Hopp til innhold

United-legende røk i tottene på Citys støtteapparat: – Hvorfor skriker du?

Erling Braut Haaland (22) og Manchester City sikret finalebillett i mesterligaen etter å ha filleristet Real Madrid på eget gress onsdag kveld. På sidelinjen klarte likevel en tidligere Manchester United-spiller å stjele noe av oppmerksomheten.

Haaland med Evra innfelt

GRATULERER MED DAGEN: 17. mai sikret Erling Braut Haalands Manchester City seg plass i mesterligafinalen. I kulissene var Patrice Evra (innfelt) involvert i bråk.

Foto: AFP/TV 2

For mens City-spillerne feiret hemningsløst etter 4-0-seier og finalebillett, havnet Patrice Evra i en opphetet krangel med hjemmelagets støtteapparat. 42-åringen var til stede på indre bane som fotballekspert, men endte altså selv opp med å stjele deler av overskriftene.

Den tidligere Manchester United-profilen – for anledningen kledd i rød dress, ble fanget på kamera i en høylytt og fysisk diskusjon med en City-ansatt. De to sto og ropte hverandre opp i ansiktet, knuffet og gestikulerte.

PAtrice Evra, MAnchester United

LEGENDE: Evra har 273 kamper for Citys byrival Manchester United.

Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Etter oppstyret fortalte Evra selv hva som hadde skjedd overfor CBS.

– Han så på meg og ropte «denne er for deg, denne er for deg», forklarte fransk-senegaleseren om mannen i støtteapparatet som han havnet i bråk med.

– Jeg gikk bort og spurte «hvorfor skriker du, hvorfor er du så aggressiv?», fortsatte han.

Ifølge Evra skal de to da ha diskutert Evras uttalelser fra i fjor, da City kollapset mot nettopp Real Madrid og finalen glapp.

– Jeg sa at de dreit seg ut i fjor, men ikke i år. Det er sannheten. Jeg er en ærlig mann.

Patrice Evra i bakgrunnen

PÅ JOBB: Evra var på jobb, men havnet i heftig krangel.

Foto: Skjermdump / TV 2

– En flau og pinlig forestilling

Kampen de kranglet om var et mareritt for Manchester City-trener Pep Guardiola, men lørdagens møte ble en ordentlig revansje.

– Real Madrid har ikke vært i nærheten. De har ikke det. Slitt med å angripe, slitt med å forsvare seg, konstaterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen like før slutt.

For på en kveld der Erling Braut Haaland bommet på tre store sjanser, viste Manchester City hvor komplett de er som mannskap. Fra start til slutt dominerte de kampen mot Real Madrid, som senest for en uke siden holdt de lyseblå til 1–1 i Spania.

– Det er utrolig. Å spille for dette laget og å spille en så stor rolle i det å ta laget til finalen er stort for meg personlig, sa City-ving Jack Grealish til TV 2 etter kampen.

– Vi gikk etter de hele kampen. Vi gjorde noen taktiske endringer og det fungerte, fortsatte Grealish, som ikke vil røpe dem.

Resultatet ble fortjent 4–0, 5–1 over to kamper. Og etter kampen kunne Haaland feire den norske nasjonaldagen med flagget rundt skuldrene.

– City har levert et eventyr av en fotballkamp, sa Mathisen – og mente det motsatte om motstanderne:

– Real Madrid har levert en flau og pinlig forestilling.

Dermed er det duket for finale mellom Inter og Manchester City i Istanbul, den 10. juni. Før den tid kan Haaland og gjengen sikre seg både Premier League- og FA-cup-trofeene.

Enorme Haaland-sjanser

City ruset ut fra start, hadde full kontroll på midtbanen og søkte ut mot driblevingene Bernardo Silva og Jack Grealish, som snurret rundt med motspillere på hver sin kant.

Vertene innkasserte sin første store sjanse etter snaut 13 minutter spilt, selvfølgelig ved toppscorer Haaland. Han satte hodet på et frekt innlegg fra Grealish, men Real Madrid-keeper Thibaut Courtois blokkerte forsøket. Åtte minutter senere stod nok en gang belgieren i veien for Haaland.

Da nordmannen ikke hadde sin beste dag foran mål, kunne City-trener Pep Guardiola lene seg på andre kvalitetsspillere på topp.

Rundspilte Real Madrid

Bernardo Silva ble effektivt sendt alene gjennom med Courtois etter en smart pasning fra Kevin De Bruyne. Portugiseren banket ballen i mål bak belgieren.

– De spiller Real Madrid trill rundt! utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Ti minutter før pause satt den igjen fra samme mann.

Vertene slapp seg noe bakover i banen i andre omgang og Real Madrid fikk noen flere ballberøringer, men de var ikke i stand til å matche Pep Guardiolas mannskap.

Mesterligaens store lag det siste tiåret fant ingen vei tilbake.

Og da et frispark fra Kevin De Bruyne fant veien til mål via Eder Militao, var avansementet sikret. På overtid scoret Julian Alvarez kampens siste mål.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid

FEIL VEI: Eder Militao satte ballen i eget mål.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Ustoppelige Manchester City er klar for sin andre mesterligafinale på tre sesonger. For to år siden endte det med tap mot Chelsea.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal