– Jeg ble skuffet og frustrert

LILLEHAMMER (NRK.no): OL-gullhåpet Maiken Caspersen Falla har ikke sett ut som noe gullhåp denne vinteren. Men et NM-gull gjør noe med selvtilliten.

Maiken Caspersen Falla

Maiken Caspersen Falla tok NM-gull og viste at OL-formen er på vei.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg ble ganske frustrert og skuffet. Jeg hadde trodd det skulle gå mye bedre. Det som var positivt var at jeg følte det var et dårlig løp, sier Maiken Caspersen Falla.

Hun snakker om det som skjedde for seks dager siden i Nove Mesto. En variabel sesong nådde sitt bunnpunkt da Falla røk ut i prologen i verdenscupsprinten. Det er sånt som rett og slett ikke skal skje for en løper av hennes kaliber.

Men det har altså lugget litt for jenta som de to foregående sesongene har vært en gjenganger på seierspallen etter sprintrenn i verdenscupen. Riktig nok har hun en pallplass denne vinteren også. Hun ble nummer tre i Asiago, i klassisk.

– Lettet

Stilarten var også klassisk da hun vant lagsprinten i Nove Mesto sammen med Ingvild Flugstad Østberg, dagen etter den individuelle fiaskoen i OL-stilarten skøyting.

Derfor betydde det mye da hun fredag gikk inn til NM-gull, foran Kathrine Harsem, Heidi Weng og ikke minst Ingvild Flugstad Østberg, som har vært meget god internasjonalt i vinter.

– Jeg er nok litt lettet, innrømmer Falla.

For hun har ikke noen god forklaring på hvorfor resultatene har variert.

– Jeg har egentlig ikke noen forklaring, jeg synes jeg har gjort ting bedre enn noen gang. Jeg synes jeg har gått bedre på ski og er mer fokusert enn før. Jeg er veldig sulten og har lyst til å gjøre det bra, men det har bare ikke stemt helt, sier 23-åringen.

Et spark bak

Nedturen i Nove Mesto ble en vekker.

– Skal man lykkes i sprint, må man være 110 prosent på og skjerpet. Det var jeg ikke forrige helg. Noen ganger trenger jeg et spark bak for å skjerpe meg, smiler hun.

Nå håper hun oppturen fortsetter inn i OL, der målet fortsatt er å kjempe om medalje. For hun har bevisst prøvd å utsette formtoppen denne vinteren.

– Da vi satt i Val Senales og planla treninga inn mot sesongen, så husker jeg godt jeg sa til Roar at jeg ikke skal være i form på Beitostølen. Det har jeg vært nå i så mange år, og jeg har følt at jeg har gått de beste rennene mine før jul. Kanskje har jeg klart det jeg hadde lyst til, sier Falla.

Tar med Brun-Lie

Etter fredagens NM-løp bekrefter sprintlandslagstrener Roar Hjelmeset overfor NRK.no at Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg er klare for det norske OL-laget i sprint.

Celine Brun-Lie blir også med i OL-troppen, men hun vurderes opp mor Astrid Uhrenholdt Jacobsen om den siste plassen.

Bjørgen, som ikke deltok i fredagens renn, har tidligere sagt at sprinten er den distansen hun ofrer først hvis hun vraker planen om å gå alle de seks distansene i Sotsji.

Siste nytt

 • Mol og Sørum til åttandedelsfinalen

  Anders Mol og Christian Sørum vant sin gruppe i verdsserieturneringa i sandvolleyball i Mexico og er klare for åttandedelsfinalen.

  Søndag vant de gruppefinalen mot russarane Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov med 2-0 (21-16, 21-18).

  Norges andre par i turneringa, Henrik Mol og Mathias Berntsen, er utslått etter å ha enda sist i ei knalltøff gruppe.

  Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Tsitsipas knuste Ruuds overmann

  Grekaren Stefanos Tsitsipas (22) slo Andrej Rublev i to strake sett i finalen i Monte-Carlo Masters. Han vann 6-3, 6-3 og kalla sigeren sin største så langt i karrieren.

  Han tok dermed sin første Masters 1000-tittel.

  Rublev spelte sin første finale på Masters 1000-nivå. Tsitsipas har tapt to slike tidlegare, men han vant ATP-tourfinalen i 2019.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Jean-francois Badias / AP
 • Ruud står over Barcelona Open

  Den norske tennisproffen Casper Ruud må kvile armen sin og står over grusturneringa Barcelona Open.

  Proffen frå Snarøya storspela nyleg i Monto-Carlo Masters og tok seg heilt til semifinalen.

  Han var ein av sigerskandidatane til turneringa i Spania, men til VG stadfestar far og trenar Christian Ruud at dette ikkje blir noko av.

  Casper Ruud
  Foto: Jean-Francois Badias / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal