte landslagskamerat Torgeir Bergrem til NRK at selv ikke han visste helt hva Kleveland hadde planlagt for kvelden.

– Han har aldri gjort det før, og heller ikke sagt til meg før at han skal prøve det. Hvis han får det til, så vinner han, for å si det sånn, sa Bergrem.

Nytt for året var at finalistene måtte rotere ett triks til høyre, og ett til venstre. Kleveland prøvde først på et helt nytt triks, men falt.

Trikset han til slutt imponerte så mye med, var det samme som han under fjorårets X Games var den første til å gjøre - men gjennomføringen denne gangen gjorde at han tok det til nye høyder.

Se trikset som ga Marcus Kleveland 47 poeng her. Komm.: Peder Mørtvedt og Tom Hovde

Her kan du se trikset som ga Kleveland hele 47 poeng.

Kleveland gjennomførte i tillegg med smerter, siden han falt og slo seg i det første runet.

– Jeg gjorde det i fjor også, men jeg landet ikke like bra. Det var godt å gjøre det bedre og ha en bedre følelse på det nå, sier Kleveland til NRK.

For dette trikset fikk Kleveland 47 poeng, og det var det som nærmest alene sikret ham en topp-plassering til slutt. Akkurat som da han tok sølv i samme konkurranse i fjor. Trikset, en quad cork 1800 med fire skru og fem spinn, fikk kommentatorene til å måpe.

– Oi, oi, oi. Se på det her! Det er utrolig bra jobba, og jeg blir helt tom for ord, utbrøt Hovde.

– Han spinner så vilt. Det er så rått å se på, medstemte kommentator Peder Mørtvedt.

Fornøyd med sølv

Kleveland fikk det ikke helt til å sitte i de øvrige forsøkene sine, og til slutt var det Max Parrot som tok gullet med hårfin margin foran Kleveland. Mange hadde Kleveland som gullfavoritt, men selv var han fornøyd med sølvet.

– Jeg har det kjempebra. Men på førsterunet så trynet jeg så sykt, og slo opp vondheten jeg hadde. Jeg hadde det ikke noe digg da jeg skulle kjøre, men jeg greide å lande i alle fall, sier Kleveland.

– Hvordan greier du å dra opp igjen og gjøre et slikt triks når du har det sånn?

– Det er en stor konkurranse. Jeg har ikke lyst å gi glipp på grunn av en liten ting som gjør vondt. Da kjører jeg heller mens det gjør vondt, sier Kleveland, og legger til:

– Det å få det andre sølvet her nå føles kjempegodt.

Mons Røisland var det andre norske innslaget i finalen. Han fikk ikke helt vist frem hva han egentlig er god for, og endte nest sist på en syvendeplass etter å ha vært nede i snøen et par ganger.

Lørdag er det slopestyle-finale i X Games, og der er Kleveland en av de klare forhåndsfavorittene.

Det ble X-Games-sølv på Marcus Kleveland. Komm.: Peder Mørtvedt og Fridtjof Fredricsson
Mons Røisland fikk ikke helt vist frem hva han egentlig er god for. Han endte nest sist på en syvendeplass. Komm.: Peder Mørtvedt og Tom Hovde

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Palumbo fikk Juventus-debuten

  Norske Martin Palumbo fikk sine første minutter for Juventus da han ble byttet inn 12 minutter før full tid. 20-åringen er på utlån fra serierival Udinese.

  Juventus tok imot Lazio i senkampen og ledet 2-0 til pause etter mål fra Dusan Vlahovic og Álvaro Morata. Juve-back Alex Sandro scoret selvmål tidlig i andre omgang, slik at det sto 2-1.

  Det så lenge ut til å gå mot tre poeng for vertene, men seks minutter på overtid sørget Sergej Milinkovic-Savic for balanse i regnskapet. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Arsenal-smell i mesterligakampen

  Martin Ødegaard og Arsenal røk 0-2 for Newcastle mandag og snublet dermed stygt i kampen om den siste mesterligabilletten i Premier League.

  Scoringene som avgjorde kampen kom i annen omgang. Etter 56 minutter satte Arsenal-midtstopper Ben White ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra Newcastles Joelinton. Fem minutter før full tid hamret Bruno Guimarães inn 2-0 etter massivt Newcastle-press.

  Ufortjent var det ikke at de tre poengene ble værende igjen på St. James' Park. Hjemmelaget satte tidlig trykk på Arsenal. Gjestene fikk aldri festet noe skikkelig grep om kampen, men måtte i stedet tåle en blytung kveld.

  Tapet betyr nemlig at London-rival Tottenham har to poeng til gode på Arsenal i kampen om fjerdeplassen i Premier League foran siste serierunde. Dermed kan mesterligadrømmen glippe for Martin Ødegaard og lagkameratene. Det vil naturlig nok være et hardt slag. (NTB)

 • Ruud møter franske Paire i 2. runde i Genève-turneringen

  Casper Ruud møter franske Benoît Paire i andre runde av ATP-turneringen i tennis i Genève.

  Ruud hadde walkover i første runde. Han er andreseedet i Genève bak Daniil Medvedev. Nordmannen gikk helt til topps i Sveits i fjor.

  Nordmannen, som kommer rett fra tap i semifinalen i Roma, har møtt franske Paire fire ganger tidligere. Han har vunnet alle møtene på grus og sist gang i Gstaad i fjor.

  Benoît Paire tok det første settet 7-5 i 1. rundeoppgjøret mot finske Emil Ruusuvuori mandag. Deretter slo finnen tilbake med samme sifre i sett nummer to, før Paire vant det tredje med 6-4. (NTB)

  Italy Tennis Open
  Foto: Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste