Evensen etter ny rekord: – Nå kan jeg slappe av

Johan Remen Evensen måtte lørdag se verdensrekorden sin bli knust mens han kommenterte rennet for NRK. Men Evensen deppet ikke – han jublet nesten like høyt som den nye rekordholderen.

Peter Prevc

IKKE SKUFFET: Johan Remen Evensen synes det er deilig at rekorden hans er tatt. I dag ble Petr Prevc ny rekordholder.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Peter Prevc

JUBLET: Petr Prevc jublet stort etter verdensrekorden. Her er han på pordiet etter konkurransen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det går egentlig veldig greit. Det har vært en stor spenning her – alt lå til rette for en ny rekord. Nå har vi fått den, og nå kan til og med jeg slappe litt av. Tiden min er forbi, sier Johan Remen Evensen.

Han, publikum og hoppfans over hele verden måpte i sekundene slovenske Peter Prevc svevde, svevde og svevde nedover Vikersund-bakken.

I det Prevc landet på 250 meter utbrøt Evensen:

– Oooooiiiiiii! Det er ny verdensrekord!

– Jeg vil være en del av historien

Den slovenske hoppstjernen slo Evensens fire år gamle rekord med 3,5 meter. NRK-eksperten har vært klokkeklar på at rekorden hans kom til å ryke denne helgen. Og han er glad for at det skjedde.

– Jeg vil fortsatt ha et veldig langt skihopp på CV-en. Jeg kommer også til å være en del av historien, sier han og legger til:

– Men vi fortsetter å pushe grensene – 250 meter på ski! Det er jo helt vanvittig, og det er utrolig kult å få være med på dette her i Vikersund.

Ny verdensrekord. Peter Prevc hoppet 250m

SE VIDEO: Her svever Peter Prevc og lander på 250 meter. Ny verdensrekord!

Spådde Prevc som ny rekordholder

Prevc vant selvfølgelig rennet, 14,5 poeng foran Anders Fannemel. Evensen forteller at han spådde tidligere i vinter at Prevc var mannen som kom til å ta rekorden.

– Det går kaldt nedover ryggen. Det er oppskriften på ny verdensrekord. Det er akkurat sånn her man skal gjøre det. Jeg sa det til Prevc under Hoppuka: «Du er mannen til å gjøre det». Og så gjør han det her, sier Evensen mens han ser på reprisen.

Siste nytt

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters
 • Ruud til kvartfinale i Rio

  Casper Ruud er videre til kvartfinalen i ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Ruud spilte mot portugiseren João Sousa, som er ranket som nummer 40 i verden, men nordmannen slet seg til seier til slutt. I kvartfinalen møter han Laslo Djere

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Ulset akkurat utenfor pallen

  Nils Erik Ulset endte på 4. plass på torsdagens normaldistanse i para-VM i skiskyting i Canada. Ulset, som alt har tatt et sølv, bommet to ganger. Han var et snaut minutt fra bronsen og tre minutter bak gullvinner Benjamin Daviet fra Frankrike.

  Nils Erik Ulset
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal