Finsk skremmeskudd før OL – vant etter intens sekundstrid

PLANICA/OSLO (NRK): Etter en måneds fravær i verdenscupen var Charlotte Kalla (30) tilbake med et brak. Men finske Krista Pärmäkoski snappet seieren på den siste kilometeren.

Se målgangen til Pärmäkoski

BRØL: Her sikrer Pärmäkoski seieren i Planica.

Laster innhold, vennligst vent..

Uten Marit Bjørgen på start var Charlotte Kalla den store favoritten før søndagens tikilometer i Planica. Og den svenske favoritten så lenge ut til å ta seieren i Planica.

Hun ledet hele veien, og med 1,1 sekund igjen var Kalla 0,7 foran Krista Pärmäkoski. Finnen har aldri vunnet et verdenscuprenn med intervallstart, men klinket til i de slovenske skoger.

På den siste kilometeren parkerte hun Kalla, og i mål var hun 3,6 sekunder foran. Da feiret hun med et skikkelig seiersbrøl.

– En enorm finsk opptur her, kommenterte Torgeir Bjørn.

Finnen har slitt tungt med sykdom denne sesongen, og fikk blant annet ødelagt Tour de Ski på grunn av det.

– Se opp for Pärmäkoski i Pyeongchang, sier Bjørn.

Krista Parmakoski

VANT: Krista Pärmäkoski.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Christiansen sikret VM-sølv

  Henrik Christiansen svømte inn til VM-sølv på 400 meter fri under svømme-VM kortbane i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje. Svømmeren satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

  Christiansen
  Foto: Matt Dunham / Ap
 • Tande holder seg hjemme

  Daniel-André Tande blir ikke med resten av hopplaget til verdenscupen i Engelberg til helgen. Han prøver i stedet å finpusse formen til hoppuka. Han erstattes av Marius Lindvik. Andreas Stjernen er tilbake på laget etter en treningsperiode på hjemmebane.

  RAW AIR Vikersundbakken.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

  Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

  Morten Thorsby
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge