Falla utklasset konkurrentene: – Noe av det råeste jeg har sett

OSLO/CANMORE (NRK): Maiken Caspersen Falla tok sin åttende sprintseier for sesongen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg sørget for trippelt norsk.

Falla

VANT IGJEN: Maiken Caspersen Falla hadde allerede avgjort verdenscupen i sprint sammenlagt, men tirsdag viste hun hvorfor hun er verdens beste sprinter.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Hun var overlegen på kvinnedagen, Maiken Caspersen Falla. Hun vant finalen med over sju sekunder under den siste sprinten i Ski Tour Canada.

– Jeg kan ikke huske og ha sett slike avstander i en sprintfinale noen gang, sier NRKs kommentator Jann Post.

Maiken Caspersen Falla hadde allerede sikret seg sprintkula før tirsdagens sprint. Men var godt fornøyd med å krone sesongen med nok en sprintseier.

– Det var et utrolig bra renn. Jeg trives veldig godt her i Canada, så dette var en fin måte og avslutte sesongen på, smiler en meget fornøyd Maiken Caspersen Falla.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer to, mens Ingvild Flugstad Østberg tok den siste pallplassen.

Trippelt norsk

TRIPPELT NORSK: Ikke et uvanlig syn denne sesongen. Tre norske kvinner på pallen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Noe av det råeste jeg har sett

De tre norske kvinnene satte fart tidlig på sprintfinalen. Dermed kvittet de seg med Jessica Diggins, Krista Parmakoski og Anne Kyllönen.

Men det var verdens beste sprinter som var best, også tirsdag. Falla klinket til opp den siste bakken, og da fikk hun luke ned til Østberg og Jacobsen.

– Det jo ren knockout, utbrøt Post.

Maiken Caspersen Falla hadde planlagt et rykk.

– Jeg hadde lagt en plan på at jeg skulle prøve i den siste bakken. Så det er utrolig gøy at jeg lyktes med det, forteller Falla.

Hun lyktes så til de grader også. Jacobsen og Østberg hadde ingen mulighet til å hente inn Falla, som rett og slett viste styrke i de canadiske løypene.

– Det er noe av det råeste jeg har sett av Maiken i hele år. Hun viser hvorfor hun er verdens beste sprinter denne sesongen, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

– Litt godt at sprintsesongen er over

Maiken Caspersen Falla var ikke klar over at hun fikk så stor luke ned til konkurrentene.

– Jeg hadde ikke peiling på hvor stor luke jeg fikk. Jeg trodde jeg hadde noen på bakskiene mine helt frem til oppløpet. Da merket jeg at de var langt bak meg, sier Falla.

Falla vant sin 12. verdenscupseier i karrieren. Nå skal hun bare nyte de siste distanserennene i Ski Tour Canada.

– Jeg synes sprint er mer slitsomt enn distanse. Så det er litt godt at det ikke er flere sprintrenn. Nå skal jeg bare ha det moro og kose meg videre, smiler Falla.

Hun tok også innpå Therese Johaug og Heidi Weng i sammendraget. Begge de to forsvant allerede i kvartfinalene etter fall.

Siste nytt

 • Ventura fortsatte storspillet

  Kristoffer Ventura leder golfturneringen Pinnacle Bank Championship i Nebraska etter to dager. 24-åringen gikk sju slag under par fredag. Med totalt elleve slag under par leder Ventura med ett slag på amerikanske Tyson Alexander med to dager igjen.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Benjamin A. Ward/ngf / NTB scanpix
 • Drømmescoring da Norge vant

  Norge J19 vant 4-0 mot Skottland i andre gruppespillskamp i U19-EM. Emilie Bragstad sendte Norge i ledelsen etter 20 minutter. Så doblet Anna Jøsendal ledelsen med en drømmetreff fire minutter senere. Jenny Olsen og Rikke Nygard scoret de øvrige målene.

 • Alaphilippe utklasset konkurrentene

  Julian Alaphilippe smadret konkurrentene og vant 14 sekunder foran Geriant Thomas på fredagens tempoetappe. Med det øker han avstaden i sammendraget, og er nå 1.26 foran briten. Thomas De Gendt kom på tredjeplass, 36 sekunder bak Alaphilippe.

  Tour de France - The 27.5-km Stage 13 Individual Time Trial from Pau to Pau
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal