Hopp til innhold

Flandern-trenden Kristoff frykter

BEVEREN/OSLO (NRK): De avgjørende angrepene har kommet tidligere og tidligere i belgiske klassikerritt de siste årene. Utviklingen bekymrer Alexander Kristoff.

Alexander Kristoff

SELVSIKKER: Alexander Kristoff frykter om han blir med i en spurt på oppløpet, men tror det blir tøft å komme dit.

Foto: Eric Feferberg / AFP

  • Hør søndagens Flandern rundt direkte på NRK Sport DAB fra kl. 13.30, og på NRK P1 fra klokken 16.30.

– Jeg pleier å slite i den delen av løpet, for da ser jeg ikke noen ende på smertene, sier Alexander Kristoff om den siste trenden i vårrittene i Belgia.

29-åringen, som vant Flandern rundt i 2015, frykter at det som skjedde i fjor skal skje igjen.

Da kom det avgjørende angrepet rundt 33 kilometer før mål. Angriperen var regjerende verdensmester Peter Sagan, som fratok Kristoff sjansen til å ta sin andre Flandern-seier.

Slike angrep har Kristoff sett flere og flere av i belgiske ritt de siste årene. De kommer tidligere og tidligere i løpet.

– Det er ingen fordel for meg, bekrefter lagkapteinen.

– Sitter i hodet

De siste årene har løypa blitt lagt om flere ganger, senest før 2014-utgaven av Flandern rundt. De første årene etter endringene tror Kristoff at mange var redde for at løpet ville bli hardere, og ikke turte å prøve for tidlige brudd.

– Etter hvert som vi har kjørt løpene over flere år har folk fått mindre respekt for løypa og starter kjøret tidligere. Du ser år for år at det startes før med å kjøre hardt og folk angriper tidligere, forteller han.

– Hvorfor sliter du da?

– Det er nok mest mentalt. Det er nok ikke beina det står på. Det sitter nok i hodet, sier Kristoff, og legger til:

– Mellom 70 og 30 kilometer er jeg ikke inne i «finale-modus» og da har jeg kanskje ikke samme motivasjon som om det hadde vært nærmere mål. Nærmere mål får jeg et kick av at det ikke er lenge igjen, sier 29-åringen.

Tysk inntauingsplan

Flere av de andre klassikerne som har gått tidligere i år har også vist at tidlige angrep er en stor trussel mot flere av favorittene.

Tony Martin

HJELPEREN: Tyske Tony Martin er mannen som skal taue Alexander Kristoff frem å slutten og tette eventuelle luker før spurten.

Foto: Karim Jaafar / AFP

– At det avgjørende bruddet i årets Flandern rundt går tidligere enn det har gjort de siste årene, det tror jeg er mulig, fortsetter han.

Skjer det må bare nordmannen greie å henge på lagkamerat Tony Martin inn mot slutten.

– Han er en god mann til å tette luker som eventuelt skulle oppstå i bakker. Min kjørestyrke klarer kanskje å holde luka på samme tid, men jeg klarer ikke å komme nærmere.

Frykter ikke Sagan

Om planen lykkes er Kristoff trygg på at han kan bite godt fra seg på oppløpet.

29-åringen har jobbet hardt med farten før årets sesong, og frykter ikke kanoner som Peter Sagan i en spurt.

– Jeg står ikke noe tilbake for ham i en spurt. Men først må jeg komme meg dit, og det er der det første problemet ligger, sier Kristoff.

CYCLING-FRA-TDF2016-BREAKAWAY

VANT I FJOR: Peter Sagan vant Flandern Rundt i 2016. Om han kommer inn på oppløpet sammen med Alexander Kristoff, er nordmannen trygg på at han kan bite fra seg en spurt.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal