FIFA reagerer - vil ha færre bilder av kvinner i VM-sendingene

Kvinner til stede på VM-kamper blir ofte fanget opp av TV-kameraene. Det ønsker Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mindre av.

Kvinne

VM-SENDINGER: En kroatisk supporter før semifinalen mot England. Nå vil FIFA endre på TV-sendingene.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

– Det er en naturlig utvikling, sier FIFAs mangfoldssjef Federico Addiechi.

FIFA-sjefen sier at forbundet har tatt opp problemstillingen med de nasjonale fotballkringkasterne og FIFAs eget produksjonsteam.

Addiechi ønsker imidlertid ikke å utdype om dette er offisiell FIFA-politikk, men nøyer seg med å si at man vil «gå til skritt mot ting som er galt».

«En beklagelig feil»

Rasisme var på forhånd ventet å bli et stort problem under VM, noe som ikke har slått til. I stedet har fokuset på sex og behandlingen av kvinnelige reportere skapt debatt.

Under VM-kampene har blant annet bilder av kvinner på tribunene stadig dukket opp på TV-skjermene. Dette har provosert flere seere. De mener produsentene velger å fokusere på attraktive kvinner.

I løpet av VM publiserte også fotobyrået Getty Images et fotogalleri av det de kalte «de hotteste supportere i VM» med utelukkende unge kvinner.

Galleriet ble senere fjernet av Getty, som kalte det en «beklagelig feil».

Laster Twitter-innhold

Overgrep større problem

Nå ønsker altså det internasjonale fotballforbundet å få en slutt på dette fokuset.

Det kom frem under en gjennomgang av FIFAs anti-diskrimineringsprogram i Russland. Der hevdet Addiechi videre at man har forbedret seg mye fra produksjonen i Brasil-VM i 2014.

En annen grunn til at FIFA nå tar opp dette temaet, er at sexrelaterte overgrep har blitt et langt større problem enn rasisme i verdensmesterskapet i Russland, ifølge Fare Network, som jobber mot diskriminering innenfor idretten.

Blant annet har det kommet inn rundt 30 rapporter om supportere som har trakassert kvinnelige reportere.

Rundt 300 russiske kvinner skal også ha blitt angrepet av mannlige fans under mesterskapet.

Siste nytt

 • Stabæk slo Alta

  Alta øynet muligheten for nok en skrell i tredje runde av cupen da Christian Reginiussen utlignet mot Stabæk fem minutter etter pause, men nærmere kom aldri finnmarkingene. Stabæk scoret tre mål til og vant 4-1. De møter dermed Viking i fjerde runde.

  FOTBALL: Eliteserien menn (5. runde). Stabæk Bodø/Glimt. (2-0)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Kongsvinger slo ut Tromsø

  Adem Güven avgjorde da Kongsvinger slo Tromsø 1-0 i tredje runde av cupen. TIL er det sjette eliteserielaget som ryker denne runden, etter at Molde, Vålerenga, Sarpsborg 08, Lillestrøm og Strømsgodset røk onsdag. KIL møter Mjøndalen i fjerde runde.

  Adem Güven
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Hovland fortsetter storspillet

  Viktor Hovland gikk torsdag tre slag under par på den første runden av PGA-turneringen Travelers Championship. Fem birdies og to bogeys ble fasiten på nordmannens første runde som profesjonell golfspiller. Turneringen fortsetter fredag.

  Viktor Hovland under første runde av PGA-turneringen Travelers Championship
  Foto: Rob Carr / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal