Hopp til innhold

Forklaringen på Jacobsens tårer: – Mitt verste mareritt er å være i OL som reserve

LENZERHEIDE/OSLO (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) reiser hjem fra Tour de Ski med kniven på strupen. Hun må gå fort i NM for å få gå løp i OL.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

TØRKET TÅRER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen innrømmer at jakten på å få gå i OL er mental påkjenning.

Foto: Morten Stenberg / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Jeg gikk for dårlig i går rett og slett, og reiser hjem for å gå NM. Så får jeg prøve å få meg en plass til OL der. Det blir planen framover, sier en litt tårevåt Jacobsen.

Hun innrømmer at hun angret litt på at hun ble med på Tour de Ski og skulle egentlig helst sett at hun ble hjemme og forberedt seg til både NM og OL.

– Men jeg gikk ikke fort nok før jul til å kunne bestemme, konstaterer Jacobsen.

Hun gikk et bra løp da hun kom inn på sjuendeplass på mandagens jaktstart i Lenzerheide, faktisk med samme løpstid som vinneren Ingvild Flugstad Østberg.

Likevel kom det tårer, som etter mange renn denne vinteren. Frykten er å ikke få gå i OL.

Frykter å bli OL-reserve

– Mitt verste mareritt er å være i OL som reserve og vite at jeg er i j ... bra form. Jeg føler meg trygg på at jeg kommer til å være i god form i februar, men så føler jeg meg veldig utrygg om jeg får lov til å bruke den formen til noe, sier Jacobsen.

Oslo-jenta er allerede tatt ut til OL. Men derfra til å være en av de fire utvalgte på hver OL-distanse, er det et stykke.

Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng har rett og slett vært bedre til nå denne sesongen.

Derfor tok Jacobsen avgjørelsen om å reise hjem fra Tour de Ski etter en diskusjon med landslagstrener Roar Hjelmeset.

Ifølge seg selv reiser hun hjem for å forberede seg til et NM der hun går med kniven på strupen. Viser hun ikke form, er hun avhengig av at andre blir syke for å få gå i OL.

– Både Ingvild og Heidi har vært bedre enn henne her. Så får heller Astrid reise hjem og gå løp sammen med Marit og Raghild. Også handler det om å sette de riktige folkene på OL-distansene, sier Hjelmeset.

– Astrid er jo en mesterskapsløper og det får vi ta med oss når vi skal ta ut laget. Men i år har vi mange som har gått fort, så det kan bli jevnt hele veien, sier landslagstreneren.

Suveren Østberg

østberg

OVERLEGEN: Ingvild Flugstad Østberg gikk inn til sin andre etappeseier mandag. Hun leder nå Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det ble nok en stor norsk dag i Lenzerheide. Østberg gikk kontrollert og fint hele veien under mandagens jaktstart og holdt Heidi Weng på avstand. Weng gikk seg inn til andreplass med god margin.

– Det var hardt og jeg måtte virkelig fighte med meg selv i dag. Men jeg klarte å holde unna for Heidi og det er jeg fornøyd med, sier Østberg til NRK.

Østberg innrømmer at hun tok seg helt ut.

– Det var syre fra topp til tå. Jeg måtte virkelig jobbe med meg selv og hodet i dag. Det var vondt. Det blir litt psykologisk når man ser at Heidi nærmer seg. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å ta meg sammen på slutten, sier Østberg.

– Hvorfor psyker du deg ned?

– Jeg må kanskje slutte med det. Jeg prøver å jobbe med det og klappe meg selv litt oftere på skulderen. Jeg prøver å ikke være så streng mot meg selv. Kanskje det skal være nyttårsforsettet mitt, ler Østberg.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal