Hopp til innhold

- Har ikke tid til damer under VM

Tarjei Bø gjør ikke som Therese Johaug og ber om frierbrev. Han har mer enn nok med kometkarrieren i skiskyting.

Tarjei Bø

Verdensmester Tarjei Bø har tatt skiskytterverden med storm denne sesongen. Her poserer han etter gullet på normaldistansen.

Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / Reuters

Bø sjarmerte seerne i senk da han gråt etter sitt første individuelle VM-gull i Khanty-Mansijsk på tirsdag.

Den 22 år gamle skiskytterkometen leder verdenscupen sammenlagt, og har tatt idretten med storm med kvikke replikker og oppsiktsvekkende resultater.

Men der Therese Johaug oppfordret folk til å sende frierbrev hjem til henne i Dalsbygda, har ikke Bø tid til damer.

- Jeg er ikke på damejakt. Det går bra. Jeg har det bra som jeg har det nå. Nå som det skjer så masse så har jeg ikke så mye tid til å tenke på det, i hvert fall nå under VM, sier Bø til NRK dagen etter VM-gullet.

Les og se video: Og så kom gledestårene for verdensmesteren

- Det er masse styr

Bø, som er blitt kjent for å gi mye av seg selv til pressen, har nok å gjøre. Etter seieren på tirsdag var han gjennom full pakke med dopingtester, pressekonferanser og premieseremonier.

- Det er masse styr, og så går det liksom i ett. Men det er bare kult. Jeg nyter hvert sekund, sier Bø.

Han forteller at han er overraskende pigg, og at han er klar for resten av VM. Både fellesstarten og stafetten gjenstår for skiskytterherrene.

- Stafetten er det klart viktigste for min del. Vi har lyst til å vinne gull, vi gutta. Vi føler vi må forsvare gullet fra OL, sier Bø.

Video Overraskende opplagt og klar for gull på stafetten

Se Tarjei Bø snakke om utsiktene for resten av VM her.

- Ikke behov for å fylle postkassa

Stryningen, som også tok gull på mixed stafett, vil ikke oppfordre interesserte til å sende frierbrev.

- Jeg har ikke noe behov for å fylle opp postkassa, gliser Bø.

Og han har heller ikke noen stor tro på at frierne skal melde seg.

- Nå er jo valentinsdagen over, og kvinnedagen var i går, så det er vel dårlige utsikter for meg for å få brev framover, gliser den nybakte verdensmesteren i et intervju med NRK.

Tarjei Bø

Tarjei Bø forsvinner inn i solnedgangen - alene med ski og gevær.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Siste nytt

  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal