Hopp til innhold
Dennis Hauger
Foto: Hassan Ammar / AP

Formel 2

  • Hauger krasjet i Barcelona

    Dennis Haugers mareritthelg i Barcelona ble avsluttet med at han kjørte ut allerede på første runde i søndagens hovedløp i Formel 2.

    Nordmannen ender dermed på sisteplass i løpet. Hauger skled inn i Victor Martins kort etter start, og begge havnet utenfor banen.

    – Det ser ut som Dennis rett og slett sklir sideveis inn i Martins, kommenterte Stein Pettersen hos Viaplay.

    – Jeg tror nok det var Dennis som gjorde en feil her. Men ikke stor nok til å få ytterligere straff, håper jeg, istemte hans kollega Atle Gulbrandsen.

    Hauger startet helgen med en svak kvalifisering og 13.-plass der. Lørdag ble han nummer ni i sprintløpet, men han fikk tidsstraff etter løpet for å ha vært utenfor banen ved to anledninger.

    – Det er bare kjipt. Igjen, det går poeng, sa Hauger til Viaplay før han forklarte seg om situasjonen med Martins:

    – Jeg fikk en dårlig start, som mange andre på harde dekk. Jeg prøvde meg på «ytter'n» på Martins. Det var litt på meg, men til sjuende og sist hadde han hele banen på innsiden. Det ble liksom ikke plass.

    – Det er bare utrolig kjipt. Jeg må ha ekstremt flaks med de andre utpå der for at jeg ikke skal tape altfor mye poeng, fortsatte Hauger.

    Det ble altså en helg uten Formel 2-poeng for nordmannen.

    (©NTB)

    Dennis Hauger
    Foto: AP
  • Formel 2: Hauger fikk tidsstraff etter sprintløpet

    Dennis Hauger fikk det vrient etter en svak kvalifisering og endte med 9.-plass i Formel 2-førernes sprintløp i Barcelona. Etterpå fikk han tidsstraff.

    Det fikk han sammen med en rekke andre førere. Hauger ble straffet med to ganger fem sekunder for å ha vært utenfor banen ved to anledninger.

    Straffen sendte Hauger ned på 12.-plass. Alle tidsstraffene gjorde at VM-leder Paul Aron kom seg opp på pallen på 3.-plass.

    (NTB)

    Monaco F2 GP Auto Racing
    Foto: Luca Bruno / AP
  • Hauger like utenfor poengplass i Imola

    Dennis Hauger avsluttet en rotete helg i Imola med 12. plass i søndagens hovedløp i Formel 2.

    Dermed ble det sesongens første helg uten poeng for nordmannen.

    Med 13. plass i fredagens kvalifisering, hadde Hauger 13. beste startposisjon i både lørdagens sprintløp og søndagens hovedløp.

    Lørdag krasjet Hauger allerede på den første runden. Søndag havnet han tidlig i trøbbel igjen, men 21-åringen holdt seg på banen og klatret totalt én plass opp til 12. plass – to plasser bak poengplass.

    Med null poeng fra italienske Imola, faller Hauger fra tredje- til fjerdeplass i Formel 2-sammendraget. Hauger blir stående med 41 poeng.

    Isack Hadjar vant søndagens hovedløp, dro med seg 25 poeng, passerte Hauger og gikk opp på tredjeplass med 59 poeng totalt.

    Etter fire av 14 Formel 2-runder leder Zane Maloney med 68 poeng, mens Paul Aron har 63.

    Dennis Hauger
    Foto: Torbjørn Brovold / NRK
  • Hauger vraket bilen: – Jeg beklager veldig!

    Dennis Hauger (21) fikk en av karrierens tøffeste smeller da han krasjet under Formel 2-runden i Australia natt til søndag. Bilen fikk store skader,

    Hauger startet fra beste startspor og hadde en gyllen mulighet til å vinne løpet. I stedet var dagen over etter 11 av 30 runder. Hauger mistet veigrepet og fikk et tøft møte med barrikadene.

    – Nei, nei, nei! Hva er det som har skjedd her, da? Han har gått skikkelig i veggen. Hele bakparten på bilen er ødelagt, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen etter hendelsen.

    Hauger var rask med å forsikre ledelsen i MP Motorsport om at han hadde klart seg bra helsemessig.

    – Jeg beklager veldig, sa en svært frustrert nordmann over teamradioen i sekunder etter at det smalt.

    Hauger krabbet etter hvert uskadd ut av bilen. I etterkant ble det spekulert i at nordmannens krasj skyldtes at han ikke hadde fått opp tilstrekkelig temperatur i dekkene.

    Isack Hadjar vant hovedløpet i Melbourne.

    (NTB)

    Dennis Hauger
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Drama etter Melbourne-sprinten – Hauger klatret til andreplass

    Dennis Hauger (21) får annenplassen i lørdagens sprintløp i Formel 2 i Melbourne etter at franske Isack Hadjar ble straffet flere timer etter målgang.

    Hadjar ble straffet med ti sekunders tilleggstid av dommerne for å ha forårsaket en kollisjon rett etter start. Dermed mistet han seieren i sprintløpet til tsjekkeren Roman Stanek.

    Dennis Hauger vant kvalifiseringen på den australske banen fredag. Det ga 10. beste startposisjon i sprinten. Årsaken er at rekkefølgen på de ti beste fra kvaliken snus på hodet i Formel 2-sprintene.

    Hauger kjørte seg kraftig opp underveis og passerte mål, rett bak Stanek.

    I søndagens hovedløp står Aurskog-gutten i beste startspor. For første gang får Hauger pole position som F2-fører.

    (NTB)

    Porsche Festival 2022
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Siste nytt

  • Sør-Korea krever forklaring – ble kalt Nord-Korea

    Sør-Korea ble introdusert som Nord-Korea under OL-åpningen i Paris fredag. Landet ber om garantier fra arrangøren om at feilen ikke vil skje igjen.

    Da båtene med utøverne seilte ned elven Seinen under åpningsseremonien, ble Sør-Korea introdusert som «Democratic People's Republic of Korea» som er det offisielle navnet på Nord-Korea – og det både på fransk og engelsk.

    Samme introduksjon ble gitt da de nordkoreanske utøverne passerte.

    Sør-Korea reagerer på tabben. Landets viseminister for sport og kultur, Jang Mi-ran, har bedt om et møte med IOC-president Thomas Bach, ifølge en uttalelse fra departementet.

    Medlemmer av den sørkoreanske delegasjonen under åpningsseremonien.
    Foto: Reuters
  • Liverpool vant i Slots første kamp

    Arne Slot fikk en god start som ny Liverpool-manager. I fredagens treningskamp mot Real Betis i USA vant engelskmennene 1-0.

    Scoringen kom ti minutter før pause på Acrisure Stadium i Pittsburgh i USA. Dominik Szoboszlai satte ballen i mål etter å ha blitt spilt fra av Mohamed Salah.

    Det ble også den eneste scoringen i kampen, som var den første for nederlandske Arne Slot etter at han i sommer tok over som Liverpool-manager etter Jürgen Klopp. Han fikk blant annet se at laget styrte det meste av spillet i første omgang, og at de var nærmere 2-0 enn spanjolene var utligning.

    Liverpool startet med kjente navn som Endo, Fabio Carvalho, Curtis Jones, Konstantinos Tsimikas og nevnte Salah og Szoboszlai var i startoppstillingen. Med halvtimen igjen av ordinær tid byttet Liverpool hele åtte spillere. Inn kom Liverpools unggutter, men det stoppet ikke laget fra å dominere banespillet. Real Betis skapte få sjanser, men burde kanskje ha utlignet da Rodri kom alene med keeper fra skrå vinkel mot slutten av kampen. Kampen endte 1-0 til Liverpool.

    Store Liverpool-navn som Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Diego Jota, Trent Alexander Arnold, Darwin Núñez og Louis Diaz var ikke i troppen til kampen.

    Liverpool skal møte både Arsenal og Manchester United under sin sesongoppkjøring i USA.

    (NTB)

    Arne Slot roper til Liverpool-spillerne i sin første kamp
    Foto: AFP
  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal