Hopp til innhold

Brann-fansen krevde trenerens hode på et fat

«Skarsfjord må gå» og «Skandale» ropte publikum på Brann Stadion da rødtrøyene bare klarte 0–0 mot eliteseriens dårligste lag. – Jeg forstår dem, innrømmer Brann-trener Rune Skarsfjord.

Brann-trener Rune Skarsfjord sier han forstår at publikum kommer med mishagsytringer.

OMDISKUTERT: Rune Skarsfjord har vært nødt til å tåle hard kritikk den siste tiden. Under kampen mot Hønefoss krevde fansen hans avgang.

Skarsfjord bør gå

Bergensavisens sportsjournalist Tormod Bergersen har en klar beskjed til Brann-trener Rune Skarsfjord i mandagens avis.

Foto: Bergensavisen / Faksimile

Utover i andre omgang begynte publikum på Brann stadion å uttrykke sin misnøye over at hjemmelaget ikke valset over bunnlaget Hønefoss.

Store deler av Bataljonen ropte flere ganger «Skandale» og «Skarsfjord må gå», og dette gjentok seg også mot slutten av kampen.

Mandag blir budskapet forsterket i lokalavisen Bergensavisen, som har oppslag på at treneren er nødt til å forlate klubben for å få tilbake entusiasmen.

Brann måtte tåle pipekonsert både til pause og ved kampslutt i søndagens kamp.

  • Enig eller uenig med BA-oppslaget? nbsp;Bruk kommentarfeltet nederst!

Skarsfjord: – Vi er også skuffet

– Jeg forstår at publikum er frustrert. Vi er inne i en tung periode og da er det ikke rart at det kommer mishagsytringer, sier Rune Skarsfjord til NRK etter kampen.

– Hvordan reagerer du på at publikum krever din avgang?

– Jeg kan forstå at de gjør det. Det er fryktelig mye negativt rundt klubben, og da blir det slik. Men jeg forstår at folk er skuffet, for det er vi også, sier Brann-treneren, som skrev under ny kontrakt med klubben på slutten av sommeren.

Han hevder selv at mishagsytringene ikke går inn på ham.

– Sånn vil det alltid være i Bergen. Når Brann ikke gjør det så bra som supporterne vil, da vil de fjerne både treneren og flere andre. Slik vil det være med neste trener også, sier Skarsfjord.

Martin Pusic og Steve Clark på Brann Stadion

SVIDDE SJANSER: Martin Pusic fortviler etter at Hønefoss-keeper Steve Clark nok en gang avverger en stor mulighet for Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Uten seier siden juli

Skarsfjord hadde for anledningen lagt om til 4-4-2 med både Erik Huseklepp og Martin Pusic på topp, men verken de eller noen andre klarte å finne veien til nettmaskene søndag.

Bare en god reservekeeper bakerst hos Brann hindret at Hønefoss stakk av med alle poengene.

Dermed står hjemmelaget fortsatt uten seier siden 1–0 mot Sogndal i august.

KAMPREFERAT: NRK fulgte kampen direkte

Reservekeeper reddet Brann

Både Brann og Hønefoss hadde flere store muligheter i kampen, men Hønefoss-keeper Steve Clark og Branns reservekeeper Jørgen Mohus vartet opp med en rekke fine redninger.

Jørgen Mohus

REDDET POENG: Jørgen Mohus spilte fra start etter at Piotr Leciejewski skadet seg på fredagens trening.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Hønefoss-spiss Riku Riski kom alene med Brann-keeperen etter 34 minutter, men Mohus avverget mesterlig.

Branns største sjanse kom da et skudd fra Fredrik Haugen gikk via Stephane Badji og i tverrliggeren etter ca. en times spill.

Nytteløs sluttspurt

Fem minutter før slutt kom Bård Finne inn for Brann, uten at det hjalp noe særlig. Thomaz Sokolowski og Amin Askar hadde begge fine muligheter på overtid, men kampen endte målløst.

Hønefoss sikret seg dermed et verdifullt poeng i nedrykksstriden, mens frustrasjonen fortsetter for Brann og bergenspublikummet. De hvite og grønne møter bunnkollega Sogndal hjemme i neste serierunde, før sesongen avsluttes mot Odd borte.

  • Enig eller uenig med dem som vil ha Skarsfjord vekk? Bruk kommentarfeltet nederst!
Publikum på Brann - Hønefoss

GLISSENT: Branns dårlige resultater siste tiden har ført til svært mange ledige seter på Brann Stadion i høst. Slik så det ut mot Hønefoss søndag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Siste nytt

  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal