Falla-smell i semifinalen: – Jeg bommer totalt i dag

FALUN/OSLO (NRK): Med Stina Nilsson ute med sykdom, var bordet dekket for Maiken Caspersen Falla. I stedet dukket an annen svenske opp og snappet seieren.

Maiken Caspersen Falla

SKUFFET: Maiken Caspersen Falla endte på åttendeplass i Falun. Her avbildet i Drammen fra forrige ukes sprint.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Falla klarte ikke å komme seg til finalen for første gang siden november, da hun ikke gikk videre fra prologen i Ruka.

I semifinalen ble Falla nummer fire, uten at hun tok det for tungt.

– Jeg bommer totalt taktisk i dag. Jeg bør nok heller prøve å ligge foran, og ikke ligge bak og prøve å jobbe meg inn. Sånn kan det gå. Jeg har vært i mange finaler, så det går greit, sier Falla til NRK.

Falla: – Jeg er sliten

Falla ledet med 48 poeng før dagens sprint, men hadde likevel sikret seieren i sprintcupen sammenlagt. Nummer to, hjemmefavoritten Stina Nilsson, er forkjølet og starter ikke i Falun.

Fallas sesong har vært av den eventyrlige sorten. Etter prolog-missen i åpningen har hun følgende plasseringer i sprint: 1, 2, 3, 3, 3, 2, 1, 1.

Men Falla var fortsatt seierslysten før fredagens sprint.

– Jeg ville gjøre mitt beste, og som de andre er jeg sliten etter en lang sesong, men jeg er fornøyd med dagens resultat, sier Falla i FIS-intervjuet etter finalen.

Verdenscup sprint Falun

PALLEN: Maiken Caspersen Falla vant sprintcupen sammenlagt foran Stina Nilsson (til venstre) og amerikanske Sophie Caldwell (til høyre).

Foto: Uld Palm/tt / NTB scanpix

Bjørgens første finale siden fødselen

Marit Bjørgen tok seg videre til sin første sprintfinale siden hun ble mor til Marius, og klinket til med en sterk tredjeplass.

– Veldig fornøyd med å komme til en finale og en tredjeplass. Hadde håpet å komme i front, men var litt for dårlig til det og når de klinker til er jeg veldig fornøyd med en tredjeplass, sier Bjørgen.

Sist hun var i en finale i verdenscupen var i Drammen, for tre år siden. Hun vant riktignok NM-sprinten i Vang i januar i år.

– Det er klart jeg trives her i denne løypa. 38 år og «still going strong», sier en blid Bjørgen.

Hvor lenge fortsetter du?

– Det har jeg ikke tatt noen avgjørelse på enda.

Siste nytt

 • Nederland vant mot spillets gang

  Japan hadde en drøss av muligheter til å score det avgjørende målet i den andre omgangen mot Nederland, men minutter før slutt fikk de oransje straffe etter en hands i feltet. Lieke Martens scoret sitt andre mål for dagen og ble matchvinner. I kvartfinalen skal de regjerende europamesterne møte Italia.

  Nederlands Lieke Martens (t.v.) og hennes lagvenninner feirer Martens 2-1-scoring mot Japan
  Foto: Francois Mori / AP
 • England-kaptein slit før Norge-møte

  Det er uvisst om England sin kaptein, Steph Houghton, vil bli speleklar til kvartfinalen mot Norge. Landslagssjef Phil Neville seier til Daily Mirror at kapteinen framleis har store smerter. Ho stod over treninga tysdag, etter ankelskaden som ho pådrog seg i åttandedelsfinalen.

  Women's World Cup - Round of 16 - England v Cameroon
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Italia tok seg til kvartfinalen

  Kina tapte 2–0 mot Italia i åttandedelsfinalen, og dermed er italienarane klare for kvartfinalen i VM. Valentina Giacinti sørga for italiensk leiing alt etter 15 minutt. Få minutt ut i andre omgang sørga Aurora Galli for 2–0.

  Foto: Claude Paris / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal