Kristoffersen testet ny teknikk i Kollen – røk ut allerede i åttedelsfinalen

OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen røk ut allerede i åttedelsfinalen i Holmenkollen, men nå lover nordmannen en ny versjon av seg selv resten av sesongen.

Parallellslalåmen i Holmenkollen

RØK UT: Henrik Kristoffersen klarte ikke ta svenske Mattias Hargin i åttedelsfinalen.

Henrik Kristoffersen var en av de største profilene under paralellslalåmrennet i Holmenkollen, men Rælingen-karen gikk på en smell allerede i åttedelsfinalen.

Han ble hengende bak mot svenske Mattias Hargin i første forsøk, og måtte ta igjen to tideler for å gå videre i forsøk nummer to.

Da bestemte Kristoffersen seg for å prøve en ny teknikk, en «bokseteknikk» der du slår ned portene i stedet for å ta store buer rundt dem. Det fungerte til en viss grad, men midtveis bommet han på timingen på en port. Da kjørte Hargin fra igjen, og det ble ingen kvartfinale for Kristoffersen på hjemmebane.

– Jeg kjørte mye bedre i år enn i fjor, spesielt med den nye bokseteknikken. Jeg hekta armen litt i porten, og da ryker det mye tid når det er så kort, sier Kristoffersen.

«Nye Henrik Kristoffersen»

Rælingen-karen er nå klar for å slå hardt tilbake i slalåmrennene utover vinteren og våren.

– Det har blitt litt for mye fokus på Hirscher-duellen og sammenlagtlistene. Det handler i bunn og grunn om å kose seg på ski, og jeg har fått tilbake den følelsen i det siste.

Har du blitt en ny Henrik Kristoffersen over jula?

– Jeg er litt ferdig med å fokusere på det andre, og heller bare gå for å vinne skirenn, sier 24-åringen, og legger til:

– Det er bedre å gi full gass for å vinne skirenn, enn å prøve å bli nummer fire.

Hirscher slått ut av brite

Marcel Hirscher var en annen det var store forventninger til i Oslo-bakken i kveld, men heller ikke østerrikeren slo til.

Han tok seg greit videre fra åttedelsfinalen, men i kvartfinalen fikk han kjørt seg av britiske Dave Ryding. Slalåmesset tapte den første duellen, og i den andre kjørte han ut langt oppe i bakken.

Dermed ble det ingen drømmedag for han heller.

– Det passer meg ganske bra egentlig, sa Henrik Kristoffersen på direkten da han så Hirscher kjørte ut.

Også storfavoritt André Myhrer fikk det tøft i semifinalen mot Dave Ryding. Han kjørte ut, og dermed gikk Kristoffersens treningskamerat Ryding helt til finalen. Der ble Marco Schwarz for sterk, som tok sin aller første verdenscupseier i karrieren.

Ingen norske videre

Sebastian Foss Solevåg imponerte i sitt første forsøk mot Ramon Zenhaeusern, og vant med åtte hundredeler.

– Nå skal jeg bare gi alt, sa han til NRK mellom de to forsøkene.

I den andre duellen med sveitseren gikk det derimot litt på tverke. 27-åringen hektet, og røk ut.

Parallellslalåmen i Holmenkollen

BOMMET: Verken Henrik Kristoffersen (bildet), Sebastian Foss Solevåg eller Ragnhild Mowinckel var raske nok i åttedelsfinalen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mowinckel fikk det tøft

Ragnhild Mowinckel fikk tøffest mulig motstand i åttedelsfinalen. Hun møtte nemlig forhåndsfavoritt Mikaela Shiffrin, og etter å ha tapt med noen tideler i første forsøk måtte hun gi alt i forsøk nummer to.

Hun hang lenge med amerikaneren, men i tredje siste port skled hun litt for langt ut, og tapte med ni tideler. Dermed ble det ingen kvartfinaleplass på 26-åringen heller.

– Det er veldig kjedelig. Jeg skulle selvsagt likt å kjøre litt mer her. Jeg ble litt for ivrig. Men jeg har ingenting å tape på å stille opp her, så da må man bare prøve, sier hun.

Shiffrin tok seg til slutt hele veien til finalen. Der ble slovakiske Petra Vlhova for sterk.

Siste nytt

 • Aké er klar for Manchester City

  Nathan Aké blir Bournemouths dyraste sal nokosinne, etter at Manchester City skal ha bladd opp med rundt 475 millionar kroner for den tidlegare Chelsea-spelaren.

  – City har vore det beste laget i England det siste tiåret, og det er ein draum å kome hit. Det er eit topplag fullt av spelarar i verdsklasse, seier Aké.

  Nederlendaren var ein del av Bournemouth-laget som rykka ned frå Premier League førre sesong, men blir ikkje med ned til meisterskapsserien.

  Nathan Aké
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Kalassiger for Molde

  Molde stoppa ikkje før dei hadde scora fem gongar i onsdagens eliteseriekamp mot Start, som til slutt enda 5–0. To mål kvar frå Ohi Omoijuanfo og Ola Brynhildsen, samt ein scoring frå Magnus Wolff Eikrem sørga for ein kalassiger på Aker Stadion. 5-0 sigeren gjer at Molde er tilbake på vinnarsporet etter tapet mot Sandefjord førre helg.

  Eliteserien fotball 2020, Molde - Start.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Går mot norsk trenerduell

  Det går mot en norsk trener duell mellom Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær i europaligaens kvartfinale. Det er klart etter at FC København vant sin åttendedelsfinale 3-1 sammenlagt.

  Det skjer så lenge ikke Manchester United roter bort femmålsledelsen de har skaffet når de spiller mot LASK senere i kveld.

  København tapte første åttendedelsfinale og måtte vinne på eget gress mot den tyrkiske seriemesteren Istanbul Basaksehir. Laget til Solbakken vant kampen 3-0 etter to scoringer av Jonas Wind og en av Rasmus Falk.

  Ståle Solbakken
  Foto: Str / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal