Hopp til innhold

Etterlengtet hjemmeseier: – Kan ikke friskmelde Manchester United

Sesongens første hjemmeseier satt langt inne for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Mot West Bromwich Albion trengte Ole Gunnar Solskjærs mannskap en gjenopptatt straffe for å vinne.

Fernandes straffe

MATCHVINNER: Bruno Fernandes satte den avgjørende scoringen fra straffemerket mot West Bromwich.

Foto: Alex Livesey / AP

Manchester United har slitt stort på hjemmebane til nå. Bare to mål og null poeng var fasit på Old Trafford denne sesongen fra storklubben.

Det ble ingen målfest ved denne anledningen heller, men endelig kunne Solskjær og United-spillerne juble for tre poeng på hjemmebane.

– Vi kan ikke friskmelde Manchester United på hjemmebane etter denne prestasjonen, konkluderer Brede Hangeland i TV 2-studio.

Nok en gang spilte videodommersystemet VAR en avgjørende rolle i kampen. Først fikk WBA omgjort det som virket som en korrekt idømt straffe.

Ole Gunnar Solskjær innrømmer at han mener det kunne vært dømt straffe i mot laget hans.

I mitt hode er vi litt heldige, men denne ble ikke gitt og ikke en lik i Brighton-Villa tidligere i dag. Kanskje reglene er litt annerledes enn hva jeg er vant til, sier Solskjær.

Kort tid etter fikk Manchester United straffer. Bruno Fernandes fikk ta den på nytt etter at WBA-keeper Sam Johnstone var langt ute fra linja da han reddet den første.

– Vi trenger poeng i ligaen, det var en tøff kamp og vi kan gjøre det bedre. Vi skaper sjanser, men har kvalitet til å gjøre det bedre, sier en selvkritisk Bruno Fernandes i et intervju vist på TV2.

VAR-inngrep

Etter en dørgende kjedelig første omgang tok kampen virkelig fyr i den andre. Rett etter pause gikk Conor Gallagher i bakken inne i Uniteds sekstenmeter og dommer David Coote pekte på straffemerket.

Gallagher ble sparket på leggen av Bruno Fernandes, men etter en VAR-sjekk mente Coote at Fernandes hadde vært tilstrekkelig på ballen til å omgjøre straffeavgjørelsen.

David Coote VAR

Dommer David Coote sjekker reprisen av straffesparket han dømte for WBA. Avgjørelsen ble omgjort.

Foto: Alex Livesey / AFP

– Jeg følte jeg traff ballen først og så spilleren, forteller Fernandes etter kampen.

I sosiale medier stilte mange spørsmål ved omgjøringen. Blant dem var tidligere WBA- og Portsmouth-spiller Nigel Quashie, som kalte dommeren for en «komplett skandale».

Laster Twitter-innhold

Ikke mange minuttene senere pekte Coote så på straffemerket i andre enden av banen. Et innlegg fra Juan Mata traff armen til Daniel Furlong.

Bruno Fernandes fikk to sjanser. På den andre klarte ikke Johnstone å reagere raskt nok etter portugiserens patenterte hopp i tilløpet.

Solskjær-elev stengte

Sam Johnstone spilte reservelagsfotball under Ole Gunnar Solskjær for et tiår siden. Da han endelig fikk sjansen mot gamleklubben var engelskmannen veldig ivrig til å vise hva han var god for.

Strafferedning Johnstone

Sam Johnstone var en meter ute fra linja da han reddet straffen til Bruno Fernandes, men spilte en flott kamp mot gamleklubben.

Foto: Martin Rickett / Reuters

27-åringen vartet opp med en rekke strålende redninger, blant annet fra Martial i den første omgangen og Marcus Rashford i den andre.

West Bromwich var helt på høyde med vertene den første halvdelen av en meget innholdsrik andre omgang. En fantastisk redning av David de Gea og et tverrliggertreff var det nærmeste Midlands-laget kom scoring.

Siste nytt

  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters
  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal