Hopp til innhold
Dennis Hauger
Foto: Hassan Ammar / AP

Formel 2

 • Hauger vraket bilen: – Jeg beklager veldig!

  Dennis Hauger (21) fikk en av karrierens tøffeste smeller da han krasjet under Formel 2-runden i Australia natt til søndag. Bilen fikk store skader,

  Hauger startet fra beste startspor og hadde en gyllen mulighet til å vinne løpet. I stedet var dagen over etter 11 av 30 runder. Hauger mistet veigrepet og fikk et tøft møte med barrikadene.

  – Nei, nei, nei! Hva er det som har skjedd her, da? Han har gått skikkelig i veggen. Hele bakparten på bilen er ødelagt, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen etter hendelsen.

  Hauger var rask med å forsikre ledelsen i MP Motorsport om at han hadde klart seg bra helsemessig.

  – Jeg beklager veldig, sa en svært frustrert nordmann over teamradioen i sekunder etter at det smalt.

  Hauger krabbet etter hvert uskadd ut av bilen. I etterkant ble det spekulert i at nordmannens krasj skyldtes at han ikke hadde fått opp tilstrekkelig temperatur i dekkene.

  Isack Hadjar vant hovedløpet i Melbourne.

  (NTB)

  Dennis Hauger
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Drama etter Melbourne-sprinten – Hauger klatret til andreplass

  Dennis Hauger (21) får annenplassen i lørdagens sprintløp i Formel 2 i Melbourne etter at franske Isack Hadjar ble straffet flere timer etter målgang.

  Hadjar ble straffet med ti sekunders tilleggstid av dommerne for å ha forårsaket en kollisjon rett etter start. Dermed mistet han seieren i sprintløpet til tsjekkeren Roman Stanek.

  Dennis Hauger vant kvalifiseringen på den australske banen fredag. Det ga 10. beste startposisjon i sprinten. Årsaken er at rekkefølgen på de ti beste fra kvaliken snus på hodet i Formel 2-sprintene.

  Hauger kjørte seg kraftig opp underveis og passerte mål, rett bak Stanek.

  I søndagens hovedløp står Aurskog-gutten i beste startspor. For første gang får Hauger pole position som F2-fører.

  (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Formel 2: Dennis Hauger avsluttet sesongen med 7.-plass i Abu Dhabi Grand Prix

  Dennis Hauger kjørte inn til 7.-plass i sesongens siste Formel 2-løp i Abu Dhabi Grand Prix på Yas Marina.

  Jack Doohan vant løpet foran Victor Martins og Fredrik Vesti.

  Hauger startet fra sjette beste posisjon, men falt én plass i sesongens siste Formel 2-løp.

  Nordmannen har hatt en tøff sesong, hvor de store resultatene for det meste har uteblitt. Aurskog-gutten mistet også plassen sin i Red Bull-systemet etter å ha vært en del av juniorsatsingen deres de siste seks årene.

  Likevel ble det klart at han fikk fornyet tillit av MP Motorsport og er klar for en ny sesong i Formel 2.

  Hauger har kjørt for MP Motorsport også denne sesongen. Tidligere var han del av Prema-teamet. Neste sesong skal han kjøre sammen med Franco Colapinto i MP Motorsport.

  Det er ingen hemmelighet at neste sesong nærmest blir vinn eller forsvinn i Formel-sirkuset for nordmannen.

  Hauger vant Formel 3 i 2021, men endte på en skuffende 10.-plass i Formel 2 i fjor og lå på 8.-plass før sesongens siste løp i Abu Dhabi. (NTB)

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Hauger nummer fire i Abu Dhabi-sprinten

  Formel 2-fører Dennis Hauger kjørte inn til 4.-plass i sprintløpet i Abu Dhabi lørdag.

  Nordmannen startet fra femte beste posisjon og klatret én plass på løpets siste runde.

  Etter en heftig start ble feltet tidlig samlet igjen da sikkerhetsbilen måtte ut. Juan Manuel Correa ble tvunget til å bryte løpet. Danske Frederik Vesti stakk til slutt av med seieren og skapte ytterligere spenning i kampen om VM-tittelen.

  Hauger, som skaffet seg fem poeng, er nummer åtte i VM når det gjenstår ett løp. I kampen om tittelen er det helt åpent mellom Théo Pourchaire (ART) og Vesti (Prema). Det skiller 17 poeng foran hovedløpet. Der stikker vinneren av med 25 poeng.

  Pourchaire leverte en svak kvalifisering fredag og starter fra 14. posisjon. Dermed har Vesti muligheten til å ta seg forbi franskmannen om han leverer varene søndag.

  Hauger starter fra sjetteposisjon i hovedløpet søndag. Tidligere i høst ble det klart at Hauger kjører Formel 2 for MP også neste sesong. (NTB)

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Hauger på 5.-plass i kaosløp i Nederland

  Dennis Hauger holdt seg på veien i hovedløpet i Formel 2 i Nederland, men misbrukte sjansen til å få seg en seier.

  Hauger hadde startspor nummer to etter den gode kvalifiseringen. Profilene forsvant én etter én i det dramatiske løpet.'

  Sammenlagtleder Theo Pourchaire var ferdigkjørt etter ti runder etter å ha kjørt ut. Frederik Vesti mistet begge bakhjulene etter elleve runder. Og tidligere var det også stopp for Jack Doohan. Også Oliver Bearman måtte gi seg underveis.

  Clément Novalak vant løpet foran Zane Maloney og Jak Crawford. Novalak var på 19.-plass i sammendraget før dagens løp.

  Hauger kom seg unna en kaotisk start med en glatt veibane. Til tross for at han unngikk uhell, klarte han aldri å kjøre seg opp i løpet. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Siste nytt

 • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

  Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

  Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

  Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

  – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

  – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

  Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

  – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

  Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

  Andreas van der Spa
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

  Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

  Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

  Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

  – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

  Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

  Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

  Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

  Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

  – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

  Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

  Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

  For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

  Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

  UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal