Kristoffersen testet ny teknikk i Kollen – røk ut allerede i åttedelsfinalen

OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen røk ut allerede i åttedelsfinalen i Holmenkollen, men nå lover nordmannen en ny versjon av seg selv resten av sesongen.

Parallellslalåmen i Holmenkollen

RØK UT: Henrik Kristoffersen klarte ikke ta svenske Mattias Hargin i åttedelsfinalen.

Henrik Kristoffersen var en av de største profilene under paralellslalåmrennet i Holmenkollen, men Rælingen-karen gikk på en smell allerede i åttedelsfinalen.

Han ble hengende bak mot svenske Mattias Hargin i første forsøk, og måtte ta igjen to tideler for å gå videre i forsøk nummer to.

Da bestemte Kristoffersen seg for å prøve en ny teknikk, en «bokseteknikk» der du slår ned portene i stedet for å ta store buer rundt dem. Det fungerte til en viss grad, men midtveis bommet han på timingen på en port. Da kjørte Hargin fra igjen, og det ble ingen kvartfinale for Kristoffersen på hjemmebane.

– Jeg kjørte mye bedre i år enn i fjor, spesielt med den nye bokseteknikken. Jeg hekta armen litt i porten, og da ryker det mye tid når det er så kort, sier Kristoffersen.

«Nye Henrik Kristoffersen»

Rælingen-karen er nå klar for å slå hardt tilbake i slalåmrennene utover vinteren og våren.

– Det har blitt litt for mye fokus på Hirscher-duellen og sammenlagtlistene. Det handler i bunn og grunn om å kose seg på ski, og jeg har fått tilbake den følelsen i det siste.

Har du blitt en ny Henrik Kristoffersen over jula?

– Jeg er litt ferdig med å fokusere på det andre, og heller bare gå for å vinne skirenn, sier 24-åringen, og legger til:

– Det er bedre å gi full gass for å vinne skirenn, enn å prøve å bli nummer fire.

Hirscher slått ut av brite

Marcel Hirscher var en annen det var store forventninger til i Oslo-bakken i kveld, men heller ikke østerrikeren slo til.

Han tok seg greit videre fra åttedelsfinalen, men i kvartfinalen fikk han kjørt seg av britiske Dave Ryding. Slalåmesset tapte den første duellen, og i den andre kjørte han ut langt oppe i bakken.

Dermed ble det ingen drømmedag for han heller.

– Det passer meg ganske bra egentlig, sa Henrik Kristoffersen på direkten da han så Hirscher kjørte ut.

Også storfavoritt André Myhrer fikk det tøft i semifinalen mot Dave Ryding. Han kjørte ut, og dermed gikk Kristoffersens treningskamerat Ryding helt til finalen. Der ble Marco Schwarz for sterk, som tok sin aller første verdenscupseier i karrieren.

Ingen norske videre

Sebastian Foss Solevåg imponerte i sitt første forsøk mot Ramon Zenhaeusern, og vant med åtte hundredeler.

– Nå skal jeg bare gi alt, sa han til NRK mellom de to forsøkene.

I den andre duellen med sveitseren gikk det derimot litt på tverke. 27-åringen hektet, og røk ut.

Parallellslalåmen i Holmenkollen

BOMMET: Verken Henrik Kristoffersen (bildet), Sebastian Foss Solevåg eller Ragnhild Mowinckel var raske nok i åttedelsfinalen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mowinckel fikk det tøft

Ragnhild Mowinckel fikk tøffest mulig motstand i åttedelsfinalen. Hun møtte nemlig forhåndsfavoritt Mikaela Shiffrin, og etter å ha tapt med noen tideler i første forsøk måtte hun gi alt i forsøk nummer to.

Hun hang lenge med amerikaneren, men i tredje siste port skled hun litt for langt ut, og tapte med ni tideler. Dermed ble det ingen kvartfinaleplass på 26-åringen heller.

– Det er veldig kjedelig. Jeg skulle selvsagt likt å kjøre litt mer her. Jeg ble litt for ivrig. Men jeg har ingenting å tape på å stille opp her, så da må man bare prøve, sier hun.

Shiffrin tok seg til slutt hele veien til finalen. Der ble slovakiske Petra Vlhova for sterk.

Siste nytt

 • Liverpool senka Genk

  Etter fire strake tap på bortebane i meisterligaen vart det siger for Liverpool, då dei slo Genk og Sander Berg 4–1 på bortebane. Oxlade-Chamberlain scora dei to første måla. Sadio Mané la på til 3-0, før Mohamed Salah setje inn 4–0. Genk reduserte til 1–4 like før full tid. Liverpool er dermed nummer to i si gruppe, bak Napoli med sju poeng.

  Champions League - Group E - KRC Genk v Liverpool
  Foto: Francois Lenoir / Reuters
 • Chelsea tok viktige poeng

  Michy Batshuayi sørget for tre poeng for Chelsea da de spilte borte mot Ajax i mesterligaen onsdag. London-laget vant 1-0 og tok tre meget viktige poeng i gruppespillet. De har nå seks poeng, like mange som Ajax som foreløpig leder gruppen.

  Champions League - Group H - Ajax Amsterdam v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jansrud droppar verdscupopninga

  Kjetil Jansrud kjem ikkje til å køyre verdscupopninga i Sölden i Austerrike i helga. Det opplyser alpinisten til NRK i kveld. – Det har med fleire ting å gjere, men mest fordi forma i storslalåm ikkje er på det nivået som den bør vere, seier 34-åringen. 24-år gamle Marcus Monsen overtek plassen til Jansrud.

  FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Men's Downhill training
  Foto: Christian Hartmann / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal