Hopp til innhold

– Før gruet jeg meg alltid, nå kan jeg glede meg

Før kunne en føremelding psyke ut Astrid Uhrenholdt Jacobsen fullstendig. Så byttet hun skimerke.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har fått sek en skipark som gjør at medaljemuligheten i OL ikke vil avhenge av værmeldingen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

DIREKTE 10.00: Se kvinnenes 10 kilometer klassisk

– Jeg hadde noen par som var innmari gode. Men så var det noen fører hvor jeg hadde bedritne ski, og da var det sånn «skal jeg gidde å gå», liksom, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.no.

Etter mange sesonger på Fischer, valgte sprintverdensmesteren fra 2007 i fjor sommer å bytte skimerke - som hun skal bruke når hun lørdag tester kreftene i kvinnenes 10-kilometer i klassisk teknikk på Lillehammer.

Årsaken til byttet var ikke at fabrikanten ikke produserte gode nok ski.

Problemet var at Uhrenholdt Jacobsen havnet langt bak i køen hos produsenten som leverer ski til de fleste av verdens beste langrennsløpere, som Marit Bjørgen, Therese Johaug, Justyna Kwoalczyk, Petter Northug og Dario Cologna.

– Bedre med jevn park

Hun opplevde at hun ikke fikk god nok hjelp til å gjøre skiparken komplett.

Overgangen til Rossignol har vært en suksess.

– Nå føler jeg at jeg har gode ski for alle fører, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Og utdyper:

– Det er mye bedre å ha en jevnt god skipark, synes jeg, så jeg vet at samme hva slags vær det er når jeg trekker fra gardina om morgenen, så kan jeg gå til start og ha veldig tro på at det skal gå bra.

Samarbeider med Rønning

Unhrenholdt Jacobsen har også etablert et godt skisamarbeid med Eldar Rønning, som har gått på merket i mange år.

– Jeg har den luksusen at jeg er like høy og like tung som Eldar, så vi deler litt på skiene. Vi har fått til et veldig bra samarbeid der, og Rossignol håndlager alle skiene til oss på bestilling, så det har gått veldig fort å bygge opp en bra skipark, sier hun.

– Kan dere gå på samme par samme dag?

– Stort sett vil ikke det være noe problem.

Rønning og Uhrenholdt Jacobsen har også samme smører på landslaget, Rønnings svigerfar Kai Selbæk.

Avgjørende i OL

Å ha ski for alle fører, kan rett og slett bli helt avgjørende under OL i Sotsji i februar. Der er det ventet svært uforutsigbare, og ikke minst skiftende, føreforhold.

Det er ventet at det blant annet kan bli såkalt «rubb-føre», som var et problemområde for Astrid Uhrenholdt Jacobsen tidligere.

– Jeg har i hvert fall mye bedre rubb-par enn noen gang før, det er kanskje noe av det Rossignol er best på. Så det bekymrer meg veldig lite. Nå kan jeg glede meg til det blir rubb-føre, før gruet jeg meg alltid, sier Heming-jenta.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på en sjetteplass under verdenscupåpninga. Lørdag går hun for en plass på pallen i den klassiske 10-kilometeren på Lillehammer.

Siste nytt

  • Belgisk storavis: Van Aert med mål om comeback i norsk ritt

    Visma-stjernen Wout Van Aert har angivelig valgt å sikte seg inn på skadecomeback i Tour of Norway 23. mai, skriver den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

    Van Aert har vært ute av konkurranse siden han i slutten av mars ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen. Dagen etter ble han operert for skaden, og 29-åringen har siden brukt tiden på å rehabilitere.

    Den belgiske stjernen skal ifølge Het Laatste Nieuws sikte seg inn på å returnere for fullt på sykkelsetet når Tour of Norway tråkkes i gang 23. mai.

    Van Aert har herjet på den internasjonale sykkelscenen de siste årene, og Visma-rytteren har blant notert ni etappeseirer i Tour de France. Kragebeinsbruddet i Dwars door Vlaanderen kom rett i forkant av en lang rekke vårklassikere.

    11. april ble det gjort kjent at årets Giro d'Italia går uten den belgiske 29-åringen.

    – Jeg er skuffet over å miste mitt nest største mål for sesongen, men jeg må prioritere helsen og gi kroppen tiden det tar å bli bra igjen, sa Van Aert etter at beslutningen ble tatt. (NTB)

    Van Aert
    Foto: NTB
  • Femdobbelt mester advarer mot premiepenger i OL

    Storbritannias rolegende Steve Redgrave (62) liker dårlig at friidretten skal belønne alle sine gullvinnere i Paris-OL med 50.000 dollar.

    – Det gir en «oss mot dem»-situasjon. Jeg er imot det, sier Redgrave til BBC.

    Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) gikk forrige måned ut med nyheten om prispenger. Ingen grener har tidligere gjort tilsvarende i OL-historien.

    Skulle det bli gull til Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen, vil begge motta snaut 555.000 kroner. I alt skal det kåres 48 friidrettsvinnere i Paris-lekene.

    – Alle disse er kapable til å tjene betydelig med penger før og etter Paris, så her gir man penger til folk som allerede har det, mener Redgrave. (NTB)

    2Jca4zXpmm8
    Foto: Reuters
  • Medvedev inn på profiltung skadeliste før Roland-Garros

    Flere store tennisstjerner trøbler med skade før prestisjetunge Roland-Garros i slutten av mai. Russiske Daniil Medvedev er usikker på omfanget av egen skade.

    Verdensfireren måtte kaste inn håndkleet etter det første settet i torsdagens kvartfinale i Madrid Open. En trøblete hofte satte en stopper for russeren.

    – Jeg klarte ikke å sprinte, og jeg er litt usikker på om det var på grunn av krampe eller en strekk. Jeg spurte fysioen min om det var fare for å gjøre det noe verre. Han sa at det kunne bli verre om det er en strekk, men ikke om det bare er krampe, sa Medvedev etter kampen.

    I tillegg til Medvedev valgte også verdenstoer Jannik Sinner å trekke seg fra Madrid Open. Carlos Alcaraz returnerte nylig til tennisbanen etter å ha slitt med en skade i høyrearmen. Det er også knyttet usikkerhet til Novak Djokovic, som siden semifinaletapet mot Casper Ruud i Monte-Carlo Masters i midten av april ikke har vært i aksjon.

    Gruskongen Rafael Nadal fortsetter på sin side å jobbe tålmodig mot toppformen etter å ha trøblet stort med ulike skader de siste to årene. (NTB)

    CJGi5d073OI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal