Hopp til innhold

Norsk reserve kollapset og hyperventilerte: – Fikk rett og slett litt panikk

Julie Bjervig Drivenes (24) nektet å bryte rennet i Granåsen så lenge at hun til slutt fikk panikk.

Drivenes kollapser

FIKK PANIKK: Drivenes måtte bryte da hun fikk panikk, men sier at det så mer dramatisk ut enn det var og at hun har det bra tross skuffelsen av å måtte bryte.

– Inne på stadion her har Julie Bjervig Drivenes nesten kollapset her. Hun gikk rett ut av skiløypa og ligger i enden av stadion og har stått av, kommenterte Fredrik Aukland underveis.

– Det er noe som ikke stemmer, la NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn til.

Noen minutter etter kollapsen var Drivenes på beina igjen og så ut til å være oppløst i tårer med ansiktet i hendene.

Hun forteller til NRK at hun underveis både slet med å få feste og en vond rygg som har plaget henne en stund. Og så smalt det.

Prøve VM 20 km skiatlon

SKUFFET: Her er Drivenes (til høyre) etter at hun brøt 20 kilometeren lørdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Jeg nektet å bryte egentlig og da står jeg i den «vondten» litt for lenge. Da fikk jeg rett og slett litt panikk. Da begynte jeg å hyperventilere og da var det ikke så mye annet valg enn å stå av. Så det var veldig kjipt, sier Drivenes.

Du sier du fikk panikk, hvor redd var du selv?

Jeg var ikke så redd for jeg har opplevd dette mange ganger før. Så panikken kommer mer av at jeg vet at jeg ikke fikk benyttet meg av den muligheten jeg fikk, enn at jeg blir redd. Jeg vet jo hva som er problemet og hvorfor det ikke funker, sier hun.

Man blir bare kjempeskuffa og veldig lei seg. Vi legger jo så mye i det, så man blir jo panisk når man ikke får brukt de sjansene man får.

Les også Sikret pallplass etter tabbe: – Jeg var i feil bås

– Så ut som hun hadde ryggsmerter

Også lørdag måtte drivenes bryte underveis i 20 kilometeren med skibytte. Landslagssjef Sjur Ole Svarstad har ikke rukket å prate med Drivenes etter kollapsen når NRK møter han i intervjusonen.

– Jeg møtte henne i siste bakken på siste runden. Det så ut som at hun hadde ryggsmerter og slet med glipptak, sier landslagstrener Sjur Ole Svarstad.

Begge deler viste seg å stemme. Lagvenninne Tuva Anine Brusveen-Jensen rakk å se hendelsen før hun startet sitt løp.

– Jeg så det før jeg startet og fikk lyst til å løpe bort til henne for å høre. Jeg tror hun sliter litt med ryggen. Hun må passe på så hun ikke ødelegger for framtiden der. Jeg ble bekymret, sier Brusveen-Jensen til NRK.

Selv forteller Drivenes at hun var mest skuffet og lei seg og at hendelsen var mindre dramatisk enn det så ut som på TV-bildene.

Julie Bjervig Drivenes

AVDRAMATISERER: Selv om skuffelsen er enorm, sier Drivenes at hendelsen var mindre dramatisk enn det så ut som.

Foto: NRK

Ja, det var ikke meningen. Jeg beklager for det. Jeg har det fint, bare veldig lei meg, sier hun og smiler.

Det er skikkelig dritt da. Vi får ikke så mange sjanser og jeg har egentlig vært i mitt livs form de siste ukene.

Selve rennet søndag endte med tysk overraskelsesseier til Victoria Carl. Astrid Øyre Slind ble beste norske på sjetteplass.

– Ordentlig forbanna

I herreklassen kunne Johannes Høsflot Klæbo glede seg over et perfekt prøve-VM, mens Erik Valnes var på helt andre enden av følelsesskalaen.

– Det er en rasende Valnes i mål her. Han kaster stavene i bakken og er mildt sagt forbanna, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

– Han var ordentlig forbanna.

Valnes la ikke skjul på frustrasjonen etter målgang i Granåsen.

– Det var utstyr som ikke fungerte, sier Valnes til NRK

– Hva da?

– Det var to stavpigger som forsvant tidlig i løpet, så jeg gikk uten pigg på begge stavene.

Prøve VM 20 km skiatlon

FRUSTRERT: Utstyrstrøbbel ødela for Valnes.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Hvordan er det å gå da?

– Det er umulig å bruke overkroppen. Stavene glapp i samtlige staketak i sju kilometer. Jeg hadde egentlig krefter til å svare.

– Hva gjør det med hodet ditt?

– Jeg var kanonpigg, men, nei, det var ingen god opplevelse, sier Valnes.

Erik Valnes var forbanna etter målgang i prøve-VM.

– Kanskje det som roer morfar mest

Johannes Høsflot Klæbo fikk fullført drømmehelgen da han tok trippelen i prøve-VM, med nok en seier på 10 kilometer klassisk søndag.

Det var nesten i overkant synes jeg. Men tydelig at vi er på riktig vei formmessig, så det ser bra ut foran touren, sa morfar Kåre Høsflot etter at trippelen var i boks.

– Det å kjenne at distanseformen er tilbake igjen er kanskje det som roer morfar mest i hvert fall, sier Klæbo og smiler.

Han høster lovord også fra sin svenske rival:

– Han er i en egen divisjon, det har han vært i mange år. Det er bare å ta av seg hatten for han, det er den beste langrennsutøveren gjennom alle tider, sier Calle Halfvarsson, som ble nummer fire.

null
Spiller nå
Ser du hvem dette er? 01:03
Neste