Falla-smell i semifinalen: – Jeg bommer totalt i dag

FALUN/OSLO (NRK): Med Stina Nilsson ute med sykdom, var bordet dekket for Maiken Caspersen Falla. I stedet dukket an annen svenske opp og snappet seieren.

Maiken Caspersen Falla

SKUFFET: Maiken Caspersen Falla endte på åttendeplass i Falun. Her avbildet i Drammen fra forrige ukes sprint.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Falla klarte ikke å komme seg til finalen for første gang siden november, da hun ikke gikk videre fra prologen i Ruka.

I semifinalen ble Falla nummer fire, uten at hun tok det for tungt.

– Jeg bommer totalt taktisk i dag. Jeg bør nok heller prøve å ligge foran, og ikke ligge bak og prøve å jobbe meg inn. Sånn kan det gå. Jeg har vært i mange finaler, så det går greit, sier Falla til NRK.

Falla: – Jeg er sliten

Falla ledet med 48 poeng før dagens sprint, men hadde likevel sikret seieren i sprintcupen sammenlagt. Nummer to, hjemmefavoritten Stina Nilsson, er forkjølet og starter ikke i Falun.

Fallas sesong har vært av den eventyrlige sorten. Etter prolog-missen i åpningen har hun følgende plasseringer i sprint: 1, 2, 3, 3, 3, 2, 1, 1.

Men Falla var fortsatt seierslysten før fredagens sprint.

– Jeg ville gjøre mitt beste, og som de andre er jeg sliten etter en lang sesong, men jeg er fornøyd med dagens resultat, sier Falla i FIS-intervjuet etter finalen.

Verdenscup sprint Falun

PALLEN: Maiken Caspersen Falla vant sprintcupen sammenlagt foran Stina Nilsson (til venstre) og amerikanske Sophie Caldwell (til høyre).

Foto: Uld Palm/tt / NTB scanpix

Bjørgens første finale siden fødselen

Marit Bjørgen tok seg videre til sin første sprintfinale siden hun ble mor til Marius, og klinket til med en sterk tredjeplass.

– Veldig fornøyd med å komme til en finale og en tredjeplass. Hadde håpet å komme i front, men var litt for dårlig til det og når de klinker til er jeg veldig fornøyd med en tredjeplass, sier Bjørgen.

Sist hun var i en finale i verdenscupen var i Drammen, for tre år siden. Hun vant riktignok NM-sprinten i Vang i januar i år.

– Det er klart jeg trives her i denne løypa. 38 år og «still going strong», sier en blid Bjørgen.

Hvor lenge fortsetter du?

– Det har jeg ikke tatt noen avgjørelse på enda.

Siste nytt

 • Tønseth med ny løyperekord

  Langrennsløpar Didrik Tønset viste seg fram like før sesongstart om to månader. Torsdag sette han ny løyperekord i løpet Bråtesten. Han slo den gamle rekorden til Johan Bugge på 17 minutt og 51 sekund med fem sekund. Johannes Høsflot Klæbo kom i mål til ein 4.-plass med 19,14 på den fem kilometer lange løpet.

  Toppidrettsveka Aure fredag 23 august 2019.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Raudt kort til Svensson

  AZ Alkmaars Jonas Svensson blei utvist etter berre 28 minutt i AZs europaligakamp motPartizan Beograd. Men AZ leia kampen 1-0.

  Svensson var berre ein av mange nordmenn på bana eller benken i europaligaen i kveld. 10 norske spelarar var i troppen til utanlandske klubbar.

  Jonas Svensson rødt kort
  Foto: Marko Djurica / Reuters
 • Narvik med historisk seier

  Narvik vant sin første kamp i eliteserien i ishockey noensinne da Stjernen ble slått 2-0 torsdag.

  De satte inn 1-0 fem minutter før slutt. Wade Murphy scoret på pasning fra Viktor Jornevik. Seinere økte hjemmelaget til 2-0. (NTB)

  Narvik har en seier og to tap.

  I kveldens andre kamp tok Frisk Asker sin andre strake seier med 2-1 over Manglerud Star.

  Narvik Arctic Eagles og Ringerike Panthers
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal