Falla utklasset konkurrentene: – Noe av det råeste jeg har sett

OSLO/CANMORE (NRK): Maiken Caspersen Falla tok sin åttende sprintseier for sesongen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg sørget for trippelt norsk.

Falla

VANT IGJEN: Maiken Caspersen Falla hadde allerede avgjort verdenscupen i sprint sammenlagt, men tirsdag viste hun hvorfor hun er verdens beste sprinter.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Hun var overlegen på kvinnedagen, Maiken Caspersen Falla. Hun vant finalen med over sju sekunder under den siste sprinten i Ski Tour Canada.

– Jeg kan ikke huske og ha sett slike avstander i en sprintfinale noen gang, sier NRKs kommentator Jann Post.

Maiken Caspersen Falla hadde allerede sikret seg sprintkula før tirsdagens sprint. Men var godt fornøyd med å krone sesongen med nok en sprintseier.

– Det var et utrolig bra renn. Jeg trives veldig godt her i Canada, så dette var en fin måte og avslutte sesongen på, smiler en meget fornøyd Maiken Caspersen Falla.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer to, mens Ingvild Flugstad Østberg tok den siste pallplassen.

Trippelt norsk

TRIPPELT NORSK: Ikke et uvanlig syn denne sesongen. Tre norske kvinner på pallen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Noe av det råeste jeg har sett

De tre norske kvinnene satte fart tidlig på sprintfinalen. Dermed kvittet de seg med Jessica Diggins, Krista Parmakoski og Anne Kyllönen.

Men det var verdens beste sprinter som var best, også tirsdag. Falla klinket til opp den siste bakken, og da fikk hun luke ned til Østberg og Jacobsen.

– Det jo ren knockout, utbrøt Post.

Maiken Caspersen Falla hadde planlagt et rykk.

– Jeg hadde lagt en plan på at jeg skulle prøve i den siste bakken. Så det er utrolig gøy at jeg lyktes med det, forteller Falla.

Hun lyktes så til de grader også. Jacobsen og Østberg hadde ingen mulighet til å hente inn Falla, som rett og slett viste styrke i de canadiske løypene.

– Det er noe av det råeste jeg har sett av Maiken i hele år. Hun viser hvorfor hun er verdens beste sprinter denne sesongen, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

– Litt godt at sprintsesongen er over

Maiken Caspersen Falla var ikke klar over at hun fikk så stor luke ned til konkurrentene.

– Jeg hadde ikke peiling på hvor stor luke jeg fikk. Jeg trodde jeg hadde noen på bakskiene mine helt frem til oppløpet. Da merket jeg at de var langt bak meg, sier Falla.

Falla vant sin 12. verdenscupseier i karrieren. Nå skal hun bare nyte de siste distanserennene i Ski Tour Canada.

– Jeg synes sprint er mer slitsomt enn distanse. Så det er litt godt at det ikke er flere sprintrenn. Nå skal jeg bare ha det moro og kose meg videre, smiler Falla.

Hun tok også innpå Therese Johaug og Heidi Weng i sammendraget. Begge de to forsvant allerede i kvartfinalene etter fall.

Siste nytt

 • Vil utestenge utøver i fire år

  Påtalenemnda i Antidoping Norge ber om fire års dopingutestengelse for en mannlig norsk styrkeløfter. Den positive prøven ble avlagt utenfor konkurranse i september 2018. Styrkeløfteren har testet positivt for et anabolt steroid. Det er opp til domsutvalget i Norges idrettsforbund å avgjøre den endelige straffen.

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters
 • Ruud til kvartfinale i Rio

  Casper Ruud er videre til kvartfinalen i ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Ruud spilte mot portugiseren João Sousa, som er ranket som nummer 40 i verden, men nordmannen slet seg til seier til slutt. I kvartfinalen møter han Laslo Djere

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal