Engelsk fotball

 • Harrogate i ligaen for første gong

  Harrogate Town er klar for den engelske fotballigaen for første gong i historia etter 3-1 over Notts County i omspelfinalen i National League. Dei rykkjer opp saman med divisjonsvinnar Barrow, som er tilbake i ligaen etter 50 år.

  Harrogate høyrer til i Yorkshire, like nord for Leeds, og hadde fram til for to år sidan aldri vore høgare enn nivå 6 i det engelske ligasystemet.

  For Notts County blei det dermed ikkje direkte retur til ligaen. County var inntil i fjor verdas eldste ligaklubb, stifta i 1862 og ligamedlem sidan 1888.

  Jack Emmet, Harrogate Town
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Community Shield 29. august

  Det engelske fotballforbundet (FA) stadfesta onsdag at Community Shield-kampen skal spelast på Wembley 29. august. Det er berre fire veker etter FA-cupfinalen.

  Premier League-vinnar Liverpool møter vinnaren av cupfinalen mellom Arsenal og Chelsea.

  Kampen på Wembley mellom regjerande seriemeister og cupmeister markerer vanlegvis sesongstarten i England.

  Guardiola og Klopp
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Northampton til League One

  Northampton slo Exeter 4-0 i omspelfinalen på eit folketomt Wembley og sikra seg den siste plassen i League One i England neste sesong.

  Laget rykkjer opp saman med Swindon, Crewe og Plymouth.

  League Two blei ikkje ferdigspela. Rekkefølgja blei rekna ut etter gjennomsnittspoeng slik stoda var før korona-avbrotet. Men omspelet blei gjennomført.

 • Én koronasmittet i Premier League

  Den siste runden med virustester i Premier League endte med én positiv prøve, bekrefter den engelske toppserien i fotball. Det melder Sky Sports. Totalt 17 personer har avgitt positiv prøve etter at testingen i eliteserien ble startet opp.

 • Seks positive championship-testar

  Åtte spelarar frå seks klubbar i den engelske championship-serien har testa positivt på viruset covid-19 i siste testrunde.

  Dei åtte må i karantene, og får ikkje stille opp når kampane tek til att til helga.

  I alt er det teke 2213 testar av spelarar og støtteapparat.

  I engelsk 1. divisjon var fire av totalt 254 testar positive. Desse kjem frå to klubbar. I 2. divisjon er alle testane negative.

  I dei to divisjonane er kampane innstilte, men det skal spelast playoff.

Siste nytt

 • Røiseland sprakk på siste skyting

  Marte Olsbu Røiseland endte til slutt på andreplass på supersprinten på Blinkfestivalen. Røiseland måtte ut på to runder etter siste skyting, mens Karoline Knotten kom unna med én. Dermed hadde Knotten akkurat nok avstand ned til Røiseland og det holdt helt inn til mål og til seier. Ingrid Tandrevold endte på tredjeplass.

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Krisen fortsetter for Røa

  Nedturene var mange da Røa tapte 1-0 for Avaldsnes på hjemmebane.Målet ble scoret av tidligere Røa-spiller Elise Thorsnes.

  Avaldsnes pådro seg rødt kort etter drøyt 80 minutter ut i kampen. Selv med en spiller mer i sluttminuttene klarte ikke Røa og score på Avaldsnes og gikk på sitt sjette strake tap.

  OG
  Vålerenga måtte nøye seg med ett poeng (1-1) hjemme mot Kolbotn. Dermed stanset Vålerengas seiersrekke etter fire strake seiere.

  Geir Nordby.
  Foto: Fredrik Hagen
 • Kristoff står over NM og EM

  Karantene i Norge gjør at Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm velger å ikke delta i Sykkel-NM eller EM i august. Det melder TV 2 fredag.

  Syklistene, som er lagkamerater i UAE-Team Emirates, skal kjøre Critérium du Dauphiné fra 12. til 16 august, før det blir ti dagers karantene hjemme i Norge.

  Det medfører at de står over både norgesmesterskapet på Ringerike 23. august og EM i Plouay, Frankrike 26. august.

  Tour de France-starten er satt til 29. august denne sesongen.

  0kP1QH5Nr2s
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal