Hopp til innhold

Forklarer Jarstein-vrakingen: – Det var litt intenst

Tidligere landslagskeeper, Rune Almenning Jarstein, var ikke med i troppen til Hertha Berlin i hjemmekampen mot Eintracht Frankfurt lørdag. Nå hevder tyske medier at Jarstein er suspendert.

Rune Jarstein

UTELATT: Rune Jarstein var ikke med i troppen i lørdagens kamp mot Eintracht Frankfurt.

Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Årsaken til suspensjonen skal være en konflikt med keepertrener Andreas Menger dagen før kampen. Den tyske storavisen Bild rapportene om saken først, før Kicker.de skriver at de har samme informasjon.

– Rune var ikke med mot Frankfurt av sportslige og disiplinære årsaker. Det blir nå et møte med ham og hans rådgiver veldig snart, forklarer sportsdirektør i Hertha Berlin, Fredi Bobic, til avisen.

Ifølge rapportene skal Jarstein ha kritisert keepertrenerens metoder og kommunikasjon.

NRK har ikke lyktes å få en kommentar fra Jarstein.

World Cup Qualifiers Europe - Group G - Montenegro v Norway

BÆREBJELKE: Jarstein var i mange år en viktig spiller for både Hertha Berlin og det norske landslaget. Her fra hans hittil siste kamp 30. mars 2021 i landskampen mot Montenegro.

Foto: STEVO VASILJEVIC / Reuters

– Intenst

Senere søndag lettet Bobic mer på sløret om hendelsen som førte til at Jarstein ble droppet fra Frankfurt-kampen.

– Det skjedde noe som ikke er på agendaen. Det var litt mer intenst. Vi hadde en samtale fredag. Etter samtalen tok vi Rune ut av troppen, av hensyn til hvordan samtalen var og hvordan den gikk, sier Bobic ifølge nyhetsbyrået AP, gjengitt av Süddeutsche Zeitung.

De tyske avisene mener det nå ligger an til at klubben terminerer nordmannens kontrakt.

– Jeg kan ikke si det på den måten ennå. Jeg tok opp det med rådgiveren og med Rune selv, hvordan vi skal forholde oss til hverandre og hvilke ord man skal velge. Man kan være kritisk, men tonaliteten og språket var helt feil, men jeg kan ikke si noe om det, sier Bobic.

– Det er synd fordi det rammer en person som har vært her lenge og det går ikke upåaktet hen, fulgte han opp.

Les også: Denne Haaland-egenskapen har imponert Guardiola mest

Premier League - West Ham United v Manchester City
Premier League - West Ham United v Manchester City

– Sier mye om Hertha

Den tidligere Odd-, Viking- og Rosenborg-keeperen har spilt 178 kamper for hovedstadsklubben i Tyskland og har kontrakt ut sesongen 2022/2023.

– Jeg tenker det sier veldig mye om Hertha som klubb at de suspenderer den spilleren som har vært deres viktigste bærebjelke og sørget for en slags kontinuitet i noen kaotiske år, sier Bundesliga-kommentator for Viaplay, Eivind Bisgaard Sundet til NRK.

Om dette er slutten for Jarstein i Tyskland, er det veldig trist, følger han opp.

Eivind Bisgaard Sundet

TRIST: Eivind Bisgaard Sundet mener saken er trist for Rune Jarstein.

Foto: Viasat

Jarstein spilte sin hittil siste tellende kamp for Hertha Berlin i mars 2021. Siden har han vært satt ut av spill i langt over ett år etter et hardt covid-19-forløp hvor han pådro seg en betennelse på hjertemuskelen og en kneoperasjon i vår.

Likevel har 37-åringen kommet tilbake i løpet av sommeren og var på benken i serieåpningen mot Union Berlin 6. august. Lørdag var han erstattet med unggutten Tjark Ernst.

– Planen slik jeg hadde hørt det var at Jarstein skulle fullføre kontrakten sin før han fikk en eller annen rolle i klubben. Hertha så for seg at han skulle fortsette hos dem, men når han blir suspendert og det er snakk om å terminere kontrakten er det vanskelig å vite. Da vil jeg tro at det blir en retur til Norge eller at han legger opp, spekulerer Bisgaard Sundet.

Jarstein har tidligere uttalt at han ser for seg å spille profesjonelt til han er over 40 år og gjerne avslutte karrieren for Odd i norsk eliteserie.

Siste nytt

 • Orientering: Benjaminsen på 2.-plass i siste verdenscupkonkurranse

  Andrine Benjaminsen ble nummer to på den avsluttende langdistansen i verdenscupen i orientering i Sveits mandag. Hun endte på 3.-plass sammenlagt.

  Benjaminsen løp i mål 1.34 minutter bak vinneren Simona Aebersold på hennes hjemmebane. Marie Olaussen ble nummer fire og var 5.30 minutter bak Aebersold.

  Benjaminsen sikret seg med annenplassen mandag 3.-plass sammenlagt. Ane Dyrkorn endte på 16.-plass på mandagens langdistanse, mens Victoria Hæstad Bjørnstad ble nummer 22. Emma Louise Arnesen kom seks plasser bak.

  Anne Ulvensøen var nummer 34 i mål, mens Ingrid Lundanes og Tone Bergerud Lye endte på henholdsvis 38.- og 42.-plass.

  (NTB)

  Andrine Benjaminsen
  Foto: Alf Simensen / NTB
 • Politiet etterforskar hending på Åråsen

  Politiet vil starte etterforsking etter truslar og hatefulle ytringar frå ein supporter på Åråsen laurdag.

  – Eg kan bekrefte at det blir oppretta ein politisak etter ei hending på Åråsen laurdag, der ein supporter kom med alvorlege truslar og hatefulle ytringar mot dommar og spelar, seier politiførstebetjent Frank Muri til VG.

  Amahl Pellegrino var ein av spelarane som blei utsett for dette. Det snakka han ut om til Discovery etter kampen. Ulike gjenstandar blei også kasta ut på bana.

  Først nemnde han at det var rasistiske ytringar, men dette avkrefta han til Avisa Nordland dagen etter.

  – Eg sa ikkje at det var noko rasisme. Det er folk som har lagt ord i munnen min. Men det var enkelte ting som «homse», og alt det der. Det følte eg var leit. Det er slike ting som kan gjere det vanskelegare for homofile å kome ut, sa Pellegrino mellom anna til avisa.

   Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt (1-4)
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Per Bredesen er død

  Den tidligere norske fotballprofilen Per Bredesen døde mandag, 91 år gammel. Han regnes som en av tidenes beste norske spillere.

  Bredesens barnebarn Morten Bredesen Føske opplyser til NTB at den tidligere storspilleren sovnet stille inn på morgenen mandag.

  – Han var et enestående menneske og forbilde både på og utenfor banen, skriver Føske i en melding på Facebook.

  (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste