Får kritikk for tam gruppefinale: – En vanskelig balansegang

Det så ikke ut som hverken Belgia eller England hadde spesielt lyst til å vinne den siste gruppekampen i VM. Selv om Adnan Januzaj scoret et perlemål, måtte begge lag tåle mye kritikk under og etter kampen.

SOCCER-WORLDCUP-ENG-BEL/

VANT: Belgia tok gruppeseieren med 1–0 over England. Oppgjøret får hard kritikk for å være sjansefattig.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Et blekt Belgia slår et enda blekere England, oppsummerer NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

– England taper mot et lag som ikke engang ønsket å vinne, skriver BBCs Chris Sutton, som selv har spilt for det engelske landslaget og vunnet Premier League, på Twitter.

De var langt ifra de eneste som reagerte på den siste kampen i VMs gruppespill.

Både Belgia og England allerede var videre fra gruppe G, og målforskjellen var identisk. Derfor ble det spekulert om det ville lønne seg for et av lagene å tape kampen, eller skaffe seg flere gule kort, for å få en enklere vei i sluttspillet.

Russia Soccer WCup England Belgium

MÅLSCORER: Adnan Januzaj.

Foto: Alastair Grant / AP

Det ble blankt avvist av NRKs gjest, den tidligere engelske landslagsspissen Les Ferdinand før kampstart.

– Man spiller alltid for å gjøre en god kamp, aldri for å tape. Det kommer aldri til å skje, sa han i studio.

– Tamt er bare fornavnet

Men i kampens første 45 minutter var det ikke store grunner til å tenke at noen av lagene, som totalt hadde gjort 17 endringer fra forrige kamp, hadde noe stort ønske om å score mål. Et tema som ble hyppig diskutert på Twitter, og Belgia-fansen jublet da laget pådro seg gule kort.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Tamt er bare fornavnet, slo kommentator Andreas Stabrun Smith fast etter en førsteomgang nærmest blottet for angrepsspill.

– Ingen av lagene vil gjøre feil, forsvarte Les Ferdinand det med.

Perlescoring

Lagene hadde bare vært på banen i fem minutter da Adnan Januzaj antakelig stilnet kritikerne noe. Han dro seg innover ved sekstenmeteren og plasserte ballen nydelig oppe i lengste hjørne. 23-åringens første landslagsmål.

PERLESCORING: Adnan Januzaj sender Belgia i ledelsen mot England fem minutter etter pause.

Laster Twitter-innhold

Det var likevel det som skjedde like etter scoringen som skapte kampens morsomste øyeblikk. Belgias angriper Michy Batshuayi skulle sparke unna ballen, men traff stolpen, og fikk den rett tilbake i hodet.

UHELDIG MORSOM: Dette sparket går ikke helt som planlagt for Michy Batshuayi.

Få minutter etter kampslutt kommenterte han sin egen tabbe på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Scoringen åpnet naturlig nok kampen opp noe, og Marcus Rashford burde utlignet da han kom alene med keeper Thibaut Courtois etter 66 minutter. Forsøket gikk like til side for mål.

Han nekter for at laget ikke ønsket seieren.

– Alle tap gjør vondt. Det er folk utenfor banen som snakker om sånn, sier Rashford i FIFAs kampintervju.

– Vi fokuserte ikke på noe sånn før kampen. Alle er skuffet nå. Det er ingen smil i garderoben, bekrefter VM-debutant Trent Alexander-Arnold til ITV.

– Vanskelig balansegang

Belgia hadde flere muligheter til å avgjøre mot slutten av kampen, men det ebbet ut i 0–1.

– Jeg tror ikke de er så veldig skuffet. Det er noe bra å ta med seg fra dette her, men jeg tror ingen spilte seg inn i laget, sier Les Ferdinand, og viser til at England hadde byttet ut åtte av spillerne sine fra forrige kamp.

– Vi vil vinne fotballkamper og vi har også en stor kamp i utslagsrundene foran oss, så det var en vanskelig balansegang, forteller England-manager Gareth Southgate, til BBC.

Belgia møter Japan i åttendedelsfinalen, og deretter enten Brasil eller Mexico. For England venter først Colombia og så vinneren av Sverige-Sveits.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Falk mister hele sesongen

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk mister den kommende sesongen på grunn av en ryggskade, skriver Aftonbladet. Landslagslege Magnus Oscarsson opplyser til avisen at Falk har slitt med ryggproblemer, og nå plagene såpass store at hun skal opereres innen et par måneder.

  Falk
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / ANDREAS HILLERGREN/TT
 • Usikker Fossli tilbake på samling

  Sondre Turvoll Fossli er mandag i Holmenkollen sammen med langrennslandslaget etter hjertestansen i august. Fossli, som foreløpig trener rolig, vil bestemme seg om han fortsetter eller ikke når alle tester er gjennomført. – Jeg har ikke bestemt meg ennå. Det kan bikke begge veier, sier Fossli, som er «litt innstilt på at legene ikke tør å gi tommel opp».

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: NRK
 • Murray slo tilbake etter skadene

  Andy Murray tok sin første seier siden våren 2017 da han vant 3-6, 6-4, 6-4 over Stan Wawrinka i European Open-finalen, skriver NTB. En hofteskade så ut til å avslutte karrieren til skotten i januar, men en vellykket operasjon sikret en forlengelse av karrieren. – Det betyr mye. De siste årene har vært ekstremt vanskelige, sa en gråtkvalt Murray, ifølge The Guardian.

  Murray
  Foto: Francisco Seco / Francisco Seco

Sendeplan

Kl. Program Kanal