Hopp til innhold

Flo ferdig som sportssjef i Strømsgodset

Jostein Flo gir seg som sportssjef i Strømsgodset etter 25 år som spiller og leder i klubben. Det skjer et døgn etter at trener Henrik Pedersen var ferdig i samme klubb.

Eliteserien fotball 2017: Strømsgodset - Molde (1-1).

GIR SEG: Jostein Flo, her avbildet ved en tidligere anledning.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det melder klubben i en pressemelding lørdag kveld.

Der skriver Flo at han blant annet har elsket livet i klubben, men at det ikke bare er en jobb, men også en livsstil. Han føler seg privilegert som har fått masse tillit, men vurderer også at den tilliten har han brukt godt:

«I all beskjedenhet føler jeg at jeg har gjort en meget god jobb for Strømsgodset og at jeg har vist meg tilliten verdig. At jeg nå også ser på meg selv mer som en ekte drammenser enn en stryning sier vel også sitt. Jeg har slått rot i Drammen», skriver Flo.

Kritikk mot Flo-håndtering

Avskjeden med Strømsgodset skjer etter at Flo og resten av klubben har vært gjennom en svært turbulent tid. De siste ukene har det nemlig stormet rundt treneren han selv ansatte, nemlig Henrik Pedersen.

MxqgjydWhak

NÅ ER BEGGE FERDIGE: Jostein Flo smiler til trener Henrik Pedersen etter en seier over Ranheim i 2019-sesongen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

En ansatt varslet nettopp sportssjef Flo om rasistisk oppførsel fra sin egen trener allerede i februar. Likevel måtte vi langt inn i mars måned før saken havnet på Strømsgodset-styrets bord. Håndteringen av dette varselet og hvor lang tid behandlingen har tatt, der Flo var sentral, var varslerens advokat sterkt kritisk til, ifølge VG.

I tillegg til ett internt varsel direkte til klubben har flere spillere anklaget eks-trener Pedersen for rasistisk oppførsel via NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon). Fredag ettermiddag ble det også klart at Pedersen var ferdig i klubben.

– Kan være bra for klubben

Flo mener tiden er inne for ham til å tre av, men hevder det ikke har noen direkte sammenheng med innholdet i saken omkring Henrik Pedersen.

zsekP4HcddQ

SCORET OGSÅ FOR GODSET: Jostein Flo, her i et serieoppgjør mot Bodø/Glimt i 1997.

Foto: Aleksander Nordahl / NTB

«Men det har en sammenheng i den forstand at Strømsgodset fra og med mandag skal begynne arbeidet med å finne en ny hovedtrener. Vi kan vel si at en ny epoke i Strømsgodset begynner mandag».

«Det er ene og alene mitt ønske og mitt standpunkt at jeg nå slutter i jobben som sportssjef i Strømsgodset. Det kan være bra for klubben å få inn nye krefter og ny energi når spillere og støtteapparat fortsetter oppkjøringen mot en ny og spennende sesong. Min beslutning er ikke tatt i løpet av noen hektiske dager i forbindelse med det siste trenerskiftet i Strømsgodset. Beslutningen har vokst frem over tid, noe både styreleder og daglig leder er kjent med. Det har på ingen måte vært en enkel beslutning».

Får ros av daglig leder

Ifølge Strømsgodsets pressemelding beklager klubbens daglige leder, Dag Lindseth Andersen, sterkt at Jostein Flo nå har bestemt seg for å slutte.

Han sier at Flo har lagt ned en helt enestående innsats i Strømsgodset, først som spiller og senere som sportssjef.

– Jeg vet ikke om noen annen person som har hatt en så langt karrierer på det aller høyeste nivået i norsk toppfotball, sier Lindseth Andersen.

– Jeg synes ikke det er for hardt tatt i å si at Jostein Flo, både i kraft av sine omfattende kunnskaper, arbeidskapasitet og sin omgjengelige væremåte, har vært den enkeltpersonen som sterkest har bidratt til at Strømsgodset etablerte seg, og senere har holdt seg, i toppen av norsk fotball.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Siste nytt

 • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

  Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

  Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

  – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

  Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

  – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

  Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

  Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

  – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

  Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

  – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

  Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

  – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

  Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

  Stian Solberg jubler
  Foto: NTB
 • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

  Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

  35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

  Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

  – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

  Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

  – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

  Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

  – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

  Se hele landslagsuttaket her.

  NM ski Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

  Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

  Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

  Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

  Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

  _g_QDc2r5f8
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal