Hopp til innhold

Forklarer Jarstein-vrakingen: – Det var litt intenst

Tidligere landslagskeeper, Rune Almenning Jarstein, var ikke med i troppen til Hertha Berlin i hjemmekampen mot Eintracht Frankfurt lørdag. Nå hevder tyske medier at Jarstein er suspendert.

Rune Jarstein

UTELATT: Rune Jarstein var ikke med i troppen i lørdagens kamp mot Eintracht Frankfurt.

Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Årsaken til suspensjonen skal være en konflikt med keepertrener Andreas Menger dagen før kampen. Den tyske storavisen Bild rapportene om saken først, før Kicker.de skriver at de har samme informasjon.

– Rune var ikke med mot Frankfurt av sportslige og disiplinære årsaker. Det blir nå et møte med ham og hans rådgiver veldig snart, forklarer sportsdirektør i Hertha Berlin, Fredi Bobic, til avisen.

Ifølge rapportene skal Jarstein ha kritisert keepertrenerens metoder og kommunikasjon.

NRK har ikke lyktes å få en kommentar fra Jarstein.

World Cup Qualifiers Europe - Group G - Montenegro v Norway

BÆREBJELKE: Jarstein var i mange år en viktig spiller for både Hertha Berlin og det norske landslaget. Her fra hans hittil siste kamp 30. mars 2021 i landskampen mot Montenegro.

Foto: STEVO VASILJEVIC / Reuters

– Intenst

Senere søndag lettet Bobic mer på sløret om hendelsen som førte til at Jarstein ble droppet fra Frankfurt-kampen.

– Det skjedde noe som ikke er på agendaen. Det var litt mer intenst. Vi hadde en samtale fredag. Etter samtalen tok vi Rune ut av troppen, av hensyn til hvordan samtalen var og hvordan den gikk, sier Bobic ifølge nyhetsbyrået AP, gjengitt av Süddeutsche Zeitung.

De tyske avisene mener det nå ligger an til at klubben terminerer nordmannens kontrakt.

– Jeg kan ikke si det på den måten ennå. Jeg tok opp det med rådgiveren og med Rune selv, hvordan vi skal forholde oss til hverandre og hvilke ord man skal velge. Man kan være kritisk, men tonaliteten og språket var helt feil, men jeg kan ikke si noe om det, sier Bobic.

– Det er synd fordi det rammer en person som har vært her lenge og det går ikke upåaktet hen, fulgte han opp.

Les også Denne Haaland-egenskapen har imponert Guardiola mest

Premier League - West Ham United v Manchester City

– Sier mye om Hertha

Den tidligere Odd-, Viking- og Rosenborg-keeperen har spilt 178 kamper for hovedstadsklubben i Tyskland og har kontrakt ut sesongen 2022/2023.

– Jeg tenker det sier veldig mye om Hertha som klubb at de suspenderer den spilleren som har vært deres viktigste bærebjelke og sørget for en slags kontinuitet i noen kaotiske år, sier Bundesliga-kommentator for Viaplay, Eivind Bisgaard Sundet til NRK.

Om dette er slutten for Jarstein i Tyskland, er det veldig trist, følger han opp.

Eivind Bisgaard Sundet

TRIST: Eivind Bisgaard Sundet mener saken er trist for Rune Jarstein.

Foto: Viasat

Jarstein spilte sin hittil siste tellende kamp for Hertha Berlin i mars 2021. Siden har han vært satt ut av spill i langt over ett år etter et hardt covid-19-forløp hvor han pådro seg en betennelse på hjertemuskelen og en kneoperasjon i vår.

Likevel har 37-åringen kommet tilbake i løpet av sommeren og var på benken i serieåpningen mot Union Berlin 6. august. Lørdag var han erstattet med unggutten Tjark Ernst.

– Planen slik jeg hadde hørt det var at Jarstein skulle fullføre kontrakten sin før han fikk en eller annen rolle i klubben. Hertha så for seg at han skulle fortsette hos dem, men når han blir suspendert og det er snakk om å terminere kontrakten er det vanskelig å vite. Da vil jeg tro at det blir en retur til Norge eller at han legger opp, spekulerer Bisgaard Sundet.

Jarstein har tidligere uttalt at han ser for seg å spille profesjonelt til han er over 40 år og gjerne avslutte karrieren for Odd i norsk eliteserie.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal