Hopp til innhold

Formel 1-stjerna advarer Hauger – mener han må unngå én felle

Dennis Haugers imponerende resultater blir lagt merke til i Formel 1-leiren. Nå får nordmannen ros av Formel 1-førerne Sebastian Vettel og Mick Schumacher.

Motor, Race of Champions

FORMEL 1-LEGENDE: Sebastian Vettel (til høyre) roser norske Dennis Hauger. Her sammen med Sebastien Loeb.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Tyske Sebastian Vettel er et av de største navnene i Formel 1-sirkuset. Han vant VM-tittelen fire ganger med Red Bull og står med 53 Grand Prix-seiere siden 2007.

34-åringen vet med andre ord hva som skal til for å bli aller best i den stadig mer populære sporten. Og snart tror han en nordmann befinner seg i samme selskap.

– Jeg tror dere kommer til å ha en snart. Dennis Hauger virker som en smart og bra gutt, og han har imponert de siste årene. Jeg tror at hvis han er ydmyk og fortsetter å nyte det, så vil han få sjansen i Formel 1, sier Vettel til NRK.

Dennis Hauger

FORMEL 2-KLAR: Dennis Hauger skal denne helga kjøre Formel 2 for første gang.

Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

Veteranen fikk med seg nordmannens dominans i Formel 3 sist sesong. Når NRK møter ham i forbindelse med «Race of Champions» i starten av februar, kommer han med en klar oppfordring til Hauger:

– Han må bare være seg selv, ikke tenke for mye, ikke tenke for langt, sier Vettel og mener Hauger må unngå én felle:

– Han må ikke forsøke å være for smart.

Vettel sikter til at normannen ikke må bli for fiks, ta unødvendig risiko eller la seg stresse til å gjøre overilte beslutninger.

Når jeg ser tilbake (på egen karriere), er det mye som skal klaffe, sier stjerneføreren om mulighetene for Formel 1-deltakelse.

Roses av Schumacher

Hauger var suveren i Formel 3 i 2021. Han tok sammenlagtseieren på tredje øverste nivå for Prema Racing. Dermed var det nesten uunngåelig at han skulle få sjansen i Formel 2. Neste steg er Formel 1.

– Jeg synes han gjør en god jobb. Han vant mesterskapet i fjor med god margin, sier Haas-fører Mick Schumacher, som er sønn av legenden Michael Schumacher, til NRK.

Han debuterte i Formel 1 i 2021-sesongen etter å ha gått en lignende vei som mange tror og håper at Hauger skal gå, nemlig å få sete etter å ha kjørt for Prema Racing.

– Han må bare få tid og ikke forhaste seg. Han må gjøre jobben sin, og Prema må bare vise vei som de gjorde med meg. Jeg er sikker på alt det skal gå bra, sier Schumacher.

Mick Schumacher

ROSER HAUGER: Formel 1-profil Mick Schumacher.

Foto: Andrej Isakovic / AFP

Hauger selv prøver å ikke legge press på seg selv i kommende sesong. Men han liker å få ros av så store profiler.

– Det er veldig kult. Vi kjører samme løp, så naturlig nok følger man litt med på klassene rundt seg. Jeg kjenner Mick litt bedre (enn Vettel), så det er veldig kult å se at han følger med. Sebastian Vettel er en jeg har fulgt med på siden jeg var liten, og det er kult å bli lagt merke til, sier Hauger.

Det er mye nytt som venter, og han skal kjøre en bil som ligner mye mer på en Formel 1-bil enn det han har kjørt tidligere.

I tillegg er det nytt for Hauger at han nå skal gjennomføre depotstopp underveis i løpet.

– Jeg tror det er en viktig sesong som kommer. Jeg er nybegynner i min første sesong i Formel 2, så jeg legger ikke unødvendig mye press på meg selv. Det er mye jeg må lære og mye jeg må få trygghet i. Jeg må prøve å vise en utvikling og stødig stigning med tanke på resultater, så får vi se, sier Hauger.

– Hauger ligger godt an

Men det er naturligvis enklere sagt enn gjort å nå motorsportens gjeveste selskap. Man kunne kanskje tro at Oscar Piastri, som vant først Formel 3 og deretter Formel 2, skulle få sjansen på øverste nivå. Det har han foreløpig ikke fått.

– Det holder ikke bare å være god i Formel 2, for det må være en ledig luke i Formel 1. Men der tror jeg Dennis Hauger ligger godt an, for han er en del av Red Bull-systemet, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

NEP

TROR PÅ HAUGER: Atle Gulbrandsen mener Dennis Hauger har en god mulighet til å nå Formel 1 på sikt.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Red Bull har fire førere i Formel 1, og jeg tror det kommer til å åpne seg opp noen luker der. Så lenge Dennis leverer på banen, så tror jeg han får sjansen i Formel 1.

Gulbrandsen mener likevel at det er enkelte ting som Hauger må huske på når han nå tar et nytt steg.

– Fallgruven er at han ikke takler kompleksiteten med det å kjøre en Formel 2-bil. Den er mye mer avansert enn en Formel 3-bil. Den minner mer om en Formel 1-bil, og det er mer man må tenke på når han kjører enn å bare styre og bremse. Fallgruven er at han ikke skulle takle det, men det tror jeg han klarer, sier kommentatoren.

– Hvis Dennis Hauger kommer til Formel 1, så mener jeg det vil være noe av det største vi har opplevd i norsk idrett. Formel 1 er en verdensidrett, avslutter Gulbrandsen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal