Fikk kosthold-advarsel til ny podkast: – Vi må være forsiktige

ANTERSELVA/OSLO (NRK): Etter at Tiril Eckhoff og Ingrid Tandrevold bestemte seg for å starte egen podkast har de fått et tydelig råd om å trå varsomt rundt spesielt ett tema.

Eckhoff og Tandrevold.

FRITTALENDE: Tiril Eckhoff og Ingrid Tandrevold ønsket å dele tips og erfaring fra toppidretten med andre, og startet derfor sin egen podkast.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I august startet de to populære skiskytterprofilene podkast med idretten deres som tema.

– Det er det som er så deilig med podkast, at man kan snakke så mye skitt man bare vil. Det trives jeg godt med, forteller Tiril Eckhoff og flirer.

Hun er kjent for å være frittalende, og slippe løs følelsene. Egentlig skulle hun vært på ny podkastinnspilling når NRK møter henne under samling i VM-byen Anterselva, men makker Ingrid Tandrevold er blitt syk.

«Kant ut» handler hovedsakelig om toppidrett, og er for dem som vil lære litt om trening og skiskyting – og hvordan livet er som idrettsutøver. De ønsker å dele erfaring de selv har fått på veien til toppen.

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Det er gøy å se at man kan påvirke de unge idrettsutøverne der ute til å ta noen bra valg og ha det gøy på veien, sier Eckhoff.

– Skummelt tema

Men helt frie tøyler har de ikke.

– Vi har også fått noen tilbakemeldinger på at vi må være forsiktige med hva vi sier. For vi har litt makt i det vi sier. Hvis vi skal snakke om ernæring, så er det et litt skummelt tema, slik at vi ikke gir noen flere problemer, innrømmer 29-åringen.

En ernæringsekspert fra Olympiatoppen har kommet med råd.

– Olympiatoppen har ikke hatt en rolle i podkasten. den styrer de uavhengig av oss. Den eneste involveringen jeg er kjent med, er at en av våre ernæringsfysiologer har utfordret dem på klok formidling rundt ernæringstemaer rettet mot unge utøvere, sier medierådgiver ved Olympiatoppen, Halvor Lea.

Tandrevold og Eckhoff

GØY PÅ TUR: Tiril Eckhoff og Ingrid Tandrevold har flere ganger uttalt hvor mye glede de har av hverandre på reise.

Foto: Privat

Heller ikke landslagsledelsen ønsker at kosthold og ernæring skal være et mye omtalt tema i podkasten.

– Vi ønsker å ha fokus på de tingene vi driver med som er positivt, og vi synes det er altfor mye fokus på ernæring og kosthold fra før av. Det er bare en del av tingene som er viktig for å prestere, og trenger ikke så mye fokus, sier landslagstrener Sverre Waaler Kaas, som understreker at han synes de to kvinnene er flinke til å passe på hvordan de uttaler seg.

Vil være åpen

Eckhoff derimot, mener det også er viktig å snakke om baksiden ved toppidretten. Spiseforstyrrelser er blant tingene hun selv er opptatt av.

– Men jeg mener det er viktig å være åpen. Fordi jeg tror folk tenker at toppidrettstilværelsen er noe idyllisk, men sannheten er at den er så mye mer. Det er ganske tøft noen ganger, med mentale ting, det er spiseforstyrrelser, og mye man ikke får se i avisen. Det er mye følelser bak man ikke snakker om, mener Eckhoff.

– Jeg er ganske sikker på at vi kommer til å snakke om tøffe temaer, så jeg håper vi ikke får noe kjeft, legger hun til med et smil.

Siste nytt

 • Hareide med stikk til forbundet

  Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

  Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

  – Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

  – Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

  Hareide erstattes med Kasper Hjulmand.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Medier: Spania-sjef fikk sparken

  Spanias fotballforbund skal ha valgt å hente tilbake Luis Enrique som landslagssjef etter at EM-kvalifiseringen ble avsluttet mandag kveld.

  Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant ESPN , The Guardian og den spanske storavisen Marca.

  Etter mandagens 5-0-seier over Romania skal landslagssjef Robert Moreno ha tatt et tårevått farvel med spillerne. Moreno var synlig lei seg og kom ikke på pressekonferanse etter kampen. Heller ikke spillerne ville uttale seg.

  Ifølge Marca vil det spanske forbundet holde pressekonferanse klokken 12.30 tirsdag der det kunngjøres at Moreno byttes ut med Luis Enrique. Moreno har i utgangspunktet kontrakt til og med EM neste sommer.

  Enrique var spansk landslagssjef fram til juni, men trakk seg da for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun døde av kreft i september. (NTB)

  Moreno
  Foto: Manu Fernandez / Manu Fernandez
 • Orienterings-VM en suksess

  Årets orienterings-VM i Østfold ble en økonomisk suksess. Et overskudd på 1,5 millioner kroner skal fordeles på klubbene i fylket. – Det er veldig gledelig at alle arrangørklubbene får noe igjen for den store innsatsen medlemmene våre la ned i forbindelse med VM, sier leder Hanne G. Wold i OK Moss.

  VM i orientering.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal