Hopp til innhold

Fnyser av EM-vertenes stadionforklaring: – Helt latterlig

FA-sjefen hevder det var vanskelig å overtale klubber og byer til å arrangere sommerens EM. Det forstår landslagsprofilene Guro Reiten og Julie Blakstad lite av.

Reiten og Blakstad

EM-KLARE: Guro Reiten (t.v.) og Julie Blakstad.

Foto: Bildbyrån

– Jeg tenker det er helt latterlig. Jeg vet ikke engang hva jeg skal si, forteller Chelsea-spiller Guro Reiten.

NRK har akkurat fortalt henne om forklaringen til FA-sjef Mark Bullingham etter den massive kritikken av små EM-arenaer. I et intervju med engelsk presse sier han at de sleit med å få byer og klubber til å stille opp da EM-kampene skulle fordeles i 2019.

– Vi måtte overtale en del klubber og byer til å stille opp, så vi er glade for at vi endte opp der vi er nå. Vi synes det er gode arenaer, og hvis du tror at folk stilte opp og ville arrangere mesterskapet, så var det ikke tilfelle, sier Bullingham.

Mark Bullingham

VANSKELIG: FA-sjef Mark Bullingham avslører at det var krevende å finne arenaer til EM 2022.

Foto: KARIM JAAFAR / AFP

– Hvem vil ikke «hoste» et EM? Det skjønner ikke jeg. Se på interessen nå og alle billettene som er solgt. Jeg antar at de fleste vil ha en fest på stadion sin, sånn ville i alle fall jeg sett det, mener Reiten.

Mener arrangøren bommer

Fotball-EM sparkes i gang 6. juli. Åpningskampen mellom vertsnasjon England og Østerrike spilles på Old Trafford som tar drøyt 75.000 tilskuere, og finalen spilles på Wembley som tar 90.000. Men en del av gruppespillkampene er lagt til langt mindre arenaer, blant annet Manchester City Academy Stadium som ikke tar mer enn 4700 tilskuere under EM.

Der spiller Julie Blakstad sine hjemmekamper i den engelske superligaen, men hun mener arrangøren bommet da de la mesterskapskamper dit.

– Interessen er mye høyere enn de hadde forutsett på forhånd. Jeg synes det blir dumt når man kanskje kunne fått 30–40.000 tilskuere på kamp, og så er det plass til så få som på vår stadion. Da er det veldig mange som ikke får billett, og det blir mindre trøkk for spillerne, fortalte Blakstad da NRK møtte henne i Manchester i mai.

Manchester City Academy Arena

DEN MINSTE EM-ARENAEN: Manchester City Academy Stadium tar vanligvis rundt 7000 tilskuere, men fordi UEFA ikke tillater ståplasser under EM er det kun kapasitet til å ta imot 4700.

Foto: ED SYKES / Reuters

Mange av EM-kampene er allerede utsolgt, og det skal ha blitt solgt mer enn 450.000 billetter to uker før mesterskapet sparkes i gang. Dermed ligger arrangøren godt an til å doble antall tilskuere fra forrige EM, men trolig kunne de solgt enda flere billetter om stadionkapasiteten var større.

Blakstad er overrasket

At forklaringen bak stadionvalgene handler om at det var vanskelig å få klubber og byer til å ville arrangere EM, forstår Blakstad lite av.

– Først og fremst er det litt rart. England er jo en kjempefotballnasjon og med enorm interesse, så man skulle jo trodd at det å «hoste» et EM blir satt pris på, at man ønsker å være med å være arrangør for det. Det synes jeg er overraskende og synd egentlig.

Julie Blakstad

STUSSER: Julie Blakstad mener arrangør har bommet når de har valgt hennes hjemmearena i Manchester som EM-stadion.

Foto: JOHN CLIFTON / Reuters

– Tror du de hadde valgt andre EM-arenaer om de skulle fordeles i dag og ikke i 2019?

– Ja, jeg tror jo det. At kanskje man hadde skjønt at det var mer interesse for det, så når det er såpass lenge siden, er det jo vanskelig å forutse. Det er jo litt tanken bak det, at man ikke skal spille for tomme tribuner, men jeg håper jo og tror at det hadde vært litt annerledes i dag.

Siste nytt

 • Klæbo vant massespurten på Kanalrennet

  Johannes Høsflot Klæbo sikret seieren i massespurten på Kanalrennet i Telemarksveka. Martin Løwstrøm Nyenget og Mikael Gunnulfsen ble nummer to og tre.

  – Det er alltid godt å vinne skirenn. Jeg går rolig i store deler av løpet, sier Klæbo til TV 2.

  Rennet endte i en massespurt med ti løpere, hvor det var OL-kongen fra Beijing som gikk av med seieren.

  En annen som imponerte var pensjonist Petter Northug jr. Langrennsstjernen holdt godt følge med teten nesten hele veien og viste god form i Lunde.

  Northug endte til slutt som nummer 13 foran blant annet landslagsløper Emil Iversen.

  – Jeg syns det er greit. Sist var det Anders Aukland som tok meg, sier Iversen.

  Kvinnerennet ble vunnet av Lotta Udnes Weng. Amalie Håkonsen Ous ble nummer to, mens svenske Linn Sömskar tok 3.-plassen.

  – Det føles bra. Det ble massespurt, og det er ikke så ofte man får være med på noe sånt. Det var en tålmodighetsprøve, sa Weng til TV 2. (NTB)

  Langrennslandslag Menn Elite Sprint & Allround på treningssamling i Meråker.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Disse er klare for VM i friidrett

  Toppidrettssjefen Erlend Slokvik kunne etter helgens NM i Stjørdal bekrefte utøverne som er VM-klare.

  De som har tatt VM-kravet er:
  Karsten Warholm, Amalie Iuel, Line Kloster, Jakob og Filip Ingebrigtsen, Jacob Boutera, Eivind Henriksen, Pål Haugen Lillefosse, Sondre Guttormsen.

  Men det er flere norske utøvere som ligger an til å komme med på ranking:
  Hedda Hynne, Marcus Thomsen, Simen Guttormsen, Sander Aae Skotheim, Elisabeth Slettum.

  Slokvik melder også om flere andre norske utøvere som kan bli VM-klare. I tillegg skal et stafettlag på 4x400 meter tas ut.

  –Jeg tenker at valgene er ganske enkle, det har vært mange gode prestasjoner, forteller Solvik om VM-uttaket til NRK.

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Solberg fall fire plassar siste dagen

  Oliver Solberg fekk det tøft på siste dag av Safari Rally Kenya i Nairobi søndag og enda til slutt på 10.-plass, fire plassar ned frå dagen før.

  Solberg klatra opp til 6.-plass etter gårsdagens fartsprøver, og låg 12.19 minutt bak leiaren, finske Kalle Rovanperä.

  På den siste dagen av Rally Kenya hadde Solberg tidvis store problem. Han sleit med ei rekke tidsstraffer, og hadde også problem med bilen i løpet av dei seks siste fartsprøvene.

  Rovanperä vann føre britiske Elfyn Evans og Takamoto Katsuta frå Japan. Solberg enda til slutt 37 minutt bak finnen.

  Safari Rally Kenya er den sjette av totalt 13 rundar i verdsmeisterskapen i rally.

  Oliver Solberg
  Foto: TONY KARUMBA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste