Engelsk fotball

 • Southgate: – Ikke akseptabelt

  Gareth Southgate hyller Jude Bellingham og Raheem Sterling etter kampen mot Ungarn. Han er imponert over måten spillerne taklet rasismeropene fra supporterne.

  Det kom apelyder fra flere områder av arenaen i Budapest, og spesielt mot Raheem Sterling når han hadde ballen. I tillegg skal Bellingham ha ledd og smilt da det kom rasistiske rop mot unggutten mens han varmet opp, skriver Sky Sports.

  – Ut ifra det jeg hører, så er ikke dette akseptabelt. Vi visste ikke og hørte ikke om dette på sidelinjen. Jeg vet ikke om spillerne hørte det, sa Southgate til Sky Sports.

  – Jude skal ikke oppleve noe sånt. Han taklet situasjonen fantastisk. Han viste stor modenhet.

  Også før kampen kom det tilrop fra tribunen. Da England gjennomførte sin vante markering mot rasisme ved å sette et kne i bakken, svarte hjemmepublikummet med høylytt buing.

  Hendelsene får også britenes statsminister Boris Johnson til å se rødt.

  – Det er fullstendig uakseptabelt at England-spillerne ble utsatt for rasisme i Ungarn torsdag. Jeg oppfordrer Fifa til å reagere sterkt mot de som er ansvarlige for den slags skammelig oppførsel, skriver Johnson på Twitter.

  Hungary England WCup 2022 Soccer
  Foto: Laszlo Balogh / AP
 • Frå rekordtap til ligastatus

  For 32 år sidan gjekk dei på det største tapet i tippekampane si historie. I dag sikra Sutton United seg for aller første gong plass i den engelske fotballigaen.

  I 1989 stod Sutton bak ein av dei heilt store cupsensasjonane ved å slå det dåverande topplaget Coventry ut av FA-cupen med 2-1. Coventry var i topp fem i 1. divisjon, den tids Premier League.

  I runden etter møtte dei Norwich, endå høgare på tabellen i 1. divisjon. Som «premie» vart kampen deira vist som tippekamp i Skandinavia.

  Sutton tapte 8-0, det største tapet i ein tippekamp nokon gong. Det var også einaste gongen eit lag utanom ligaen fekk sleppe til i ein tippekamp.

  Men no har også Sutton ligastatus. Det blei klart etter 3-0 over Hartlepool søndag ettermiddag, i nest siste runde i National League.

  Sutton United
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Keeperlegende Ray Clemence er død

  Den britiske keeperhelten Ray Clemence er død, 72 år gammel, etter å ha slitt med sykdom. Clemence var en av Englands fremste keepere på 70-tallet. Han spilte 61 landskamper for England og flere hundre kamper for Liverpool og Tottenham.

  Ray Clemence
  Foto: Leon Neal / AFP
 • Ni engelske ligakamper får publikum

  Ni av helgens engelske ligakamper i fotball vil ha inntil 1000 tilskuere på tribunene. Ingen av dem er i Premier League, men to er Championship-kamper.

  Britiske myndigheter gjennomfører testarrangementer med tanke på å slippe publikum inn på idrettsarrangementer igjen, for første gang siden viruspandemien stoppet all idrett i mars.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Richard Heathcote / AP
 • Harrogate i ligaen for første gong

  Harrogate Town er klar for den engelske fotballigaen for første gong i historia etter 3-1 over Notts County i omspelfinalen i National League. Dei rykkjer opp saman med divisjonsvinnar Barrow, som er tilbake i ligaen etter 50 år.

  Harrogate høyrer til i Yorkshire, like nord for Leeds, og hadde fram til for to år sidan aldri vore høgare enn nivå 6 i det engelske ligasystemet.

  For Notts County blei det dermed ikkje direkte retur til ligaen. County var inntil i fjor verdas eldste ligaklubb, stifta i 1862 og ligamedlem sidan 1888.

  Jack Emmet, Harrogate Town
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Siste nytt

 • Kalvå: – Føles uvirkelig

  Anne Kjersti Kalvå var en av to utøvere som har fått konstatert koronasmitte underveis i OL-forberedelsene i italienske Seiser Alm. Nå gir hun sine første kommentarer etter at smitten var et faktum.

  På Instagram skriver hun følgende onsdag kveld:

  «Det siste døgnet har vært av den tøffe typen. Det føles helt uvirkelig å snuble på målstreken».

 • Premier League gjør det vanskeligere å få utsatt kamper

  Fotballigaen Premier League tar grep for å unngå at klubber får utsatt kamper med mindre de har et betydelig smitteutbrudd i sine tropper.

  Den nye regelen er innført etter uenigheter og kritikk fra klubber og fans den siste tiden. Enkelte PL-klubber har fått utsatt kamper på grunn av korona- og skadeutsatte staller, mens andre har fått avslag på sine søknader.

  Onsdag fastslår Premier League at klubber som fra nå av søker om å få utsatt kamper på grunn av covid-19, må kunne vise til minst fire positive tilfeller i troppen sin.

  Regelendringer trer i kraft foran den neste kampen i ligaen, som spilles 5. februar. Da skal Burnley i aksjon mot Joshua Kings klubb Watford.

  Fra før har regelen vært at en klubb må kunne bevise at den har færre enn 13 utespillere og én keeper i A-lagstroppen tilgjengelig. Da har man ikke skilt mellom koronasykdom og andre årsaker til forfall.

  I desember og januar ble 22 kamper i den engelske toppdivisjonen utsatt på grunn av pandemien. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP
 • Tour de France med tøff åpning i Baskerland neste år

  Verdens største sykkelritt, Tour de France, skal åpne i Baskerland i 2023. Det blir harde tak allerede tidlig i rittet.

  Det har fra før vært klart at rittet neste år åpner i Bilbao i en 185 kilometer lang rundløype. Åpningsetappen beskrives som «svært utfordrende» og vil ha flere korte og bratte stigninger, inkludert den to kilometer lange Pike Bidea en mil før målgang.

  På den andre etappen er det start i Vitoria, regionens hovedstad. Etappen har målgang i San Sebastian etter 210 kilometer gjennom Baskerland. Rytterne skal over Jaizkibel-passet som også er en del av éndagsklassikeren i San Sebastian.

  Tredje etappe vil ta rytterne fra Amorebieta og inn i Frankrike.

  Årets Tour de France starter med tre etapper i Danmark. Den første er i København fredag 1. juli.

  Tour de France
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal