Hopp til innhold

Flo ferdig som sportssjef i Strømsgodset

Jostein Flo gir seg som sportssjef i Strømsgodset etter 25 år som spiller og leder i klubben. Det skjer et døgn etter at trener Henrik Pedersen var ferdig i samme klubb.

Eliteserien fotball 2017: Strømsgodset - Molde (1-1).

GIR SEG: Jostein Flo, her avbildet ved en tidligere anledning.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det melder klubben i en pressemelding lørdag kveld.

Der skriver Flo at han blant annet har elsket livet i klubben, men at det ikke bare er en jobb, men også en livsstil. Han føler seg privilegert som har fått masse tillit, men vurderer også at den tilliten har han brukt godt:

«I all beskjedenhet føler jeg at jeg har gjort en meget god jobb for Strømsgodset og at jeg har vist meg tilliten verdig. At jeg nå også ser på meg selv mer som en ekte drammenser enn en stryning sier vel også sitt. Jeg har slått rot i Drammen», skriver Flo.

Kritikk mot Flo-håndtering

Avskjeden med Strømsgodset skjer etter at Flo og resten av klubben har vært gjennom en svært turbulent tid. De siste ukene har det nemlig stormet rundt treneren han selv ansatte, nemlig Henrik Pedersen.

MxqgjydWhak

NÅ ER BEGGE FERDIGE: Jostein Flo smiler til trener Henrik Pedersen etter en seier over Ranheim i 2019-sesongen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

En ansatt varslet nettopp sportssjef Flo om rasistisk oppførsel fra sin egen trener allerede i februar. Likevel måtte vi langt inn i mars måned før saken havnet på Strømsgodset-styrets bord. Håndteringen av dette varselet og hvor lang tid behandlingen har tatt, der Flo var sentral, var varslerens advokat sterkt kritisk til, ifølge VG.

I tillegg til ett internt varsel direkte til klubben har flere spillere anklaget eks-trener Pedersen for rasistisk oppførsel via NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon). Fredag ettermiddag ble det også klart at Pedersen var ferdig i klubben.

– Kan være bra for klubben

Flo mener tiden er inne for ham til å tre av, men hevder det ikke har noen direkte sammenheng med innholdet i saken omkring Henrik Pedersen.

zsekP4HcddQ

SCORET OGSÅ FOR GODSET: Jostein Flo, her i et serieoppgjør mot Bodø/Glimt i 1997.

Foto: Aleksander Nordahl / NTB

«Men det har en sammenheng i den forstand at Strømsgodset fra og med mandag skal begynne arbeidet med å finne en ny hovedtrener. Vi kan vel si at en ny epoke i Strømsgodset begynner mandag».

«Det er ene og alene mitt ønske og mitt standpunkt at jeg nå slutter i jobben som sportssjef i Strømsgodset. Det kan være bra for klubben å få inn nye krefter og ny energi når spillere og støtteapparat fortsetter oppkjøringen mot en ny og spennende sesong. Min beslutning er ikke tatt i løpet av noen hektiske dager i forbindelse med det siste trenerskiftet i Strømsgodset. Beslutningen har vokst frem over tid, noe både styreleder og daglig leder er kjent med. Det har på ingen måte vært en enkel beslutning».

Får ros av daglig leder

Ifølge Strømsgodsets pressemelding beklager klubbens daglige leder, Dag Lindseth Andersen, sterkt at Jostein Flo nå har bestemt seg for å slutte.

Han sier at Flo har lagt ned en helt enestående innsats i Strømsgodset, først som spiller og senere som sportssjef.

– Jeg vet ikke om noen annen person som har hatt en så langt karrierer på det aller høyeste nivået i norsk toppfotball, sier Lindseth Andersen.

– Jeg synes ikke det er for hardt tatt i å si at Jostein Flo, både i kraft av sine omfattende kunnskaper, arbeidskapasitet og sin omgjengelige væremåte, har vært den enkeltpersonen som sterkest har bidratt til at Strømsgodset etablerte seg, og senere har holdt seg, i toppen av norsk fotball.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal