Hopp til innhold

Forklarer Jarstein-vrakingen: – Det var litt intenst

Tidligere landslagskeeper, Rune Almenning Jarstein, var ikke med i troppen til Hertha Berlin i hjemmekampen mot Eintracht Frankfurt lørdag. Nå hevder tyske medier at Jarstein er suspendert.

Rune Jarstein

UTELATT: Rune Jarstein var ikke med i troppen i lørdagens kamp mot Eintracht Frankfurt.

Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Årsaken til suspensjonen skal være en konflikt med keepertrener Andreas Menger dagen før kampen. Den tyske storavisen Bild rapportene om saken først, før Kicker.de skriver at de har samme informasjon.

– Rune var ikke med mot Frankfurt av sportslige og disiplinære årsaker. Det blir nå et møte med ham og hans rådgiver veldig snart, forklarer sportsdirektør i Hertha Berlin, Fredi Bobic, til avisen.

Ifølge rapportene skal Jarstein ha kritisert keepertrenerens metoder og kommunikasjon.

NRK har ikke lyktes å få en kommentar fra Jarstein.

World Cup Qualifiers Europe - Group G - Montenegro v Norway

BÆREBJELKE: Jarstein var i mange år en viktig spiller for både Hertha Berlin og det norske landslaget. Her fra hans hittil siste kamp 30. mars 2021 i landskampen mot Montenegro.

Foto: STEVO VASILJEVIC / Reuters

– Intenst

Senere søndag lettet Bobic mer på sløret om hendelsen som førte til at Jarstein ble droppet fra Frankfurt-kampen.

– Det skjedde noe som ikke er på agendaen. Det var litt mer intenst. Vi hadde en samtale fredag. Etter samtalen tok vi Rune ut av troppen, av hensyn til hvordan samtalen var og hvordan den gikk, sier Bobic ifølge nyhetsbyrået AP, gjengitt av Süddeutsche Zeitung.

De tyske avisene mener det nå ligger an til at klubben terminerer nordmannens kontrakt.

– Jeg kan ikke si det på den måten ennå. Jeg tok opp det med rådgiveren og med Rune selv, hvordan vi skal forholde oss til hverandre og hvilke ord man skal velge. Man kan være kritisk, men tonaliteten og språket var helt feil, men jeg kan ikke si noe om det, sier Bobic.

– Det er synd fordi det rammer en person som har vært her lenge og det går ikke upåaktet hen, fulgte han opp.

Les også Denne Haaland-egenskapen har imponert Guardiola mest

Premier League - West Ham United v Manchester City

– Sier mye om Hertha

Den tidligere Odd-, Viking- og Rosenborg-keeperen har spilt 178 kamper for hovedstadsklubben i Tyskland og har kontrakt ut sesongen 2022/2023.

– Jeg tenker det sier veldig mye om Hertha som klubb at de suspenderer den spilleren som har vært deres viktigste bærebjelke og sørget for en slags kontinuitet i noen kaotiske år, sier Bundesliga-kommentator for Viaplay, Eivind Bisgaard Sundet til NRK.

Om dette er slutten for Jarstein i Tyskland, er det veldig trist, følger han opp.

Eivind Bisgaard Sundet

TRIST: Eivind Bisgaard Sundet mener saken er trist for Rune Jarstein.

Foto: Viasat

Jarstein spilte sin hittil siste tellende kamp for Hertha Berlin i mars 2021. Siden har han vært satt ut av spill i langt over ett år etter et hardt covid-19-forløp hvor han pådro seg en betennelse på hjertemuskelen og en kneoperasjon i vår.

Likevel har 37-åringen kommet tilbake i løpet av sommeren og var på benken i serieåpningen mot Union Berlin 6. august. Lørdag var han erstattet med unggutten Tjark Ernst.

– Planen slik jeg hadde hørt det var at Jarstein skulle fullføre kontrakten sin før han fikk en eller annen rolle i klubben. Hertha så for seg at han skulle fortsette hos dem, men når han blir suspendert og det er snakk om å terminere kontrakten er det vanskelig å vite. Da vil jeg tro at det blir en retur til Norge eller at han legger opp, spekulerer Bisgaard Sundet.

Jarstein har tidligere uttalt at han ser for seg å spille profesjonelt til han er over 40 år og gjerne avslutte karrieren for Odd i norsk eliteserie.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

 • Medier: Skilegende gjør sjokkcomeback

  Skal man tro sveitsike medier er det ikke bare Lucas Braathen som gjør comeback for en annen nasjon neste sesong.

  For både Blick og Kurier melder at en østerriksk skilegende tar på seg skiene igjen kommende sesong:

  Nemlig Marcel Hirscher (35).

  Ifølge Blick sitter de på informasjon om at Hircher planlegger et comeback for Nederland – og ikke østerrike som han kjørte for tidligere. 35-åringen har en mor fra Nederland.

  Hirscher har enn så lenge ikke bekreftet comebacket selv.

  Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019.

  – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs apinekspert Nina Haver-Løsetth.

  Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært.

  – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løsetth.

  Austrian Alpine Ski World Cup winner Marcel Hirscher attends a news conference in Vienna
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

  Spanske Carlos Alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi Jude Bellingham Laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd.

  Den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i Madrid.

  – Helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. Jeg var så nervøs, og beina mine skalv. Jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. Jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. Det var en flott opplevelse, fortalte Alcaraz på en pressekonferanse i forkant av Madrid Open.

  Den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga Bellingham prisen som «vakkert».

  – Jeg har så stor respekt for ham. Han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette.

  Alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både US Open (2022) og Wimbledon (2023).

  Denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i Madrid Open. Alcaraz er andreseedet i turneringen.

  (NTB)

  Alcaraz
  Foto: AP
 • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

  Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

  Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

  Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal