Hopp til innhold

21-åring startet enorm snuoperasjon – så sendte Benzema Real Madrid til finalen

Drømmen om mesterligafinale så langt på vei ut til å være knust for Real Madrid, men så sørget to lynraske scoringer fra Rodrygo for ekstraomganger. Til slutt ble det hele avgjort av en iskald Karim Benzema fra straffemerket.

Spain Soccer Champions League

MATCHVINNER: Benzema feiret med lagkamerater og publikum etter at han scoret Real Madrids tredje mål.

Foto: Manu Fernandez / AP

Etter en vanvittig snuoperasjon er Real Madrid klare for finalen i mesterligaen mot Liverpool. Men det var ingen lettvint vei dit for spanjolene.

Det kokte nesten over på Santiago Bernabeu da semifinalen var inne i overtiden. Etter at Riyad Mahrez scoret etter 73 minutter, så det nemlig mørkt ut for Real Madrid, men så skulle kampen ta en vanvittig vending.

– Dette er trolig den beste kampen jeg noen gang har sett, oppsummerer Jonathan Woodgate til BBC.

21-åring snudde kampen

Selve snuoperasjonen startet med en unggutt. 21 år gamle Rodrygo reduserte etter 90 minutter og tente håpet for Real Madrid.

Og publikum hadde neppe rukket å få igjen pusten før brasilianske Rodrygo styrket heltestatusen hos hjemmefansen nok en gang. For like etter scoret brasilianeren igjen, og dermed var det full kamp igjen – og duket for ekstraomganger.

Spain Soccer Champions League

SCORET TO: Real Madrids Rodrygo sikret ekstraomganger.

Foto: Bernat Armangue / AP

– Med denne drakta lærer vi å kjempe til siste slutt. Vi var nesten helt ferdige, men etter mitt første mål startet vi å tro på det, sier Rodrygo etter kampen.

Tross en liten pause og slitne bein, så roet ikke kampen seg ned med det første. Kun fem minutter inn i ekstraomgangene tas Benzema av Dias inne i boksen, og det blåses straffe.

Den tok Benzema på egen hånd, og selv om han ikke gikk for en panenka-variant som han gjorde i forrige møte, var han sikker fra elleve meter. Benzemas 43 scoring denne sesongen sendte Real Madrid til mesterligafinale mot Liverpool.

– Det er historien til klubben som hjalp oss å vinne. Utlikningen gav oss et mentalt overtak i ekstraomgangene, oppsummerer hovedtrener Carlos Ancelotti til BT Sport og fortsetter:

– Jeg kan ikke si at vi er vant til å leve dette livet, men det som skjedde i kveld, skjedde også mot Chelsea og PSG.

Se Benzema-straffen og resten av målene her:

Salah får ønsket oppfylt

Semifinalen ble av det spennende slaget, og flere eksperter hyller det de fikk se på Santiago Bernabeu.

– Det er ikke mulig å sette ord på dette, sa TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen etter kampen.

– Dette må være det sykeste vi har sett.

Tidligere fotballspiller og BBC-ekspert Gary Lineker beskriver oppgjøret – både forrige kamp og onsdagens returmøte – som en av de mest ekstraordinære og spennende kampene igjennom historien:

Gary Lineker
Foto: Skjermdump fra Twitter. 05/05/21, kl. 00.03.

Også den tidligere landslagsstopperen for England, Jonathan Woodgate, var langt over snittet imponert.

– For en fotballkamp. Det er trolig den beste jeg noen gang har sett, sa han på BBC Radio.

Resultatet på den elleville kampen gjør også at Liverpools Mohamed Salah får sin drømmefinale i mesterligaen. Etter at Liverpool slo Villareal og ble klare for finalen, uttrykte nemlig Salah at han ønsket å møte Real Madrid.

– Jeg vil spille mot Real Madrid, hvis jeg skal være ærlig. City er et tøft lag, og vi har møtt dem noen ganger denne sesongen, men personlig foretrekker jeg Real Madrid, sa Salah til BT Sport.

Hovedtrener Ancelotti gleder seg i alle fall.

– Helt utrolig. Det kommer til å bli en fantastisk fotballkamp, sier han.

Hvem vinner finalen?

Tidlig krangel

Det var høy temperatur ute på gressmatta allerede i første omgang mellom Real Madrid og Manchester City. Før det var spilt ti minutter havnet Luka Modric i klinsj med Aymeric Laporte. City-spillerne hadde samlet seg rundt dommeren etter at de fikk frispark, og Modric prøvde til slutt å blande seg inn i diskusjonen.

Real Madrid - Manchester City, mesterligaen 2022.

BRÅK: Det kokte mellom spillerne tidlig i kampen.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Det hele endte med at kroaten dyttet til Laporte, som deretter svarte med å slå kroaten. Laporte falt i gresset, men dommeren serverte begge det gule kortet.

En som derimot ikke pådro seg noen gule var Casemiro, som ifølge flere burde hatt et par kort i den fargen.

– Casemiro kunne hatt tre gule. Fått null, skrev Morten Langli på Twitter.

Og dommeren var ikke særlig strengere etter pausen.

– Jeg fatter ikke hvorfor dommeren ikke har delt ut flere gule kort i denne kampen, sa Mathisen like etter hvilen.

Siste nytt

 • Tennisstjerna skjelte ut dommeren: – Er du dum?

  Nick Kyrgios kunne juble etter å ha vunnet en jevn kamp mot Stefanos Tsitsipas, men underveis fyrte australieren på alle plugger.

  For da Tsitsipas slo en ball mot nedre delen av tribunen, stormet Kyrgios mot dommeren. Han mente at motstanderen burde blitt disket, men ble ikke hørt.

  – Kan du slå en ball inn blant publikum og treffe noen og ikke tape kampen? Er du dum? tordnet han.

  Dommeren valgte å gi en advarsel til Tsitsipas og spurte Kyrgios om ballen traff noen.

  – Ja, den gjorde det. Så nå må du bli skadet? Du er en skam. Du endrer reglene akkurat som du vil, sa den frittalende tennisprofilen.

  Wimbledon
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Nadal enkelt videre i Wimbledon

  Tennisikonet Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett.

  Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen.

  Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned.

  Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste