Kritiserte kvinnelig dommer - får refs

NBA-stjernen Chris Paul hevder hardnakket at han kjeftet på dommer Lauren Holtkamp fordi hun dømte dårlig - ikke fordi hun er en av de to kvinnelige dommerne i NBA.

Lauren Holtkamp

Lauren Holtkamp (34) er inne i sin første sesong som NBA-dommer. Her er hun i diskusjon med Anthony Davis (arkivfoto).

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Paul, en av NBAs fem til ti beste spillere de siste årene, la ingenting imellom på fredag etter at Lauren Holtkamp (34) idømte ham en såkalt teknisk feil for klaging.

– Jeg bryr meg ikke om hva hun sier. Det var forferdelig. Det er ikke mulig at det der er en teknisk feil. Hvis det er sånn hun skal dømme, kanskje dette ikke er noe for henne, sa den vanligvis veltalende ballbehandleren etter sitt lags andre strake tap.

Chris Paul

Chris Paul, en av NBAs beste spillere.

Foto: Troy Taormina / Reuters

Får kritikk

Kommentaren har fått det til å storme. Stjernespilleren har blitt anklaget for å være kjønnsdiskriminerende.

Dommerforeningen fordømmer Chris Paul.

– Kommentarene var uprofesjonelle. Hun hører hjemme her, sier leder Lee Senham.

Lauren Holtkamp dømmer sin første sesong i NBA, men har mange års erfaring på lavere nivå. Hun er den tredje kvinnen i historien som dømmer i basketligaen.

Paul: – Det handlet bare om dømming

Et døgn etter kommentarene tviholder Paul hardnakket på at uttalelsene ikke handlet om kjønn.

– Det handlet bare om dårlig dømming. Ikke mer, svarte han tre ganger på spørsmål om hendelsen.

Paul er kjent for å kjefte og smelle på dommere underveis i kamper, men han har nesten aldri vært kritisk i pressen etterpå.

Selve hendelsen handlet om at Paul ville sette igang spillet raskt etter en scoring imot. Han prøvde å ta ballen fra dommer Holtkamp, men hun lot ham ikke ta ballen.

– Hun sa «uh-uh», og jeg svarte «Why, uh-uh?». Og så fikk jeg en teknisk feil, sier Paul.

Pauls lag Los Angeles Clippers fikk fem tekniske feil i løpet av kampen.

Får trolig bot

Spilleren får støtte av trener Doc Rivers.

– Jeg tror han bare var opprørt over den tekniske feilen. Jeg synes ærlig talt ikke det burde vært en teknisk feil heller, men det handler ikke om kjønn av den grunn, sier Rivers.

Paul er presidenten i spillerforeningen i NBA. Han vil trolig få en bot, noe som er helt normalt når en spiller klager offentlig på en dommer.

Siste nytt

 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gjekk på ein smell i Champions League kampen mot CSKA Moskva onsdag kveld. Laget tape heile 3–0 heime på Santiago Bernabéu. Islandske Arnor Sigurdsson punkterte kampen for gjestane då han sette inn det tredje målet etter 73 minutt.

  Arnor Sigurdsson
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal