NRK Meny
Normal

Finsk skremmeskudd før OL – vant etter intens sekundstrid

PLANICA/OSLO (NRK): Etter en måneds fravær i verdenscupen var Charlotte Kalla (30) tilbake med et brak. Men finske Krista Pärmäkoski snappet seieren på den siste kilometeren.

Se målgangen til Pärmäkoski

BRØL: Her sikrer Pärmäkoski seieren i Planica.

Laster innhold, vennligst vent..

Uten Marit Bjørgen på start var Charlotte Kalla den store favoritten før søndagens tikilometer i Planica. Og den svenske favoritten så lenge ut til å ta seieren i Planica.

Hun ledet hele veien, og med 1,1 sekund igjen var Kalla 0,7 foran Krista Pärmäkoski. Finnen har aldri vunnet et verdenscuprenn med intervallstart, men klinket til i de slovenske skoger.

På den siste kilometeren parkerte hun Kalla, og i mål var hun 3,6 sekunder foran. Da feiret hun med et skikkelig seiersbrøl.

– En enorm finsk opptur her, kommenterte Torgeir Bjørn.

Finnen har slitt tungt med sykdom denne sesongen, og fikk blant annet ødelagt Tour de Ski på grunn av det.

– Se opp for Pärmäkoski i Pyeongchang, sier Bjørn.

Krista Parmakoski

VANT: Krista Pärmäkoski.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld