NRK Meny
Normal

– Jeg ble skuffet og frustrert

LILLEHAMMER (NRK.no): OL-gullhåpet Maiken Caspersen Falla har ikke sett ut som noe gullhåp denne vinteren. Men et NM-gull gjør noe med selvtilliten.

Maiken Caspersen Falla

Maiken Caspersen Falla tok NM-gull og viste at OL-formen er på vei.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg ble ganske frustrert og skuffet. Jeg hadde trodd det skulle gå mye bedre. Det som var positivt var at jeg følte det var et dårlig løp, sier Maiken Caspersen Falla.

Hun snakker om det som skjedde for seks dager siden i Nove Mesto. En variabel sesong nådde sitt bunnpunkt da Falla røk ut i prologen i verdenscupsprinten. Det er sånt som rett og slett ikke skal skje for en løper av hennes kaliber.

Men det har altså lugget litt for jenta som de to foregående sesongene har vært en gjenganger på seierspallen etter sprintrenn i verdenscupen. Riktig nok har hun en pallplass denne vinteren også. Hun ble nummer tre i Asiago, i klassisk.

– Lettet

Stilarten var også klassisk da hun vant lagsprinten i Nove Mesto sammen med Ingvild Flugstad Østberg, dagen etter den individuelle fiaskoen i OL-stilarten skøyting.

Derfor betydde det mye da hun fredag gikk inn til NM-gull, foran Kathrine Harsem, Heidi Weng og ikke minst Ingvild Flugstad Østberg, som har vært meget god internasjonalt i vinter.

– Jeg er nok litt lettet, innrømmer Falla.

For hun har ikke noen god forklaring på hvorfor resultatene har variert.

– Jeg har egentlig ikke noen forklaring, jeg synes jeg har gjort ting bedre enn noen gang. Jeg synes jeg har gått bedre på ski og er mer fokusert enn før. Jeg er veldig sulten og har lyst til å gjøre det bra, men det har bare ikke stemt helt, sier 23-åringen.

Et spark bak

Nedturen i Nove Mesto ble en vekker.

– Skal man lykkes i sprint, må man være 110 prosent på og skjerpet. Det var jeg ikke forrige helg. Noen ganger trenger jeg et spark bak for å skjerpe meg, smiler hun.

Nå håper hun oppturen fortsetter inn i OL, der målet fortsatt er å kjempe om medalje. For hun har bevisst prøvd å utsette formtoppen denne vinteren.

– Da vi satt i Val Senales og planla treninga inn mot sesongen, så husker jeg godt jeg sa til Roar at jeg ikke skal være i form på Beitostølen. Det har jeg vært nå i så mange år, og jeg har følt at jeg har gått de beste rennene mine før jul. Kanskje har jeg klart det jeg hadde lyst til, sier Falla.

Tar med Brun-Lie

Etter fredagens NM-løp bekrefter sprintlandslagstrener Roar Hjelmeset overfor NRK.no at Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg er klare for det norske OL-laget i sprint.

Celine Brun-Lie blir også med i OL-troppen, men hun vurderes opp mor Astrid Uhrenholdt Jacobsen om den siste plassen.

Bjørgen, som ikke deltok i fredagens renn, har tidligere sagt at sprinten er den distansen hun ofrer først hvis hun vraker planen om å gå alle de seks distansene i Sotsji.

Siste nytt

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu
 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag