Hopp til innhold

Formel 1-stjerna advarer Hauger – mener han må unngå én felle

Dennis Haugers imponerende resultater blir lagt merke til i Formel 1-leiren. Nå får nordmannen ros av Formel 1-førerne Sebastian Vettel og Mick Schumacher.

Motor, Race of Champions

FORMEL 1-LEGENDE: Sebastian Vettel (til høyre) roser norske Dennis Hauger. Her sammen med Sebastien Loeb.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Tyske Sebastian Vettel er et av de største navnene i Formel 1-sirkuset. Han vant VM-tittelen fire ganger med Red Bull og står med 53 Grand Prix-seiere siden 2007.

34-åringen vet med andre ord hva som skal til for å bli aller best i den stadig mer populære sporten. Og snart tror han en nordmann befinner seg i samme selskap.

– Jeg tror dere kommer til å ha en snart. Dennis Hauger virker som en smart og bra gutt, og han har imponert de siste årene. Jeg tror at hvis han er ydmyk og fortsetter å nyte det, så vil han få sjansen i Formel 1, sier Vettel til NRK.

Dennis Hauger

FORMEL 2-KLAR: Dennis Hauger skal denne helga kjøre Formel 2 for første gang.

Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

Veteranen fikk med seg nordmannens dominans i Formel 3 sist sesong. Når NRK møter ham i forbindelse med «Race of Champions» i starten av februar, kommer han med en klar oppfordring til Hauger:

– Han må bare være seg selv, ikke tenke for mye, ikke tenke for langt, sier Vettel og mener Hauger må unngå én felle:

– Han må ikke forsøke å være for smart.

Vettel sikter til at normannen ikke må bli for fiks, ta unødvendig risiko eller la seg stresse til å gjøre overilte beslutninger.

Når jeg ser tilbake (på egen karriere), er det mye som skal klaffe, sier stjerneføreren om mulighetene for Formel 1-deltakelse.

Roses av Schumacher

Hauger var suveren i Formel 3 i 2021. Han tok sammenlagtseieren på tredje øverste nivå for Prema Racing. Dermed var det nesten uunngåelig at han skulle få sjansen i Formel 2. Neste steg er Formel 1.

– Jeg synes han gjør en god jobb. Han vant mesterskapet i fjor med god margin, sier Haas-fører Mick Schumacher, som er sønn av legenden Michael Schumacher, til NRK.

Han debuterte i Formel 1 i 2021-sesongen etter å ha gått en lignende vei som mange tror og håper at Hauger skal gå, nemlig å få sete etter å ha kjørt for Prema Racing.

– Han må bare få tid og ikke forhaste seg. Han må gjøre jobben sin, og Prema må bare vise vei som de gjorde med meg. Jeg er sikker på alt det skal gå bra, sier Schumacher.

Mick Schumacher

ROSER HAUGER: Formel 1-profil Mick Schumacher.

Foto: Andrej Isakovic / AFP

Hauger selv prøver å ikke legge press på seg selv i kommende sesong. Men han liker å få ros av så store profiler.

– Det er veldig kult. Vi kjører samme løp, så naturlig nok følger man litt med på klassene rundt seg. Jeg kjenner Mick litt bedre (enn Vettel), så det er veldig kult å se at han følger med. Sebastian Vettel er en jeg har fulgt med på siden jeg var liten, og det er kult å bli lagt merke til, sier Hauger.

Det er mye nytt som venter, og han skal kjøre en bil som ligner mye mer på en Formel 1-bil enn det han har kjørt tidligere.

I tillegg er det nytt for Hauger at han nå skal gjennomføre depotstopp underveis i løpet.

– Jeg tror det er en viktig sesong som kommer. Jeg er nybegynner i min første sesong i Formel 2, så jeg legger ikke unødvendig mye press på meg selv. Det er mye jeg må lære og mye jeg må få trygghet i. Jeg må prøve å vise en utvikling og stødig stigning med tanke på resultater, så får vi se, sier Hauger.

– Hauger ligger godt an

Men det er naturligvis enklere sagt enn gjort å nå motorsportens gjeveste selskap. Man kunne kanskje tro at Oscar Piastri, som vant først Formel 3 og deretter Formel 2, skulle få sjansen på øverste nivå. Det har han foreløpig ikke fått.

– Det holder ikke bare å være god i Formel 2, for det må være en ledig luke i Formel 1. Men der tror jeg Dennis Hauger ligger godt an, for han er en del av Red Bull-systemet, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

NEP

TROR PÅ HAUGER: Atle Gulbrandsen mener Dennis Hauger har en god mulighet til å nå Formel 1 på sikt.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Red Bull har fire førere i Formel 1, og jeg tror det kommer til å åpne seg opp noen luker der. Så lenge Dennis leverer på banen, så tror jeg han får sjansen i Formel 1.

Gulbrandsen mener likevel at det er enkelte ting som Hauger må huske på når han nå tar et nytt steg.

– Fallgruven er at han ikke takler kompleksiteten med det å kjøre en Formel 2-bil. Den er mye mer avansert enn en Formel 3-bil. Den minner mer om en Formel 1-bil, og det er mer man må tenke på når han kjører enn å bare styre og bremse. Fallgruven er at han ikke skulle takle det, men det tror jeg han klarer, sier kommentatoren.

– Hvis Dennis Hauger kommer til Formel 1, så mener jeg det vil være noe av det største vi har opplevd i norsk idrett. Formel 1 er en verdensidrett, avslutter Gulbrandsen.

Siste nytt

 • Ratcliffe bekrefter nytt United-bud

  Den britiske milliardæren Jim Ratcliffe (70) gir ikke opp kampen om å få kjøpe Manchester United. Han har via selskapet Ineos forbedret sitt tilbud, skriver NTB.

  Torsdag kveld kom den ventede nyheten om at Ratcliffe via Ineos la inn et nytt bud på den engelske storklubben.

  «Sir Jim Ratcliffe og Ineos kan bekrefte at vi har lagt inn et revidert bud», står det i en uttalelse AP har fått tilsendt.

  70-åringen regnes for å være Storbritannias rikeste mann og er majoritetseier i kjemikaliekonsernet Ineos. Nylig møtte han toppledelsen i Manchester United på Old Trafford.

  Den amerikanske Glazer-familien har eid «de røde djevlene» siden 2005. Eierne har vært svært upopulære blant fansen som i fjor høst satte de i gang en prosess som kan ende med et salg av hele eller deler av klubben.

  Flere har meldt sin interesse for klubben. Sist ut var den finske gründeren Thomas Zilliacus. Men Ratcliffe og Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani fra Qatar har vært de to mest toneangivende beilerne i United-jakten.

  Flere medier skrev nylig at et kjøp av hele United vil koste minst 62 milliarder kroner. Det vil i så fall knuse verdensrekorden for et klubbsalg i idretten.

  Jim Ratcliffe
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Mvuka ga U20-landslaget uavgjort mot Italia

  Bodø/Glimt-angriperen Joel Mvuka dunket inn 2-2-målet da Norges U20-landslag tok imot Italia i Stavanger torsdag. Utligningen kom mot ti mann etter pause.

  Mvuka scoret ved bakre stolpe på et innlegg fra David Møller Wolfe i det 62. minutt. Ballen var ment for Lasse Nordås, men den gikk forbi spissen inne i boksen.

  U20-landslaget greide ikke å finne et vinnermål mot et italiensk lag som spilte over en omgang i undertall. Fem minutter før hvilen ble målscorer Marco Nasti utvist for to gule kort.

  Likevel var det gjestene som gikk opp i 2-1-ledelse tidlig i andre omgang. Cher Ndour traff perfekt i krysset foran 310 tilskuere på Vikings hjemmearena.

  Tidligere i kampen tok Norge føringen på et straffespark. Nordås omsatte sikkert muligheten han selv skaffet etter et snaut kvarter. Dommeren pekte på krittmerket da Nordås ble felt i jakten på en returball.

  Fem minutter senere sørget Nasti for at lagene var like langt.

  Norge møter Romania i Sandnes mandag.

  (©NTB)

  Joel Mugisha Mvuka i Bodø/Glimt mot Dinamo Kiev
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Bryan Gil ute av Spanias tropp – erstattes ikke

  Bryan Gil forlot Spanias landslagstropp torsdag og er ikke aktuell i EM-kvalifiseringskampene mot Norge og Skottland.

  Årsaken var ubehag som ikke tillot ham å trene normalt, melder Spanias fotballforbund. Det anses som en forholdsregel. Sevilla-spilleren, som er utleid fra Tottenham, erstattes ikke i troppen.

  Ifølge Marca har den nye landslagssjefen Luis de la Fuente drillet et lag i 4-2-3-1-formasjon under treningsdagene i fotballforbundets anlegg i Madrid-forstaden Las Rozas. Ifølge avisen er mest sannsynlige oppstilling mot Norge denne:

  Spania (4-2-3-1): Kepa Arrizabalaga – Dani Carvajal, Aymeric Laporte, Iñigo Martínez, José Luis Gaya – Rodri, Martin Zubimendi – Dani Ceballos, Iago Aspas, Gavi – Álvaro Morata.

  Joselu, Dani Olmo og Borja Iglesias har også fått tid på topp, Mikel Merino, Mikel Oyarzabal og Fábian Ruiz på midtbanen.

  – Laguttaket er vanskelig, for alle har trent med stor entusiasme og er på høyt nivå, sier De la Fuente.

  Spanias lag reiser til solkysten og trener på La Rosaleda i Málaga fredag kveld.

  (©NTB)

  Bryan Gil
  Foto: Jose Breton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste