Falla utklasset konkurrentene: – Noe av det råeste jeg har sett

OSLO/CANMORE (NRK): Maiken Caspersen Falla tok sin åttende sprintseier for sesongen. Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg sørget for trippelt norsk.

Falla

VANT IGJEN: Maiken Caspersen Falla hadde allerede avgjort verdenscupen i sprint sammenlagt, men tirsdag viste hun hvorfor hun er verdens beste sprinter.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Hun var overlegen på kvinnedagen, Maiken Caspersen Falla. Hun vant finalen med over sju sekunder under den siste sprinten i Ski Tour Canada.

– Jeg kan ikke huske og ha sett slike avstander i en sprintfinale noen gang, sier NRKs kommentator Jann Post.

Maiken Caspersen Falla hadde allerede sikret seg sprintkula før tirsdagens sprint. Men var godt fornøyd med å krone sesongen med nok en sprintseier.

– Det var et utrolig bra renn. Jeg trives veldig godt her i Canada, så dette var en fin måte og avslutte sesongen på, smiler en meget fornøyd Maiken Caspersen Falla.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer to, mens Ingvild Flugstad Østberg tok den siste pallplassen.

Trippelt norsk

TRIPPELT NORSK: Ikke et uvanlig syn denne sesongen. Tre norske kvinner på pallen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Noe av det råeste jeg har sett

De tre norske kvinnene satte fart tidlig på sprintfinalen. Dermed kvittet de seg med Jessica Diggins, Krista Parmakoski og Anne Kyllönen.

Men det var verdens beste sprinter som var best, også tirsdag. Falla klinket til opp den siste bakken, og da fikk hun luke ned til Østberg og Jacobsen.

– Det jo ren knockout, utbrøt Post.

Maiken Caspersen Falla hadde planlagt et rykk.

– Jeg hadde lagt en plan på at jeg skulle prøve i den siste bakken. Så det er utrolig gøy at jeg lyktes med det, forteller Falla.

Hun lyktes så til de grader også. Jacobsen og Østberg hadde ingen mulighet til å hente inn Falla, som rett og slett viste styrke i de canadiske løypene.

– Det er noe av det råeste jeg har sett av Maiken i hele år. Hun viser hvorfor hun er verdens beste sprinter denne sesongen, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

– Litt godt at sprintsesongen er over

Maiken Caspersen Falla var ikke klar over at hun fikk så stor luke ned til konkurrentene.

– Jeg hadde ikke peiling på hvor stor luke jeg fikk. Jeg trodde jeg hadde noen på bakskiene mine helt frem til oppløpet. Da merket jeg at de var langt bak meg, sier Falla.

Falla vant sin 12. verdenscupseier i karrieren. Nå skal hun bare nyte de siste distanserennene i Ski Tour Canada.

– Jeg synes sprint er mer slitsomt enn distanse. Så det er litt godt at det ikke er flere sprintrenn. Nå skal jeg bare ha det moro og kose meg videre, smiler Falla.

Hun tok også innpå Therese Johaug og Heidi Weng i sammendraget. Begge de to forsvant allerede i kvartfinalene etter fall.

Siste nytt

 • Inter framleis utan poengtap

  Inter tok sin fjerde siger av fire mogelege med 2-0 mot byrival Milan. Marcelo Brozovic og Romelu Lukaku scora i andre omgang. Det er Lukakus tredje mål i Serie A etter overgangen frå Manchester United.

  Inter leier framfor Juventus, som slo Hellas Verona 2-1. Milan er nummer 9.

  Romelu Lukaku
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Fortvilar etter nytt Barcelona-tap

  Barcelona gjekk på sitt andre tap på dei første fem rundane då Granada vann 2-0 laurdag kveld. Ramon Azez scora etter to minutt, og Alvaro Vadillo dobla på straffe etter 66 minutt.

  Barcelona starta utan Lionel Messi, som kom inn frå start i andre omgang.

  Lionel Messi
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal