NRK Meny
Normal

Favorittene bommet i styrtregnet

Ferrari- og McLaren-kjørerne bommet stygt med taktikken i kvalifiseringen til søndagens formel 1-løp i Malaysia, og må starte nesten helt bakerst i feltet.

Fernando Alonso

VM-leder Fernando Alonso var blant dem som skled av banen

Foto: BAY ISMOYO / AFP

Favorittene skled av banen

Formel 1 på Sepeng

Her stoppes en av kvalifiseringsrundene i styrtregnet på Sepang-banen

Foto: ZAINAL ABD HALIM / REUTERS
Michael Schumacher

Det var glatt for Michael Schumacher også

Foto: BAZUKI MUHAMMAD / REUTERS

Ferraris og McLarens biler har de fire første plassene i VM-sammendraget etter de to første rundene.

Men i det tropiske regnet på Sepang-banen i Malaysia lørdag, gikk det galt. De feilberegnet forholdene totalt og skeld av banen.

Lagledelsen trodde regnet skulle gi seg, og holdt førerne inne i garasjen

Ferraris Fernando Alonso og Felipe Massa og McLarens Lewis Hamilton klarte ikke å komme til andre kvalifiseringsomgang. Regjerende mester Jenson Button klarte det såvidt, men der kjørte han ut i en grushaug og måtte bryte.

Innrømmer feilvurdering

- Vi bommet totalt. Vi trodde at regnet var over etter det første skyllet. Derfor ventet vi. Men så ble det bare verre. Vi gjorde det vi absolutt ikke skulle, sa Jenson Button til BBC.

- Vi valgte feil plass til feil tid. Slike tabber skal vi ikke gjøre. Men det er i morgen løpet er, og vi så forrige helg i Melbourne at man kan få gode resultat selv om na starter langt bak i feltet. Det er det vi må gjøre i morgen, sier Fernando Alonso.

Måtte utsettes

Mot slutten av kvalifiseringen ble forholdene så ille at den siste omgangen måtte utsettes med nesten 20 minutter.

Resultatet er at Button får 17. beste startposisjon søndag. Alonso har 19, Hamilton 20 og Massa 21 av de 24 startende bilene.

Det åpnet for Red Bull-laget, som klarte seg godt i de håpløse forholdene. Mark Webber vant kvalifiseringen, og lagkamerat Sebastian Vettel er på tredje. Nest beste startposisjon gikk til Mercedes-føreren Nico Rosberg.

Rgnet ødela i fjor også

Også i fjor ble formel 1-løpet på Sepang-banen tatt av regnet. Da måtte løpet avbrytes midtveis, og det ble bare delt ut halv poengscore til deltakerne.

Selve løpet kjøres søndag kl 10.00, norsk tid.

Se værvarselet for Sepang

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning