Skipresidentens forslag om å flytte FIS-kongress nedstemt: – Sender helt feil signal

FIS-kongressen legges til Thailand til tross for skipresident Erik Røstes protest. – Det er en by knyttet til sexindustri, sier han.

VM alpint 2019 Åre - Utfor

NEI: FIS-sjef Gian-Franco Kasper flytter ikke den årlige kongressen fra turistbyen Pattaya, til tross for Erik Røstes protester.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tidligere denne måneden kom nyheten om at FIS hadde flyttet sin årlige kongress i 2020 til den thailandske turistbyen Pattaya. Det fikk skipresident Erik Røste, som nylig har blitt med i FIS-styret, til å reagere.

Til VG uttrykte han at han ville tvinge FIS til å stemme over kongressby på nytt.

Det forslaget ble i dag nedstemt. Kongressmøtet forblir i Pattaya.

– Det beklager jeg sterkt. Jeg mener FIS med dette sender helt feil signal, sier Røste i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Han sier til NRK at det var et «overveldende flertall» for at saken ikke skulle åpnes igjen.

– En by knyttet til sexindustri

Skipresidenten, som har vært på plass i Åre under VM de siste ukene, forteller at han ikke fikk tilstrekkelig støtte på dagens styremøte til å ta opp saken på nytt.

Han mener først og fremst valget av Pattaya som kongressby er beklagelig på grunn av byens renommé.

– Selv om jeg normalt ikke er tilhenger av omkamper, synes jeg dette var en så feil avgjørelse, først og fremst på grunn av det tvilsomme renommé knyttet til sexindustri som har preget denne byen i en årrekke, at jeg ønsket det skulle tas opp igjen på nytt, sier han.

Til NRK utdyper han utspillet.

– Det er rett og slett en dårlig beslutning, først og fremst på grunn av ryktet Pattaya har. Folk har en klar formening om hva Pattaya som by står for, og det er unødvendig for oss å sette oss i den situasjonen, sier han.

General view shows the beach town of Pattaya, east of Bangkok

TURISTBY: FIS-kongressen i 2020 vil bli avholdt i Pattaya.

Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters

Tror det vil skade omdømmet

Det vil ikke være første gang FIS holder sin kongress i en by uten tilknytning til vintersport.

Para-VM 2021 på Lillehammer

UNØDVENDIG: Erik Røste sier valget om å beholde Pattaya som kongressby skader omdømmet til organisasjonen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I 2016 ble den avholdt i Mexico, og i fjor var det Hellas som fikk besøk av Det internasjonale skiforbundet. Opprinnelig var det Marokko som fikk 2020-kongressen, før den altså ble flyttet til Thailand. Det tredje alternativet var Hongkong.

– Det skader omdømmet vårt. En dårlig beslutning overskygger alt det bra man gjør. Derfor mener jeg at vi ikke skulle ha satt oss i denne posisjonen, sier Røste til NRK.

Siste nytt

 • Hareide med stikk til forbundet

  Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

  Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

  – Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

  – Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

  Hareide erstattes med Kasper Hjulmand.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Medier: Spania-sjef fikk sparken

  Spanias fotballforbund skal ha valgt å hente tilbake Luis Enrique som landslagssjef etter at EM-kvalifiseringen ble avsluttet mandag kveld.

  Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant ESPN , The Guardian og den spanske storavisen Marca.

  Etter mandagens 5-0-seier over Romania skal landslagssjef Robert Moreno ha tatt et tårevått farvel med spillerne. Moreno var synlig lei seg og kom ikke på pressekonferanse etter kampen. Heller ikke spillerne ville uttale seg.

  Ifølge Marca vil det spanske forbundet holde pressekonferanse klokken 12.30 tirsdag der det kunngjøres at Moreno byttes ut med Luis Enrique. Moreno har i utgangspunktet kontrakt til og med EM neste sommer.

  Enrique var spansk landslagssjef fram til juni, men trakk seg da for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun døde av kreft i september. (NTB)

  Moreno
  Foto: Manu Fernandez / Manu Fernandez
 • Orienterings-VM en suksess

  Årets orienterings-VM i Østfold ble en økonomisk suksess. Et overskudd på 1,5 millioner kroner skal fordeles på klubbene i fylket. – Det er veldig gledelig at alle arrangørklubbene får noe igjen for den store innsatsen medlemmene våre la ned i forbindelse med VM, sier leder Hanne G. Wold i OK Moss.

  VM i orientering.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal