Hopp til innhold

Fagermo smadret av Rosenborg: – Bør begynne å se på andre kandidater

Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga fortsatte tapsrekken etter 0–4 hjemme mot Rosenborg. Etter kampen freder sportssjef Joachim Jonsson Vålerenga-treneren.

Fagermo

YDMYKET: Ole Sæter og Rosenborg knuste Fagermo og Vålerenga på eget gress søndag.

– Det er tøft nå, jeg må innrømme det. Jeg merker at vi er et bunnlag rett og slett, mens jeg trodde jeg skulle trene et topplag med den stallen jeg gikk inn i sesongen med. Men det er vi ikke, snarere tvert imot. Det er veldig skuffende og tøft, sier Fagermo til NRK.

Vålerenga står nå uten seier på fire kamper i serien, hvor tre av dem har endt med tap. To scoringer fra Ole Sæter og ett fra Stefano Vecchia og Adrian Pereira sørget for total ydmykelse for Fagermos menn.

– Man bør begynne å se på andre kandidater og retninger man skal gå i. Dette er åpenbart ikke riktig vei å ta Vålerenga til toppen av norsk fotball, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp om Fagermos fremtid.

Hva tror du om din egen fremtid i klubben, Fagermo?

– Det er det ikke jeg som avgjør. Det er det ledelsen som gjør, jeg har bare vært her i to år, men resultatene nå er jo veldig svake, svarer Fagermo.

Eliteserien fotball 2022: Vålerenga - Rosenborg

PRESSET ØKER: Med tre seire og seks tap er Vålerenga kun tre poeng unna nedrykksplass i Eliteserien.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation var nedbrutt etter tapet.

– Det er helt forferdelig. Måten vi forsvarer oss på ... Vi er så åpne. Gjerne snakk om forsvar og keeper, men dette gjelder hele laget. Det er utilgivelig, sier Nation til Discovery.

– Klarer Fagermo å snu dette denne sesongen blir jeg imponert. Ingenting virker å funke for han i Enga nå. Kan fort forsvinne i landslagspausen, skriver TV 2-journalist Jon Hartvig Børrestad på Twitter.

– En katastrofe

VIF-sjef Tuva Ørbeck Sørheim var tydelig før kamp at Fagermo satt trygt i trenerstolen i Oslo Øst. NRKs ekspert er kritisk.

– Jeg er usikker på om han vil få tid nå. Det er lite som tyder på at Vålerenga plutselig skal løfte seg her. Fagermo kjenner garantert på presset slik de presterer nå, sier Torp.

Eliteserien fotball 2022: Vålerenga - Rosenborg

JUBEL: Stefano Vecchia feirer 2–0 med trener Kjetil Rekdal.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Fagermo har hatt et tydelig mål om å kjempe i toppen av Eliteserien med Vålerenga siden han ble ansatt i 2020.

– Det er en katastrofe så klart. Vi kan ikke legge skjul på det og skylde på det ene eller det andre. Det er for dårlig. Det er kollektivt for dårlig og det er noen feite individuelle feil som ikke burde være lov på dette nivået, sier Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson til NRK.

– Hvordan i all verden har Fagermo tenkt å snu dette? Seks av ti kamper er tapt, og spillerne er milevis unna sitt beste, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Freder Fagermo

Men til tross for det Jonsson kaller en katastrofe freder han Fagermos posisjon på Valle.

– Den er udiskutabel, slår svensken fast og mener det heller er andre områder de må endre på nå.

Football, Eliteserien, Lillestrøm - Rosenborg

FREDET: Dag-Eilev Fagermos rolle er udiskutabel ifølge Joacim Jonsson.

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

– Kommer det til å skje noe på spillerfronten i sommer?

– Ja, det kommer det til å gjøre. Det vil møbleres. Det kommer flere posisjoner. Vi skal i hvert fall ha en midtstopper og så trenger vi en back, en spiss og en midtbanespiller. Det skal møbleres, sånn er det og sånn fungerer det, forteller sportssjefen.

Treneren selv forteller at han sliter med nattesøvnen fordi han ikke forstår hvorfor en gjeng med såpass gode spillere ikke er bedre for øyeblikket.

– Det er helt klart ting som jeg som har ansvaret har gjort feil. Det må vi ta i garderoben og med spillergruppa, men laga mine pleier å jobbe hardt og være godt organisert og det er vi ikke nå, reflekterer Fagermo.

Kjetil Rekdal smilte bredt etter storseieren mot gamleklubben, men er klar på at Vålerenga ikke bør gjøre endringer på trenerbenken.

– Jeg kjenner ikke til hva som skjer her, men Fagermo er en meget dyktig fotballtrener og det er ingen trenere som vinner hele tiden. Det er viktig å ha tro på seg selv og fortsette med det du står for, mener Rosenborg-treneren.

Kunstscoring fra Vecchia

Kampen mot Kjetil Rekdals menn startet på verst tenkelig vis da Vålerenga-keeper Kjetil Haug gjorde en kjempetabbe. Ole Sæter, som fikk en sjelden kamp fra start, sendte av gårde et skudd fra distanse som gikk midt i mål. Ballen fikk en sprett, og Haug klarte på utrolig vis å slippe ballen forbi seg.

Eliteserien fotball 2022: Vålerenga - Rosenborg

DOMINANT: Ole Sæter sto for halvparten av scoringene mot Vålerenga.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Et veldrillet Rosenborg-lag som satset alt på kontringer fikk igjen hyll på byllen da svenske Stefano Vecchia ble servert på venstresiden. En skuddfinte sendte Bjarnason bort, før gjestenes stjernespiller prikket ballen i vinkelen på utsøkt vis.

En kunstscoring fra Vecchia, før vondt ble til verre for Fagermo da Odin Thiago Holm måtte ut med skade like etterpå.

Vålerenga-treneren ble tvunget til å bytte Fredrik Oldrup Jensen for Holm, før Taofeek Ismaheel erstattet Henrik Bjørdal ved pause.

Men fire minutter ut i omgangen var Ole Sæter markant igjen, og tuppet ballen i nettaket etter et innlegg fra Adrian Pereira.

De over 1000 fremmøtte RBK-supporterne økte lydnivået enda et desibel da nevnte Pereira kunne passere inn 4–0 etter en glimrende kontring fra bortelaget.

Rosenborg ligger nå på en sjetteplass, ti poeng bak serieleder Lillestrøm. For Vålerenga ser det mørkere ut, med 11.-plass og tre poeng unna Jerv på nedrykksplass.

Sportsnyheter

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

Siste nytt

  • Berge kåret til sesongens spiller i Burnley

    Sander Berge ble hedret som sesongens spiller i Burnley under lørdag kveld. Berge ble kåret til sesongens spiller både i en kåring basert på stemmer fra Burnley-fans verden over og en kåring hvor spillerne selv hadde stemt.

    – Dette betyr mye for meg. Burnley er en fantastisk fotballklubb, sier Berge i pressemeldingen, hvor han også takker supporterne for støtten.

    Lørdag tapte Burnley 1-4 hjemme mot Newcastle. Med to kampr igjen å spille har de fem poeng opp til Nottingham Forest og trenger et lite mirakel for å unngå nedrykk.

    Berge kom til klubben før 2023/24-sesongen.

    Sander Berge
    Foto: Reuters
  • Nedberge Llano klarte EM-kravet

    Sleggekaster Beatrice Nedberge Llano kastet 71,21 meter i en konkurranse i USA.

    Dermed kom hun akkurat én centimeter over EM-kravet på 71,20. Det skriver friidrettsnettstedet Friidrett1.

    Det holdt også til seier i stevnet i Tucson, Arizona.

    OL-kravet i sleggekast er for øvrig 74 meter. Nedberge Llano ligger foreløpig an til å kvalifisere seg på ranking.

    26-åringen har en personlig rekord på 72,10 meter.

    Beatrice Nedberge Llano
    Foto: NTB
  • Olaussen og Stora Tuna tok historisk seier i Tiomila

    Stora Tuna OK vant kvinnestafetten i årets Tiomila - en historisk stafett ettersom det var første gang i orienteringsklassikerens historie at også kvinnene løp nattetapper.

    Nettopp de to nattetappene ga Borlänge-klubben trøbbel, men den norske landslagsløperen Marie Olaussen løp meget sterkt på den første etappen i dagslys og avanserte fra 47. til sjuendeplass og sørget for kontakt med teten igjen. Fjorårets verdenscupvinner Tove Alexandersson avgjorde stafetten på den sjette og siste etappen, og sikret seieren foran IFK Gøteborg og Halden.

    Stora Tuna ble dermed den fjerde klubben i historien som har vunnet både dame- og herrestafetten samme år.

    Marie Olaussen
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal