Hopp til innhold

Falla utklasset konkurrentene: – Noe av det råeste jeg har sett

OSLO/CANMORE (NRK): Maiken Caspersen Falla tok sin åttende sprintseier for sesongen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg sørget for trippelt norsk.

Falla

VANT IGJEN: Maiken Caspersen Falla hadde allerede avgjort verdenscupen i sprint sammenlagt, men tirsdag viste hun hvorfor hun er verdens beste sprinter.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Hun var overlegen på kvinnedagen, Maiken Caspersen Falla. Hun vant finalen med over sju sekunder under den siste sprinten i Ski Tour Canada.

– Jeg kan ikke huske og ha sett slike avstander i en sprintfinale noen gang, sier NRKs kommentator Jann Post.

Maiken Caspersen Falla hadde allerede sikret seg sprintkula før tirsdagens sprint. Men var godt fornøyd med å krone sesongen med nok en sprintseier.

– Det var et utrolig bra renn. Jeg trives veldig godt her i Canada, så dette var en fin måte og avslutte sesongen på, smiler en meget fornøyd Maiken Caspersen Falla.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer to, mens Ingvild Flugstad Østberg tok den siste pallplassen.

Trippelt norsk

TRIPPELT NORSK: Ikke et uvanlig syn denne sesongen. Tre norske kvinner på pallen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Noe av det råeste jeg har sett

De tre norske kvinnene satte fart tidlig på sprintfinalen. Dermed kvittet de seg med Jessica Diggins, Krista Parmakoski og Anne Kyllönen.

Men det var verdens beste sprinter som var best, også tirsdag. Falla klinket til opp den siste bakken, og da fikk hun luke ned til Østberg og Jacobsen.

– Det jo ren knockout, utbrøt Post.

Maiken Caspersen Falla hadde planlagt et rykk.

– Jeg hadde lagt en plan på at jeg skulle prøve i den siste bakken. Så det er utrolig gøy at jeg lyktes med det, forteller Falla.

Hun lyktes så til de grader også. Jacobsen og Østberg hadde ingen mulighet til å hente inn Falla, som rett og slett viste styrke i de canadiske løypene.

– Det er noe av det råeste jeg har sett av Maiken i hele år. Hun viser hvorfor hun er verdens beste sprinter denne sesongen, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

– Litt godt at sprintsesongen er over

Maiken Caspersen Falla var ikke klar over at hun fikk så stor luke ned til konkurrentene.

– Jeg hadde ikke peiling på hvor stor luke jeg fikk. Jeg trodde jeg hadde noen på bakskiene mine helt frem til oppløpet. Da merket jeg at de var langt bak meg, sier Falla.

Falla vant sin 12. verdenscupseier i karrieren. Nå skal hun bare nyte de siste distanserennene i Ski Tour Canada.

– Jeg synes sprint er mer slitsomt enn distanse. Så det er litt godt at det ikke er flere sprintrenn. Nå skal jeg bare ha det moro og kose meg videre, smiler Falla.

Hun tok også innpå Therese Johaug og Heidi Weng i sammendraget. Begge de to forsvant allerede i kvartfinalene etter fall.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal