Ekspert kritisk til løypen i Oberhof etter knall og fall: – For drøyt

OBERHOF/OSLO (NRK): Herrenes stafett fulgte i damestafettens spor, og ble preget av knall og fall. NRK-ekspert Halvard Hanevold mener arrangøren må ta grep.

PÅ RUMPA: Stafettene i Oberhof ble preget av knall og fall.

Laster innhold, vennligst vent..

– Når du ser så mange utøvere som presumptivt er gode til å kjøre utfor faller, så må det gjøres noe. Vi kan ikke ha det sånn, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold etter at også herrenes stafett ble preget av uvanlig mange fall.

Hanevold mener det må gjøres noe med løypen før fremtidige renn.

– De må dosere om løypen, legge om eller gjøre noe med underlaget. Det er jo et rent mannefall her.

– Det skal være VM her om noen år (2023). Dette er vel ikke VM-forhold?

– Nei, det er ikke det. Du kan si at det alltid er utøvernes ansvar å passe farten etter forholdene, men dette blir litt for drøyt, mener Hanevold.

Selv om de unngikk uhell ute i løypa, hadde de norske herrene en elendig dag på standplass. Fasiten ble to strafferunder og 16 ekstraskudd.

Svekket VM-kandidatur

Verken verdenscupleder Johannes Thingnes Bø eller storebror Tarjei Bø gikk søndagens stafett i Oberhof.

Det betydde at de fire som gikk for Norge – Vetle Sjåstad Christiansen, Lars Helge Birkeland, Erlend Bjøntegaard og Henrik L'Abée-Lund – hadde sjansen til å bevise at de vil ha gå en av de to ledige etappene under VM-stafetten i Østersund.

Henrik L'Abée-Lund i Oberhof

MISLYKTES: – Vi trener for dette og jeg får det ikke til, sier Henrik L'Abée-Lund.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Det så lenge bra ut, men så raknet det på de to siste etappene.

– Jeg ødelegger jo for laget. De gir meg et godt utgangspunkt og vi er på pallen der, så feiler jeg på skytebanen. Det er kjedelig, sier L'Abée-Lund til NRK etter rennet.

Han vedgår at han ikke styrket egne VM-sjanser da han som en av to nordmenn måtte ut i strafferunden.

– De andre gjør det bra og jeg gjør det ikke så bra, men det er en stund til VM, og der kommer vi til å stille med et lag som er i form i VM og som gjør det bra i VM, så døren er sikkert ikke helt lukket, selv om dette var en dårlig søknad, sier han.

– Brutalt løp

Bjøntegaard, den andre nordmannen som måtte i strafferunden, var også svært skuffet over egen innsats i Oberhof.

Erlend Bjøntegaard i Oberhof

SER FREMOVER: Erlend Bjøntegaard vil legge stafetten i Oberhof bak seg så fort som mulig.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Det var et veldig brutalt løp. Det var utrolig krevende med mye regn, vind og tøffe forhold i løypen. Jeg er skuffet over skytingen min på stående, hvor jeg skyter en runde. Jeg burde klart meg uten den, sier Bjøntegaard til NRK etter rennet.

Han har imidlertid ikke gitt opp håpet om en plass på VM-laget.

– Jeg gjorde det ikke noe lettere for meg selv med det jeg gjorde i dag, men jeg får ta én uke av gangen. Det er flere stafetter igjen, og ting snur veldig fort i dette gamet, så jeg prøver bare å være fokusert på det neste som skjer fremover, sier Bjøntegaard.

Norge ble til slutt nummer syv, nesten tre minutter bak Russland, som vant stafetten foran Frankrike.

Siste nytt

 • Oppgitt Riiber

  Jarl Magnus Riiber slo oppgitt ut med armene etter å ha landet på 121 meter i det kombinerte hopprennet. Det holdt til en tiendeplass, 59 sekunder bak lederen. Jan Schmid ble beste norske på tredjeplass, Espen Bjørnstad hoppet seg til en ellevteplass og Jørgen Gråbak ligger som nummer 28. Eric Frenzel leder før langrennet som starter 16:15.

  VM ski 2019. Pressetreff
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Chelsea straffes med overgangsnekt

  Chelsea får overgangsnekt i de to neste overgangsvinduene på grunn av brudd på reglene knyttet til å signere spillere under 18 år. Det melder FIFA på sine egne nettsider. Regelbruddene skal omfatte 29 spillere, og Chelsea er ilagt en bot på 460 000 britiske pund. Klubben har mulighet til å anke avgjørelsen overfor FIFA innen tre dager. Simon Stone i BBC skriver at FIFA etterforsker flere store klubber, og at Chelsea neppe vil være den enste klubben som blir straffet etter at arbeidet er avsluttet.

  FA Cup Fifth Round - Chelsea v Manchester United
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Andersson syk - Nilsson står over

  Morgendagens skiathlon går uten Stina Nilsson. Den svenske skiløperen tok sølv på gårsdagens sprint, men er ikke med i troppen som står på startstreken lørdag. Svenskene stiller dermed med følgende løpere: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson og Evelina Settlin. Ebba Andersson, som var medaljekandidat på distansen, står over øvelsen på grunn av en irritasjon i luftveiene.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal