Hopp til innhold

Liverpool-legenden spøkte med Ødegaard etter seier: – Jeg visste du ville si det

Martin Ødegaard dominerte og scoret da Arsenal knuste Sheffield United 6-0 mandag kveld. Etter kampen sendte han et stikk i retning tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

s_KDmoFgYNE

HERJET: Martin Ødegaard åpnet ballet og satte inn 1–0 etter fem minutter da Arsenal knuste Sheffield United mandag.

Foto: AFP

Arsenal var totalt overlegne fra start til slutt mot tabelljumbo Sheffield United mandag kveld.

Etter kamp var det en strålende fornøyd Arsenal-kaptein Martin Ødegaard som møtte Sky Sports.

– Det var en glimrende prestasjon fra Arsenal og deg i dag, Martin. Jeg så bare ikke fotografen på banen? sa Jamie Carragher i Sky Sports’ intervju med Ødegaard etter kampen.

Han henviste med det til bildene etter seieren mot Liverpool i februar, hvor Ødegaard lånte kamera til klubbfotograf Stuart MacFarlane i feiringen etter kamp.

Det fikk han kritikk for av Carragher den gangen.

– Jeg visste du skulle si det. Jeg var for redd til å gjøre det i dag! Så jeg gikk rett inn (i garderoben), sier Ødegaard og ler.

FOTOGRAF: Det var dette øyeblikket det ble vitset med etter Arsenals seier mandag kveld.

FOTOGRAF: Det var dette øyeblikket det ble vitset med etter Arsenals seier mandag kveld.

Foto: Reuters

– De er patetiske

– Jeg tror nesten aldri jeg har sett en fotballkamp på dette nivået som har vært så ujevn allerede i åpningsminuttene. Arsenal maltrakterer Sheffield United med kombinasjonsspill på skyhøyt nivå, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

Sheffield United hang aldri med mot London-laget.

Etter bare fem minutter sendte Martin Ødegaard Arsenal i ledelsen, og innen kvarteret var spilt ledet bortelaget 3-0.

Allerede da begynte hjemmefansen å forlate Bramall Lane i Sheffield. Til pause ledet Arsenal hele 5-0, og Sheffield United slaktes for prestasjonen.

– De er patetiske. Det er det verste jeg har sett i Premier League, sa Viaplay-ekspert Bojan Djordjic om Sheffield United i pausen.

Til slutt vant Arsenal hele 6-0. Dermed tapte Sheffield United med fem mål eller mer for tredje gang på rad på hjemmebane i Premier League.

– Den førsteomgangen var en skam. Jeg kan ikke huske at jeg har sett noe dårligere enn dette, sa tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher på Sky Sports.

Se oppsummeringen av kampen her:

AHX9TXHvfJQ

– En komplett ydmykelse

Åtte minutter etter at Ødegaard hadde sendt Arsenal i ledelsen satte Jayden Bogle ballen i eget mål, og to minutter senere sørget Gabriel Martinelli for 3-0.

– Dette begynner å bli en komplett ydmykelse for Sheffield United og «en masterclass» fra Arsenal, sa tidligere Arsenal-spiss Alan Smith på Sky Sports.

Knappe ti minutter senere satte Kai Havertz inn 4-0 for Arsenal. Og like før pause økte Declan Rice til 5-0.

– Nå spørs det om det kommer til å være noen igjen på tribunen til andreomgang, undret Viaplay-kommentator Andreas Toft.

Og i den andre omgangen var det betydelige færre hjemmefans på tribunen. De slapp å være vitne til at Ben White sørget for 6-0 etter 57 minutter. Og det ble resultatet.

– Uansett hvor vi drar vil vi komme og dominere slik vi gjør i dag. Score tidlig og ikke se oss tilbake. Så det var nok en god kamp fra oss, sier Ødegaard til Viaplay.

hyjntS77c18

YDMYKET: Sheffield United tapte med fem mål eller mer i tredje hjemmekamp på rad.

Foto: Reuters

Kjemper om gullet

Dette er sjette gangen denne sesongen at Sheffield United taper med fem eller mer mål i ligaen.

Arsenal slo Sheffield United 5-0 på hjemmebane i oktober. Dette er den syvende strake seieren i ligaen for de røde fra London.

På de syv kampene har Arsenal scoret 31 mål.

– Vi skulle gjerne hatt enda flere i andre omgang, men vi får si oss fornøyde, sier Ødegaard.

Med seieren er Arsenal to poeng bak Liverpool som leder Premier League. Sheffield United ligger på sisteplass med elleve poeng opp til trygg grunn.

Siste nytt

 • Sportssjef Joacim Jonsson irettesatt av Vålerenga etter intervju

  Vålerengas sportsdirektør Joacim Jonsson vekket oppsikt da han gikk hardt ut mot klubbens egen spiss, Mees Rijks, i pausen under kampen mellom Lyn og Vålerenga lørdag.

  Rijks ble utvist etter å ha pådratt seg to gule kort.

  – Det er fullstendig utilgivelig av Mees Rijks. Det finnes ingen unnskyldninger. Du setter lagkameratene i en helvetes situasjon, sa Jonsson til TV 2 lørdag.

  Svensken beklaget uttalelsene sine overfor Vålerenga-spillerne i garderoben etter kampen.

  Mandag forteller daglig leder i Vålerenga, Svein Graff, at han og Jonsson har hatt et møte.

  – Tid, sted og formen for offentlig kritikk av egen spiller på den måten er feil og dårlig håndtert. «Jocke» har beklaget overfor spillergruppa og i media. Det er bra og nødvendig. Jeg har hatt møte med Jokke og han har fått en irettesettelse, sier Graff til VG.

  Graff opplyser at saken ikke vil få ytterligere konsekvenser for Jonsson.

  Joacim Jonsson
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Djokovic dropper Madrid Open – en rival mindre for Ruud

  Novak Djokovic (36) stiller ikke i Madrid Open. Det kan gi Casper Ruud lettere vei mot suksess i storturneringen i tennis.

  Djokovic har ikke spilt siden verdenseneren tapte for Ruud i semifinalen i Monte-Carlo Masters for litt over en uke siden.

  Serberen var ikke en del av mandagens trekning for ATP Masters1000-turneringen i Madrid. Der har han tidligere vunnet tittelen tre ganger (senest i 2016).

  Ruud er femteseedet og går rett til 2. runde. Der møter han vinneren av oppgjøret mellom Zhang Zhizhen fra Kina (49 i verden) og serbiske Miomir Kecmanovic (66). (NTB)

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Tønnesen takker nei til landslagsspill

  Kent Robin Tønnesen (32) gjør seg uaktuell for det norske håndballandslaget framover.

  Det opplyser landslagssjef Jonas Wille i forbindelse med uttaket av troppen til en storturnering på Jordal i Oslo neste måned.

  – Kent Robin har forklart meg at han takker nei til landslag i perioden fremover av hensyn til totalbelastningen. Vi har hatt god dialog, og jeg tar hans avgjørelse til etterretning i vår videre planlegging, sier Wille.

  Tønnesen spiller til daglig i franske Paris Saint-Germain. Der har han vært siden overgangen fra ungarske Szeged i fjor.

  På landslaget står Tønnesen med 339 mål på 137 kamper. Han har vært en del av Norge-miljøet siden 2010.

  I 2017 var han med på å ta VM-sølv. (NTB)

  Håndball-EM herrer 2024: Hovedrunden Norge - Danmark (23-29)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal