NRK Meny
Normal

Flugstad Østberg suveren på sprinten

Ingvild Flugstad Østberg tok sin første verdenscupseier på en dag da de norske jentene tapetserte pallen under sprinten i Davos.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Ingvild Flugstad Østberg tok sin første verdenscupseier da hun vant sprinten i Davos.

Ingvild Flugstad Østberg

Endelig var det Ingvild Flugstad Østberg som kunne juble høyest over å ha krysset målstreken først.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Ingvild Flugstad Østberg har en etappeseier fra Tour De Ski, men har aldri vunnet et verdenscuprenn.

– Jeg har jobber knallhardt for dette og har vært veldig nær en verdenscupseier noen ganger. Det å krysse linja først alene var herlig, sier Flugstad Østberg til NRK etter sprintseieren.

Hun kunne endelig juble høyest i målområdet.

– Det var skikkelig gøy. Det var så herlig. Jeg elsker å vinne til vanlig, og det er ikke så ofte jeg vinner skirenn. I dag følte jeg meg sterk hele veien, sier hun.

Sterk hele sprinten

Ingvild Flugstad Østberg startet dagen som nummer én, da hun vant sprintprologen så vidt foran Marit Bjørgen. Hun vant også sine heat i kvartfinalen og semifinalen. NRKs langrennsekspert, Morten Djupvik var veldig imponert over det jenta fra Gjøvik presterte under sprinten i Davos.

– Ingvild har virket sterk i hele dag, og hun går fantastisk på ski. Det at hun bare klinker til og går i fra resten, er veldig moro å se på, sier Djupvik.

Trippel norsk

NORSK DOMINANS: De norske jentene var suverene og tok alle pallplassene. Maiken Caspersen Falla ble nummer to, mens Celine Brun-Lie tok tredjeplassen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Han synes det er fantastisk at det endelig klaffet for Flugstad Østberg.

– Det å vinne sin første verdenscupseier er så klart veldig stort. Det har ligget litt i kortene at Ingvild skal lykkes snart, men så har det vært litt stang ut. I dag så stemmer det endelig, fortsetter Djupvik.

Han tror vi får se mye av Flugstad Østberg i tiden fremover, og ikke bare i sprint.

– Hun kan gå flere distanser i både klassisk og fristil. Hun er nok en av de neste som kan ta steget opp å vinne verdenscupen sammenlagt, sier Morten Djupvik.

Femdobbelt norsk

Hele fem av seks jenter i sprintfinalen hadde det norske flagget på brystet. Det var bare svenske Stina Nilsson som kunne hindre norsk seier. Men hun brakk staven tidlig i løpet, da hun kun etter 29 sekunder ut i løpet krasjet med Celine Brun-Lie.

Saken fortsetter under videobildet:

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Svenske Stina Nilsson brakk staven 29 sekunder ut i finalen.

Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie sørget for at pallen ble helnorsk. Marit Bjørgen ble nummer fire, mens Heidi Weng tok femteplassen. NRK-kommentator Torgeir Bjørn er mektig imponert over den norske laginnsatsen, men tror også det kan jevne seg ut senere i sesongen.

– Norge har så mange gode kort. Det er ikke bare Johaug og Bjørgen, men også Østberg og Falla som er klare til å ta over. Norge har veldig mange gode løpere, og det gjør at også mange må være gode tidlig på sesongen. Den internasjonale konkurransen blir gjerne tøffere utover i sesongen, sier han.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Her kan du se kvinnenes sprintfinale i sin helhet.

Siste nytt

 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Linnes sin trener fikk sparken

  Martin Linnes sin trener i tyrkiske Galatasaray, Igor Tudor, har fått sparken. Tudor var nordmannens 4. trener i Tyrkia. Linnes sa tidligere i år til Glåmdalen at han følte seg verdsatt av Tudor, og har regelmessig fått tillit på backen.

  Pressetreff før Norge - Nord Irland
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Vålerenga henter Malmö-midtstopper

  Uruguayaneren Felipe Carvalho har signert en ettårskontrakt med Vålerenga. 24-åringen kommer fra svenske Malmö. Det bekrefter Vålerenga på sitt nettsted mandag.

  Carvalho
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal