Hopp til innhold
Dennis Hauger
Foto: Hassan Ammar / AP

Formel 2

 • Hauger fikk løpet ødelagt etter voldsomt sammenstøt

  Dennis Hauger sin mareritthelg ble komplett da han kjørte ut og krasjet med Roy Nissany.

  Allerede på første runde krasjet Dennis Hauger med Roy Nissany. Nordmannen punkterte og kjørte ut av banen i en sving. Da bilen seilet tilbake på banen, traff bilen til Hauger toppen av Nissanys bil.

  Krasjet så voldsomt ut, og det så ut til at Hauger fikk seg en smell i sammenstøtet. På sendingen bekreftet imidlertid manager Harald Huysman at Hauger har det bra.

  – Det ser ikke ut til at han har pådratt seg noen skader. Vi fryktet han skadet håndleddet, men det ser ut til å gå bra, sa han og fortsatte:

  – Han er «good to go» i Østerrike.

  Huysman er ikke fornøyd med Nissany, og sier han var bekymret for ham før løpet også.

  – Det er ikke bra. Det er en hodeløs situasjon. Den andre føreren har vært involvert i mange farefulle situasjoner tidligere, sa Haugers manager.

  Det så også ut til å gå fint med Nissany.

  Hauger var imidlertid på rutinemessig legesjekk, og måtte være under observasjon i en times tid.

  – Dennis har fått ødelagt løpet sitt på grunn av kjøringen til Roy Nissany, sa Viaplays ekspertkommentator Henning Isdal.

  Han startet langt bak søndag og hadde ikke avansert noe før uhellet med Nissany inntraff.

  Formel 2-løpet på Silverstone pågår fortsatt.

  Dennis Huger
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Hauger sjanseløs i sprintløpet på Silverstone

  Dennis Hauger var aldri nærheten av å kjempe om poeng i lørdagens sprintløp i Formel 2 på Silverstone-banen i England.

  Han endte til slutt på 15.-plass etter å ha startet fra 13. startposisjon.

  Forbikjøringer er vanskelig på banen i Silverstone. Det var derfor ikke uventet at Hauger kom til å få det stritt med å avansere i feltet. Mot slutten av sprintløpet falt Aurskog-gutten i stedet nedover listene.

  Jack Doohan fra Australia kjørte inn til sin første løpsseier i Formel 2.

  Hauger kom til Silverstone med seier i de forrige hovedløpet i Baku. I mai vant han sprintløpet i Monaco.

  Formel 2-mesterskapet fortsetter med hovedløp på Silverstone søndag, også da med Hauger i 13. startposisjon.

  Red Bull cliff diving Oslo
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Nedtur for Hauger i Formel 2-kvaliken

  Dennis Hauger hadde ikke sin beste dag på banen i Silverstone fredag. Han endte helt nede på 13.-plass i Formel 2-kvaliken før helgens løp i England.

  Prema-laget la opp taktikken slik at Hauger måtte kjøre seg opp mot slutten av fredagens kvalifisering, men Aurskog-gutten fikk ikke den farten han trengte.

  Dermed endte han utenfor topp ti og får ugunstige startposisjoner gjennom helgen. Han må kjøre fra 13.-plass både lørdag og søndag.

  – Jeg er selvfølgelig skuffet, og foreløpig er jeg usikker på hva som er årsaken til den dårlig kvalifiseringen. Vi skal, sammen med ingeniørene, jobbe utover kvelden. Forhåpentlig finner vi et bra oppsett for løpene. Det er dessverre et vanskelig utgangspunkt på denne banen, sier Hauger i en uttalelse.

  Hauger vant det forrige hovedløpet i Formel 2-mesterskapet i Baku for snart tre uker siden. To uker før vant han sprintløpet i Monaco

  Red Bull cliff diving Oslo
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Hauger-rival sparket etter rasistisk uttalelse

  Formel 2-kjører Juri Vips er sparket fra Red Bull Racing-laget. Den estiske kjøreren ble etterforsket for rasisme etter at et videoklipp med rasistiske uttalelser fra Vips gikk viralt på Twitter.

  Red Bull Racing skriver på Twitter at de tar avstand fra all form for rasisme og har derfor valgt å sparke kjøreren.

  Esteren kjører for Hitech-laget, men er en del av det samme juniorprogrammet som norske Dennis Hauger i Red Bull. De to har dessuten kjempet om å rykke oppover i Red Bull-systemet og få prøve seg i Formel 1.

  Vips ble i forrige uke suspendert for å ha uttalt seg rasistisk under en strømmesending mens han spilte TV-spill. En uke senere har Red Bull altså bestemt seg for å kutte samarbeidet med Vips.

  Vips har beklaget sterkt etter hendelsen.

  – Jeg gir en uforbeholden unnskyldning for det støtende språkbruket. Det er fullstendig uakseptabelt, og det gjenspeiler ikke mine verdier og prinsipper, sa han.

  JURI VIPS
  Foto: Sebastian Rozendaal/DPPI/LiveMedia/Shutterstock / Shutterstock editorial
 • Red Bull suspenderer Formel 2-fører etter rasistisk utsagn

  Red Bull suspenderer Formel 2-fører Jüri Vips og avslører at han etterforskes for rasistisk språkbruk.

  Esteren kjører for Hitech-laget, men er en del av det samme juniorprogrammet som norske Dennis Hauger i Red Bull. Storlaget melder på Twitter at Vips er suspendert med umiddelbar virkning mens påstandene mot ham etterforskes.

  Det kommer fram av innlegget at Vips skal ha uttalt seg rasistisk. Ifølge VG skal han ha brukt et rasistisk ord i en strømmesending mens han spilte TV-spill.

  – Vi fordømmer alle former for stygt språk, og vi har en nulltoleranse mot rasistisk språkbruk eller oppførsel i vår organisasjon, skriver Red Bull.

  Vips er nummer sju i Formel 2-sammendraget, fire poeng bak Hauger. De to kjemper dessuten om å rykke oppover i Red Bull-systemet og få prøve seg i Formel 1. (NTB)

  Spanish Grand Prix
  Foto: NACHO DOCE / Reuters

Siste nytt

 • Tripic utestengt i to kamper etter stygg takling – også Henriksen må sone

  Viking-profilen Zlatko Tripic straffes med to kampers karantene for utvisningen han fikk mot Rosenborg sist helg. RBK-kaptein Markus Henriksen får også straff. Det bekrefter Norges Fotballforbund.

  Søndag fikk Tripic rødt kort på overtid etter å ha meid ned Victor Jensen på stygt vis i et forsøk på å stoppe en RBK-kontring. Taklingen vakte sterke reaksjoner i Rosenborg-leiren. Henriksen svarte med å dytte til Tripic og ble selv utvist for ikke å ha kontroll på eget temperament. Etterpå mente RBK-trener Kjetil Rekdal at Henriksen aldri burde vært utvist.

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Suveren etappeseier til van Aert

  Belgiske Wout van Aert, som har den gule ledertrøyen, sikret en suveren seier på den fjerde etappen av Tour de France tirsdag. Han kjørte alene i mål etter tre strake 2.-plasser. Jasper Philipsen spurtet inn til andreplassen foran Christophe Laporte.

  Alexander Kristoff kom på fjerdeplassen foran Peter Sagan.

  Van Aert vant den fjerde etappen på imponerende vis etter at han stakk fra hovedfeltet. Det gjorde han etter tirsdagens siste klatrekonkurranse. Han kom først til toppen og fortsatte deretter å sette fart.

  – Det er fantastisk å se en hjelperytter i gul trøye kjøre alene til mål, sa TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

  Tour de France
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • FIS avventer Russland-avgjørelse for vintersesongen

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) forlenger utestengelsen av russere og belarusere gjennom sommeren. Hva som skjer til vinteren, blir klart senere.

  Deltakernekten ble opprettholdt på forbundsstyrets julimøte. Heller ikke de neste månedene får russiske og belarusiske utøvere ta del i noen konkurranser i FIS-regi utenfor eget hjemland. FIS vil vurdere saken igjen på høstmøtet. Det avgjørende blir hvordan situasjonen i Ukraina utvikler seg. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn, 4 x 10 km stafett for menn
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste