FIFA reagerer - vil ha færre bilder av kvinner i VM-sendingene

Kvinner til stede på VM-kamper blir ofte fanget opp av TV-kameraene. Det ønsker Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mindre av.

Kvinne

VM-SENDINGER: En kroatisk supporter før semifinalen mot England. Nå vil FIFA endre på TV-sendingene.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

– Det er en naturlig utvikling, sier FIFAs mangfoldssjef Federico Addiechi.

FIFA-sjefen sier at forbundet har tatt opp problemstillingen med de nasjonale fotballkringkasterne og FIFAs eget produksjonsteam.

Addiechi ønsker imidlertid ikke å utdype om dette er offisiell FIFA-politikk, men nøyer seg med å si at man vil «gå til skritt mot ting som er galt».

«En beklagelig feil»

Rasisme var på forhånd ventet å bli et stort problem under VM, noe som ikke har slått til. I stedet har fokuset på sex og behandlingen av kvinnelige reportere skapt debatt.

Under VM-kampene har blant annet bilder av kvinner på tribunene stadig dukket opp på TV-skjermene. Dette har provosert flere seere. De mener produsentene velger å fokusere på attraktive kvinner.

I løpet av VM publiserte også fotobyrået Getty Images et fotogalleri av det de kalte «de hotteste supportere i VM» med utelukkende unge kvinner.

Galleriet ble senere fjernet av Getty, som kalte det en «beklagelig feil».

Laster Twitter-innhold

Overgrep større problem

Nå ønsker altså det internasjonale fotballforbundet å få en slutt på dette fokuset.

Det kom frem under en gjennomgang av FIFAs anti-diskrimineringsprogram i Russland. Der hevdet Addiechi videre at man har forbedret seg mye fra produksjonen i Brasil-VM i 2014.

En annen grunn til at FIFA nå tar opp dette temaet, er at sexrelaterte overgrep har blitt et langt større problem enn rasisme i verdensmesterskapet i Russland, ifølge Fare Network, som jobber mot diskriminering innenfor idretten.

Blant annet har det kommet inn rundt 30 rapporter om supportere som har trakassert kvinnelige reportere.

Rundt 300 russiske kvinner skal også ha blitt angrepet av mannlige fans under mesterskapet.

Siste nytt

 • Mikkelsen i teten i Rally Sweden

  Andreas Mikkelsen er sammen med Esapekka Lappi nummer to i Rally Sweden. Han er 54,5 sekunder bak sammenlagtleder Ott Tänak før søndagens avslutning. Rally Sweden rundes da av med tre fartsprøver.

  Mikkelsen
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
 • Sala gravlagt etter flystyrt

  Over 3000 mennesker møtte opp i fotballlspilleren Emiliano Salas begravelse i hjembygden hans i Argentina. Sala omkom da flyet som skulle frakte ham fra Nantes til sin nye hjemby og klubb Cardiff, styrtet 21.januar.

  Salas begravelse
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Horneland med sin første RBK-seier

  Rosenborg hadde få problemer mot svenske Sundsvall i lørdagens treningskamp i Abrahallen. I Eirik Hornelands første seier som RBK-trener ga ikke trønderne seg før det sto 5-1 på måltavla. Tidligere lørdag vant Stabæk 2-1 over Strømmen, mens Kristiansund slo Ranheim 3-2.

  Eirik Horneland
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal