Hopp til innhold

Flo ferdig som sportssjef i Strømsgodset

Jostein Flo gir seg som sportssjef i Strømsgodset etter 25 år som spiller og leder i klubben. Det skjer et døgn etter at trener Henrik Pedersen var ferdig i samme klubb.

Eliteserien fotball 2017: Strømsgodset - Molde (1-1).

GIR SEG: Jostein Flo, her avbildet ved en tidligere anledning.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det melder klubben i en pressemelding lørdag kveld.

Der skriver Flo at han blant annet har elsket livet i klubben, men at det ikke bare er en jobb, men også en livsstil. Han føler seg privilegert som har fått masse tillit, men vurderer også at den tilliten har han brukt godt:

«I all beskjedenhet føler jeg at jeg har gjort en meget god jobb for Strømsgodset og at jeg har vist meg tilliten verdig. At jeg nå også ser på meg selv mer som en ekte drammenser enn en stryning sier vel også sitt. Jeg har slått rot i Drammen», skriver Flo.

Kritikk mot Flo-håndtering

Avskjeden med Strømsgodset skjer etter at Flo og resten av klubben har vært gjennom en svært turbulent tid. De siste ukene har det nemlig stormet rundt treneren han selv ansatte, nemlig Henrik Pedersen.

MxqgjydWhak

NÅ ER BEGGE FERDIGE: Jostein Flo smiler til trener Henrik Pedersen etter en seier over Ranheim i 2019-sesongen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

En ansatt varslet nettopp sportssjef Flo om rasistisk oppførsel fra sin egen trener allerede i februar. Likevel måtte vi langt inn i mars måned før saken havnet på Strømsgodset-styrets bord. Håndteringen av dette varselet og hvor lang tid behandlingen har tatt, der Flo var sentral, var varslerens advokat sterkt kritisk til, ifølge VG.

I tillegg til ett internt varsel direkte til klubben har flere spillere anklaget eks-trener Pedersen for rasistisk oppførsel via NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon). Fredag ettermiddag ble det også klart at Pedersen var ferdig i klubben.

– Kan være bra for klubben

Flo mener tiden er inne for ham til å tre av, men hevder det ikke har noen direkte sammenheng med innholdet i saken omkring Henrik Pedersen.

zsekP4HcddQ

SCORET OGSÅ FOR GODSET: Jostein Flo, her i et serieoppgjør mot Bodø/Glimt i 1997.

Foto: Aleksander Nordahl / NTB

«Men det har en sammenheng i den forstand at Strømsgodset fra og med mandag skal begynne arbeidet med å finne en ny hovedtrener. Vi kan vel si at en ny epoke i Strømsgodset begynner mandag».

«Det er ene og alene mitt ønske og mitt standpunkt at jeg nå slutter i jobben som sportssjef i Strømsgodset. Det kan være bra for klubben å få inn nye krefter og ny energi når spillere og støtteapparat fortsetter oppkjøringen mot en ny og spennende sesong. Min beslutning er ikke tatt i løpet av noen hektiske dager i forbindelse med det siste trenerskiftet i Strømsgodset. Beslutningen har vokst frem over tid, noe både styreleder og daglig leder er kjent med. Det har på ingen måte vært en enkel beslutning».

Får ros av daglig leder

Ifølge Strømsgodsets pressemelding beklager klubbens daglige leder, Dag Lindseth Andersen, sterkt at Jostein Flo nå har bestemt seg for å slutte.

Han sier at Flo har lagt ned en helt enestående innsats i Strømsgodset, først som spiller og senere som sportssjef.

– Jeg vet ikke om noen annen person som har hatt en så langt karrierer på det aller høyeste nivået i norsk toppfotball, sier Lindseth Andersen.

– Jeg synes ikke det er for hardt tatt i å si at Jostein Flo, både i kraft av sine omfattende kunnskaper, arbeidskapasitet og sin omgjengelige væremåte, har vært den enkeltpersonen som sterkest har bidratt til at Strømsgodset etablerte seg, og senere har holdt seg, i toppen av norsk fotball.

Siste nytt

 • Sødal semifinaleklar i EM – flere båter til B-finale

  Oskar Sødal vant sitt oppsamlingsheat og er klar for semifinale i lettvekt singlesculler under EM i roing i München. Fire norske båter skal ro B-finale.

  Sødal ble nummer fire i kvalifiseringsheatet torsdag, men slo tilbake med god fart. Han tok tidlig teten og kontrollerte inn til semifinale.

  Dobbeltfireren ved Jan Oscar Stabe Helvig, Jonas Juel, Erik Andre Solbakken og Kristoffer Brun slo Sverige i C-finalen.

  Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik ble nummer fire i semifinalen i dobbeltsculler og skal ro B-finale lørdag formiddag.

  Lars Benske og Ask Tjøm skal ro B-finale i lettvekt dobbeltsculler. De måtte ro oppsamlingsheat etter å ha havnet på tredjeplass i kvalifiseringsheatet torsdag. Fredag fant de heller ikke toppfarten og ble nummer fire.

  Lettvektsdobbeltsculleren ved Oda Aagesen og Maia Emilie Lund skal også ro B-finale etter at de havnet sist i sitt oppsamlingsheat. Den finalen går søndag formiddag.

  Ole Amund Storlien, Petter Myhre Tufte, Andreas Erichsen Berge og Mathias Foyner Wie havnet sist i oppsamlingsheatet for firere og skal ro B-finale lørdag formiddag. De var i mål 18 sekunder bak den siste finaleplassen. (NTB)

  Roing Mediedag
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Norsk nedtur i svømme-EM

  Henrik Christiansen svømte det innledende heatet i 800 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma og resultatet ga ingen norsk jubel.

  Tiden hans holdt til en 12. plass og han står som annen reserve til semifinalen. Muligheten for videre deltakelse i øvelsen er marginal.

  Christiansen svømte på tiden 7.53,82 i forsøket.

  Det holdt til en sjetteplass i heatet og status som annen reserve. Det skilte 1,34 sekunder til den siste direkte kvalifiseringsplassen til semifinalene.

  Jon Jøntvedt greide ikke å ta seg til semifinale i samme heat som Christiansen. Jøntvedt var i mål på tiden 8.20,88. (NRK/NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Bekreftet: Glimt enig med AGF om kjøp av Albert Grønbæk

  Det opplyser AGF i en børsmelding. I meldingen kommer det fram at de siste detaljene rundt spillerens personlige betingelser, samt den obligatoriske legesjekken, mangler.

  Danske B.T. skriver fredag at Bodø/Glimt er blitt enige med den danske klubben AGF om et kjøp av midtbanespilleren Albert Grønbæk.

  Ifølge avisen har Glimt betalt over 20 millioner danske kroner, det tilsvarer i så fall 26 millioner norske kroner. B.T. hevder videre at klubben aldri har betalt så mye for å hente en spiller til klubben. Grønbæk skal være på vei til Bodø for å gjennomføre en medisinsk sjekk.

  I juni meldte B.T. at AGF (Aarhus Gymnastikforening) avslo et bud på omkring halvparten så mye for Grønbæk.

  Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Zalgiris Vilnius (5-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste