Liverpool-legenden spøkte med Ødegaard etter seier: – Jeg visste du ville si det

Martin Ødegaard dominerte og scoret da Arsenal knuste Sheffield United 6-0 mandag kveld. Etter kampen sendte han et stikk i retning tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

s_KDmoFgYNE

HERJET: Martin Ødegaard åpnet ballet og satte inn 1–0 etter fem minutter da Arsenal knuste Sheffield United mandag.

Arsenal var totalt overlegne fra start til slutt mot tabelljumbo Sheffield United mandag kveld.

Etter kamp var det en strålende fornøyd Arsenal-kaptein Martin Ødegaard som møtte Sky Sports.

– Det var en glimrende prestasjon fra Arsenal og deg i dag, Martin. Jeg så bare ikke fotografen på banen? sa Jamie Carragher i Sky Sports’ intervju med Ødegaard etter kampen.

Han henviste med det til bildene etter seieren mot Liverpool i februar, hvor Ødegaard lånte kamera til klubbfotograf Stuart MacFarlane i feiringen etter kamp.

Det fikk han kritikk for av Carragher den gangen.

– Jeg visste du skulle si det. Jeg var for redd til å gjøre det i dag! Så jeg gikk rett inn (i garderoben), sier Ødegaard og ler.

FOTOGRAF: Det var dette øyeblikket det ble vitset med etter Arsenals seier mandag kveld.

– De er patetiske

– Jeg tror nesten aldri jeg har sett en fotballkamp på dette nivået som har vært så ujevn allerede i åpningsminuttene. Arsenal maltrakterer Sheffield United med kombinasjonsspill på skyhøyt nivå, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

Sheffield United hang aldri med mot London-laget.

Etter bare fem minutter sendte Martin Ødegaard Arsenal i ledelsen, og innen kvarteret var spilt ledet bortelaget 3-0.

Allerede da begynte hjemmefansen å forlate Bramall Lane i Sheffield. Til pause ledet Arsenal hele 5-0, og Sheffield United slaktes for prestasjonen.

– De er patetiske. Det er det verste jeg har sett i Premier League, sa Viaplay-ekspert Bojan Djordjic om Sheffield United i pausen.

Til slutt vant Arsenal hele 6-0. Dermed tapte Sheffield United med fem mål eller mer for tredje gang på rad på hjemmebane i Premier League.

– Den førsteomgangen var en skam. Jeg kan ikke huske at jeg har sett noe dårligere enn dette, sa tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher på Sky Sports.

Se oppsummeringen av kampen her:

AHX9TXHvfJQ

– En komplett ydmykelse

Åtte minutter etter at Ødegaard hadde sendt Arsenal i ledelsen satte Jayden Bogle ballen i eget mål, og to minutter senere sørget Gabriel Martinelli for 3-0.

– Dette begynner å bli en komplett ydmykelse for Sheffield United og «en masterclass» fra Arsenal, sa tidligere Arsenal-spiss Alan Smith på Sky Sports.

Knappe ti minutter senere satte Kai Havertz inn 4-0 for Arsenal. Og like før pause økte Declan Rice til 5-0.

– Nå spørs det om det kommer til å være noen igjen på tribunen til andreomgang, undret Viaplay-kommentator Andreas Toft.

Og i den andre omgangen var det betydelige færre hjemmefans på tribunen. De slapp å være vitne til at Ben White sørget for 6-0 etter 57 minutter. Og det ble resultatet.

– Uansett hvor vi drar vil vi komme og dominere slik vi gjør i dag. Score tidlig og ikke se oss tilbake. Så det var nok en god kamp fra oss, sier Ødegaard til Viaplay.

hyjntS77c18

YDMYKET: Sheffield United tapte med fem mål eller mer i tredje hjemmekamp på rad.

Kjemper om gullet

Dette er sjette gangen denne sesongen at Sheffield United taper med fem eller mer mål i ligaen.

Arsenal slo Sheffield United 5-0 på hjemmebane i oktober. Dette er den syvende strake seieren i ligaen for de røde fra London.

På de syv kampene har Arsenal scoret 31 mål.

– Vi skulle gjerne hatt enda flere i andre omgang, men vi får si oss fornøyde, sier Ødegaard.

Med seieren er Arsenal to poeng bak Liverpool som leder Premier League. Sheffield United ligger på sisteplass med elleve poeng opp til trygg grunn.

• Birgit Skarstein tok nok et EM-gull: – Hun er helt rå

Birgit Skarstein tok et suverent EM-gull singlesculler i Ungarn. Det betyr gull på distansen for fjerde år på rad.

– Hun er helt rå. Hun er suveren som vi er vant til å se, sa NRKs ro-ekspert Lars Bjønnes idet 35-åringen passerte målstreken.

Lørdag vant hun foran Manuela Diening fra Tyskland og Frankrikes Nathalie Benoit. Med tiden 10.52,40 ble det nok en triumf for seiersvante Skarstein i regattaen i Szeged.

35-åringen har fra før av verdensrekord (9.47,83) på konkurransedistansen 2000 meter og vant Paralympics i 2021.

Skarstein er også kvalifisert for Paralympics i Paris til sommeren.

Birgit Skarstein
  • Dramatisk kollaps: – Det så veldig skummelt ut

Ayal Dagnachew fra Etiopia løp inn til andreplass og ny personlig rekord på 5000 meter under Diamond League-stevnet i Shanghai lørdag.

Et svært sterkt løp av 22-åringen, men etter målgang oppsto det dramatikk.

Dagnachew gikk i bakken og ble liggende på dekket på friidrettsdekket i den kinesiske storbyen.

– Hun virker å ha svimt av. Gidey og de andre forsøkte å hjelpe, og det tok lang tid før det medisinske personellet kom. Vi får håpe det går bra, forteller kommentator Jann Post om kollapsen.

– Det så veldig skummelt og dramatisk ut, supplerte medkommentator Christina Vukicevic Demidov.

Det er ikke kjent hva som forårsaket kollapsen, men etiopieren skal være på bedringens vei.

Følg Diamond League-stevnet på NRK 1.

k8Vns6iHsRk
  • Norsk VM-bronse i curling

Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.