Hopp til innhold

Formel 1-stjerna advarer Hauger – mener han må unngå én felle

Dennis Haugers imponerende resultater blir lagt merke til i Formel 1-leiren. Nå får nordmannen ros av Formel 1-førerne Sebastian Vettel og Mick Schumacher.

Motor, Race of Champions

FORMEL 1-LEGENDE: Sebastian Vettel (til høyre) roser norske Dennis Hauger. Her sammen med Sebastien Loeb.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Tyske Sebastian Vettel er et av de største navnene i Formel 1-sirkuset. Han vant VM-tittelen fire ganger med Red Bull og står med 53 Grand Prix-seiere siden 2007.

34-åringen vet med andre ord hva som skal til for å bli aller best i den stadig mer populære sporten. Og snart tror han en nordmann befinner seg i samme selskap.

– Jeg tror dere kommer til å ha en snart. Dennis Hauger virker som en smart og bra gutt, og han har imponert de siste årene. Jeg tror at hvis han er ydmyk og fortsetter å nyte det, så vil han få sjansen i Formel 1, sier Vettel til NRK.

Dennis Hauger

FORMEL 2-KLAR: Dennis Hauger skal denne helga kjøre Formel 2 for første gang.

Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

Veteranen fikk med seg nordmannens dominans i Formel 3 sist sesong. Når NRK møter ham i forbindelse med «Race of Champions» i starten av februar, kommer han med en klar oppfordring til Hauger:

– Han må bare være seg selv, ikke tenke for mye, ikke tenke for langt, sier Vettel og mener Hauger må unngå én felle:

– Han må ikke forsøke å være for smart.

Vettel sikter til at normannen ikke må bli for fiks, ta unødvendig risiko eller la seg stresse til å gjøre overilte beslutninger.

Når jeg ser tilbake (på egen karriere), er det mye som skal klaffe, sier stjerneføreren om mulighetene for Formel 1-deltakelse.

Roses av Schumacher

Hauger var suveren i Formel 3 i 2021. Han tok sammenlagtseieren på tredje øverste nivå for Prema Racing. Dermed var det nesten uunngåelig at han skulle få sjansen i Formel 2. Neste steg er Formel 1.

– Jeg synes han gjør en god jobb. Han vant mesterskapet i fjor med god margin, sier Haas-fører Mick Schumacher, som er sønn av legenden Michael Schumacher, til NRK.

Han debuterte i Formel 1 i 2021-sesongen etter å ha gått en lignende vei som mange tror og håper at Hauger skal gå, nemlig å få sete etter å ha kjørt for Prema Racing.

– Han må bare få tid og ikke forhaste seg. Han må gjøre jobben sin, og Prema må bare vise vei som de gjorde med meg. Jeg er sikker på alt det skal gå bra, sier Schumacher.

Mick Schumacher

ROSER HAUGER: Formel 1-profil Mick Schumacher.

Foto: Andrej Isakovic / AFP

Hauger selv prøver å ikke legge press på seg selv i kommende sesong. Men han liker å få ros av så store profiler.

– Det er veldig kult. Vi kjører samme løp, så naturlig nok følger man litt med på klassene rundt seg. Jeg kjenner Mick litt bedre (enn Vettel), så det er veldig kult å se at han følger med. Sebastian Vettel er en jeg har fulgt med på siden jeg var liten, og det er kult å bli lagt merke til, sier Hauger.

Det er mye nytt som venter, og han skal kjøre en bil som ligner mye mer på en Formel 1-bil enn det han har kjørt tidligere.

I tillegg er det nytt for Hauger at han nå skal gjennomføre depotstopp underveis i løpet.

– Jeg tror det er en viktig sesong som kommer. Jeg er nybegynner i min første sesong i Formel 2, så jeg legger ikke unødvendig mye press på meg selv. Det er mye jeg må lære og mye jeg må få trygghet i. Jeg må prøve å vise en utvikling og stødig stigning med tanke på resultater, så får vi se, sier Hauger.

– Hauger ligger godt an

Men det er naturligvis enklere sagt enn gjort å nå motorsportens gjeveste selskap. Man kunne kanskje tro at Oscar Piastri, som vant først Formel 3 og deretter Formel 2, skulle få sjansen på øverste nivå. Det har han foreløpig ikke fått.

– Det holder ikke bare å være god i Formel 2, for det må være en ledig luke i Formel 1. Men der tror jeg Dennis Hauger ligger godt an, for han er en del av Red Bull-systemet, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

NEP

TROR PÅ HAUGER: Atle Gulbrandsen mener Dennis Hauger har en god mulighet til å nå Formel 1 på sikt.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Red Bull har fire førere i Formel 1, og jeg tror det kommer til å åpne seg opp noen luker der. Så lenge Dennis leverer på banen, så tror jeg han får sjansen i Formel 1.

Gulbrandsen mener likevel at det er enkelte ting som Hauger må huske på når han nå tar et nytt steg.

– Fallgruven er at han ikke takler kompleksiteten med det å kjøre en Formel 2-bil. Den er mye mer avansert enn en Formel 3-bil. Den minner mer om en Formel 1-bil, og det er mer man må tenke på når han kjører enn å bare styre og bremse. Fallgruven er at han ikke skulle takle det, men det tror jeg han klarer, sier kommentatoren.

– Hvis Dennis Hauger kommer til Formel 1, så mener jeg det vil være noe av det største vi har opplevd i norsk idrett. Formel 1 er en verdensidrett, avslutter Gulbrandsen.

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal