Hopp til innhold

Englands Gary Cahill til NRK etter Belgia-kampen: – Rare omstendigheter

Inngangen til den siste gruppespillskampen mellom England og Belgia ble litt spesiell, også for spillerne.

World Cup - Group G - England vs Belgium

OFRET ALT: Gary Cahill fikk sin første start i Russland-VM mot Belgia.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

– Det var fint å få spille igjen, men det var rare omstendigheter for å være helt ærlig, sa Gary Cahill til NRK etter kampen mot Belgia.

Den erfarne stopperen medgir at kampen hadde et annet utgangspunkt enn normalt, men fastholder at engelskmennene forberedte seg på samme måte som alltid.

– Som spiller så skjønner du hva som skjer rundt deg, og du skjønner hvordan stillingen i gruppa er, sier Chelsea-stopperen.

Laster Twitter-innhold

Enklere vei

England og Belgia, som begge stilte med reservepregede lag, fikk mye kritikk for måten de fremstod på i den siste gruppespillskampen.

Veien til semifinalen kan nå bli enklere for England etter at de falt ned på andreplass i gruppen. Først venter Colombia, blir det seier der venter vinneren av Sverige-Sveits. Englands Gary Cahill prøvde å unngå å tenke for mye på gruppeplassering før kamp.

All praten handlet om det før kamp, men det er farlig for å oss å tenke sånn. Samtidig gjorde begge lag flere endringer i lagoppstillingen. Jeg vil bare beskrive det som en rar kamp, forteller Cahill.

phil jones

DUELL: Phil Jones, her i duell med Manchester United-lagkamerat Marouane Fellaini, fastholder at England gjorde alt de kunne for å vinne.

Foto: Patrick Hertzog / AFP

– Ønsket å vinne

For midtstopperkollega Phil Jones var inngangen til kampen som den pleier å være.

– Det var som alle andre kamper, vi ønsket å vinne den og det er skuffende å tape, sier Manchester United-forsvareren til NRK etter kamp.

– Det var en fin sjanse til for flere til å spille, og vi viste hva vi er laget av. Det var bra i perioder, og nå forventer vi en tøff kamp mot Colombia, sa Jones.

World Cup - Group G - England vs Belgium

BLODIG: Thomas Vermaelen fikk et kutt over øye, men forsikret med hovent øye i mixed zone om at det var ingenting alvorlig.

Foto: Fabrizio Bensch / Reuters

– Umulig å gå utpå og prøve å tape

Heller ikke Belgias Thomas Vermaelen er enig med dem som har spekulert i at dette var kampen det lønte seg å ikke vinne. Han og lagkameratene møter nå Japan, og deretter vinneren av Brasil-Mexico om de selv vinner.

– Det er umulig å gå ut på en fotballbane og prøve å tape. Vi ønsket å vinne, og fortsette den gode trenden vi er inne i, sier han til NRK.

Siste nytt

  • Disse blir Holmenkollens rivaler om skiskytter-VM

    Holmenkollen får konkurranse fra Hochfilzen og Kontiolahti om å få arrangere VM i skiskyting i 2028 og 2029.

    Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) melder at trioen har søkt på begge mesterskapene. Tildelingen skjer på kongressen i Beograd i slutten av september.

    I februar ble det kjent at Norges Skiskytterforbund (NSSF) og Oslo kommune kom til å jobbe for å få VM tilbake til Holmenkollen. Det ble sist arrangert der i 2016.

    – Holmenkollen arrangerer verdenscup i skiskyting hvert år, og vi er en anerkjent arrangør i skiskyttersirkuset. At en stor medlemsnasjon som Norge også påtar seg større mesterskap med jevne mellomrom, er både ønskelig og forventet, sa NSSFs generalsekretær Morten Djupvik i vinter.

    Hochfilzen var østerriksk arrangør senest i 2017, mens finske Kontiolahti hadde det i 2015. (NTB)

    Skiskyting
    Foto: NTB
  • OL-toget er gått for norske turnere

    Norge stilte med to turnere i OL i Tokyo. Nå er det klart at sommerens Paris-OL går uten en eneste norske turner.

    I Tokyo-OL deltok Julie Dicko Erichsen og Sofus Heggemsnes. Veldig mye skal til om en norsk turner klarer å ta seg til Paris. Nåløyet er blitt trangere og trangere.

    – Det toget er nok dessverre gått. Det meste av OL-kvalifisering skjedde i forbindelse med verdenscupen, og det skal mye til om noen av våre klarer å kvalifisere seg via EM. Det er blitt tøffere og tøffere, og kravene er skjerpet. Hadde det vært for to år siden, så hadde det holdt, sier generalsekretær Mona Kristiansen i Norges Gymnastikk- og Turnforbund til NTB. (NTB)

    2OHd_s3PmuU
    Foto: NTB
  • Griner om fangenskapet i Russland: – Ville ta mitt eget liv

    Selvmordstanker preget Brittney Griners første uker som fengslet i Russland. Det forteller basketballspilleren i et TV-intervju.

    Amerikaneren gir for første gang et dypere innblikk i hvordan det var å sitte i varetekt gjennom mange måneder i 2022. Først på tampen av året ble 33-åringen løslatt i en fangeutveksling.

    – Jeg ville ta mitt eget liv mer enn én gang de første ukene. Jeg følte veldig for å komme meg bort derifra, sier Griner i et timelangt intervju på ABC.

    Av blant annet frykt for at russiske myndigheter ikke kom til å utlevere liket hennes til familien, bestemte Griner seg for å holde seg i live.

    Marerittet i Russland startet da hun ble pågrepet på flyplassen i Moskva med cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen.

    Før løslatelsen ble Griner dømt til ni års fengsel for narkotikasmugling.

    Hun ble arrestert samme måned som da den russiske invasjonen av Ukraina startet. Krigen førte til økt spenning mellom Russland og USA, og det gjorde ikke Griners situasjon lettere.

    Griner forteller at hun måtte skrive til Russlands president Vladimir Putin for å bli satt fri.

    – De tvang meg til å skrive brevet. Det var på russisk, og jeg måtte be om tilgivelse og takke deres såkalte store leder. Jeg ville det ikke, men samtidig ville jeg hjem.

    I mai i fjor gjorde Griner comeback som basketballspiller. Hun spiller til daglig for Phoenix Mercury. (NTB)

    Griner
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal