Hopp til innhold

United-legende røk i tottene på Citys støtteapparat: – Hvorfor skriker du?

Erling Braut Haaland (22) og Manchester City sikret finalebillett i mesterligaen etter å ha filleristet Real Madrid på eget gress onsdag kveld. På sidelinjen klarte likevel en tidligere Manchester United-spiller å stjele noe av oppmerksomheten.

Haaland med Evra innfelt

GRATULERER MED DAGEN: 17. mai sikret Erling Braut Haalands Manchester City seg plass i mesterligafinalen. I kulissene var Patrice Evra (innfelt) involvert i bråk.

Foto: AFP/TV 2

For mens City-spillerne feiret hemningsløst etter 4-0-seier og finalebillett, havnet Patrice Evra i en opphetet krangel med hjemmelagets støtteapparat. 42-åringen var til stede på indre bane som fotballekspert, men endte altså selv opp med å stjele deler av overskriftene.

Den tidligere Manchester United-profilen – for anledningen kledd i rød dress, ble fanget på kamera i en høylytt og fysisk diskusjon med en City-ansatt. De to sto og ropte hverandre opp i ansiktet, knuffet og gestikulerte.

PAtrice Evra, MAnchester United

LEGENDE: Evra har 273 kamper for Citys byrival Manchester United.

Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Etter oppstyret fortalte Evra selv hva som hadde skjedd overfor CBS.

– Han så på meg og ropte «denne er for deg, denne er for deg», forklarte fransk-senegaleseren om mannen i støtteapparatet som han havnet i bråk med.

– Jeg gikk bort og spurte «hvorfor skriker du, hvorfor er du så aggressiv?», fortsatte han.

Ifølge Evra skal de to da ha diskutert Evras uttalelser fra i fjor, da City kollapset mot nettopp Real Madrid og finalen glapp.

– Jeg sa at de dreit seg ut i fjor, men ikke i år. Det er sannheten. Jeg er en ærlig mann.

Patrice Evra i bakgrunnen

PÅ JOBB: Evra var på jobb, men havnet i heftig krangel.

Foto: Skjermdump / TV 2

– En flau og pinlig forestilling

Kampen de kranglet om var et mareritt for Manchester City-trener Pep Guardiola, men lørdagens møte ble en ordentlig revansje.

– Real Madrid har ikke vært i nærheten. De har ikke det. Slitt med å angripe, slitt med å forsvare seg, konstaterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen like før slutt.

For på en kveld der Erling Braut Haaland bommet på tre store sjanser, viste Manchester City hvor komplett de er som mannskap. Fra start til slutt dominerte de kampen mot Real Madrid, som senest for en uke siden holdt de lyseblå til 1–1 i Spania.

– Det er utrolig. Å spille for dette laget og å spille en så stor rolle i det å ta laget til finalen er stort for meg personlig, sa City-ving Jack Grealish til TV 2 etter kampen.

– Vi gikk etter de hele kampen. Vi gjorde noen taktiske endringer og det fungerte, fortsatte Grealish, som ikke vil røpe dem.

Resultatet ble fortjent 4–0, 5–1 over to kamper. Og etter kampen kunne Haaland feire den norske nasjonaldagen med flagget rundt skuldrene.

– City har levert et eventyr av en fotballkamp, sa Mathisen – og mente det motsatte om motstanderne:

– Real Madrid har levert en flau og pinlig forestilling.

Dermed er det duket for finale mellom Inter og Manchester City i Istanbul, den 10. juni. Før den tid kan Haaland og gjengen sikre seg både Premier League- og FA-cup-trofeene.

Enorme Haaland-sjanser

City ruset ut fra start, hadde full kontroll på midtbanen og søkte ut mot driblevingene Bernardo Silva og Jack Grealish, som snurret rundt med motspillere på hver sin kant.

Vertene innkasserte sin første store sjanse etter snaut 13 minutter spilt, selvfølgelig ved toppscorer Haaland. Han satte hodet på et frekt innlegg fra Grealish, men Real Madrid-keeper Thibaut Courtois blokkerte forsøket. Åtte minutter senere stod nok en gang belgieren i veien for Haaland.

Da nordmannen ikke hadde sin beste dag foran mål, kunne City-trener Pep Guardiola lene seg på andre kvalitetsspillere på topp.

Rundspilte Real Madrid

Bernardo Silva ble effektivt sendt alene gjennom med Courtois etter en smart pasning fra Kevin De Bruyne. Portugiseren banket ballen i mål bak belgieren.

– De spiller Real Madrid trill rundt! utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Ti minutter før pause satt den igjen fra samme mann.

Vertene slapp seg noe bakover i banen i andre omgang og Real Madrid fikk noen flere ballberøringer, men de var ikke i stand til å matche Pep Guardiolas mannskap.

Mesterligaens store lag det siste tiåret fant ingen vei tilbake.

Og da et frispark fra Kevin De Bruyne fant veien til mål via Eder Militao, var avansementet sikret. På overtid scoret Julian Alvarez kampens siste mål.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid

FEIL VEI: Eder Militao satte ballen i eget mål.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Ustoppelige Manchester City er klar for sin andre mesterligafinale på tre sesonger. For to år siden endte det med tap mot Chelsea.

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste