Hopp til innhold

Fnyser av EM-vertenes stadionforklaring: – Helt latterlig

FA-sjefen hevder det var vanskelig å overtale klubber og byer til å arrangere sommerens EM. Det forstår landslagsprofilene Guro Reiten og Julie Blakstad lite av.

Reiten og Blakstad

EM-KLARE: Guro Reiten (t.v.) og Julie Blakstad.

Foto: Bildbyrån

– Jeg tenker det er helt latterlig. Jeg vet ikke engang hva jeg skal si, forteller Chelsea-spiller Guro Reiten.

NRK har akkurat fortalt henne om forklaringen til FA-sjef Mark Bullingham etter den massive kritikken av små EM-arenaer. I et intervju med engelsk presse sier han at de sleit med å få byer og klubber til å stille opp da EM-kampene skulle fordeles i 2019.

– Vi måtte overtale en del klubber og byer til å stille opp, så vi er glade for at vi endte opp der vi er nå. Vi synes det er gode arenaer, og hvis du tror at folk stilte opp og ville arrangere mesterskapet, så var det ikke tilfelle, sier Bullingham.

Mark Bullingham

VANSKELIG: FA-sjef Mark Bullingham avslører at det var krevende å finne arenaer til EM 2022.

Foto: KARIM JAAFAR / AFP

– Hvem vil ikke «hoste» et EM? Det skjønner ikke jeg. Se på interessen nå og alle billettene som er solgt. Jeg antar at de fleste vil ha en fest på stadion sin, sånn ville i alle fall jeg sett det, mener Reiten.

Mener arrangøren bommer

Fotball-EM sparkes i gang 6. juli. Åpningskampen mellom vertsnasjon England og Østerrike spilles på Old Trafford som tar drøyt 75.000 tilskuere, og finalen spilles på Wembley som tar 90.000. Men en del av gruppespillkampene er lagt til langt mindre arenaer, blant annet Manchester City Academy Stadium som ikke tar mer enn 4700 tilskuere under EM.

Der spiller Julie Blakstad sine hjemmekamper i den engelske superligaen, men hun mener arrangøren bommet da de la mesterskapskamper dit.

– Interessen er mye høyere enn de hadde forutsett på forhånd. Jeg synes det blir dumt når man kanskje kunne fått 30–40.000 tilskuere på kamp, og så er det plass til så få som på vår stadion. Da er det veldig mange som ikke får billett, og det blir mindre trøkk for spillerne, fortalte Blakstad da NRK møtte henne i Manchester i mai.

Manchester City Academy Arena

DEN MINSTE EM-ARENAEN: Manchester City Academy Stadium tar vanligvis rundt 7000 tilskuere, men fordi UEFA ikke tillater ståplasser under EM er det kun kapasitet til å ta imot 4700.

Foto: ED SYKES / Reuters

Mange av EM-kampene er allerede utsolgt, og det skal ha blitt solgt mer enn 450.000 billetter to uker før mesterskapet sparkes i gang. Dermed ligger arrangøren godt an til å doble antall tilskuere fra forrige EM, men trolig kunne de solgt enda flere billetter om stadionkapasiteten var større.

Blakstad er overrasket

At forklaringen bak stadionvalgene handler om at det var vanskelig å få klubber og byer til å ville arrangere EM, forstår Blakstad lite av.

– Først og fremst er det litt rart. England er jo en kjempefotballnasjon og med enorm interesse, så man skulle jo trodd at det å «hoste» et EM blir satt pris på, at man ønsker å være med å være arrangør for det. Det synes jeg er overraskende og synd egentlig.

Julie Blakstad

STUSSER: Julie Blakstad mener arrangør har bommet når de har valgt hennes hjemmearena i Manchester som EM-stadion.

Foto: JOHN CLIFTON / Reuters

– Tror du de hadde valgt andre EM-arenaer om de skulle fordeles i dag og ikke i 2019?

– Ja, jeg tror jo det. At kanskje man hadde skjønt at det var mer interesse for det, så når det er såpass lenge siden, er det jo vanskelig å forutse. Det er jo litt tanken bak det, at man ikke skal spille for tomme tribuner, men jeg håper jo og tror at det hadde vært litt annerledes i dag.

Siste nytt

  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal