Hopp til innhold

Engelsk FA Cup 2021/2022

 • Vil endre den engelske cupstrukturen

  Premier League vurderer å skrinleggje fleire rundar av FA-cupen og fjerne ligacupen heilt for klubbar som speler i europeiske turneringar.

  På eit aksjonærmøte for Premier League onsdag skal eit nytt forslag, som kan tre i kraft allereie i sesongen 2024/25, bli diskutert, ifølgje The Times.

  Det nye forslaget skal ønske å fjerne tredje og fjerde runde av FA-cupen, i tillegg at ligacupen berre skal spelast for dei klubbane som deltek i Champions League, europaligaen eller conferanseligaen.

  Forslaget inneheld også fleire kalenderendringar som ein del av ein avtale om å dele ut ekstra pengar til meisterskapsserie-klubbar og lag i dei lågare divisjonane i England, og dessutan endre utbetalingane laga får når dei rykkjer ned frå Premier League.

  Årsaka er at Premier League ønskjer å frigjere plass i det tette kampprogrammet, medan meir pengar vil strøyme ned til dei lågare divisjonane i England.

  FA-cupen
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • De Bruyne og Walker usikre til FA-cupsemifinalen

  Manchester City kan måtte klare seg uten to av sine aller største stjerner mot Liverpool i FA-cupens semifinale. Kevin De Bruyne og Kyle Walker er usikre.

  Både De Bruyne og Walker måtte begge forlate banen underveis i den andre kvartfinalekampen i mesterligaen mot Atletico i midtuken. Ingen av de var på fredagens trening.

  Ifølge trener Pep Guardiola sliter De Bruyne med leggtrøbbel, men han ville ikke bekrefte at de to er ute av spill lørdag på pressekonferansen foran kampen.

  – Vi vil ta en endelig avgjørelse i morgen, sa City-manageren og opplyste at Walker blir bedre og bedre etter sin skade. (NTB)

  Kevin de Bruyne
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Ukrainer kaptein da Everton avanserte til kvartfinale i FA-cupen

  Ukrainske Vitalij Mykolenko (22) var kaptein for Everton da de slo Boreham Wood 2-0 og tok seg videre til kvartfinalen i FA-cupen torsdag.

  Dermed gjorde Everton som Manchester City gjorde i sin kamp i FA-cupen for noen dager siden. Da var Mykolenkos landsmann Oleksandr Zintsjenko kaptein for de lyseblå da de tok seg videre til kvartfinalen. Mykolenko ble byttet ut etter en time med en kjenning i hamstringen.

  I kvartfinalen skal Everton møte Premier League-kollega Crystal Palace, som tok seg videre etter å ha slått Stoke tidligere i uken.

  Britain Soccer Russia Ukraine War Sports
  Foto: Jon Super / AP
 • Middlesbrough får ny tøff motstand i FA-cupen

  Middlesbrough skal få besøk av Premier League-klubben Chelsea i kvartfinalen av FA-cupen, mens Liverpool møter enten Huddersfield eller Nottingham Forest.

  Det ble klart etter trekning torsdag.

  Middlesbrough får besøk av Chelsea, noe som er tredje gang på rad de rødkledde får Premier League-motstand i cupen.

  Fra før har de slått ut både Manchester United og Tottenham. Liverpool, som slo Mathias Normanns Norwich 2-1 onsdag, møter enten Huddersfield eller Nottingham Forest.

  Crystal Palace møter vinneren av Everton og Boreham Wood, mens Manchester City møter Southampton borte.

  Kampene spilles helgen 19.-20. mars.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Mike Egerton / AP

Siste nytt

 • Graham Hansen om finalekrasj: – Synd

  Lørdag klokka 16.00 er det duket for mesterligafinale mellom Barcelona og Wolfsburg. På nøyaktig samme tid er det avspark i finalen mellom Manchester City og Manchester United i FA-cupen. NRK trakk frem denne kollisjonen på en pressekonferanse dagen før dagen.

  – Det er synd. Det er to gode kamper, så det er synd at du må konkurrere med en finale som det. Men til syvende og sist tror jeg det er mange som vil se kampen vår, og det er mye oppmerksomhet rundt vår finale. Det er synd, men vi kontrollerer ikke disse tingene, så jeg har ikke tenkt så mye på det, sier Barcelona-stjernen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Avgjorde norsk OL-deltagelse

  Leder i kampssportforbundet, Øyvind Andreassen, var på idrettstinget fredag krystallklar på at Norge må boikotte OL, dersom Russland og Belarus får delta.

  - Fra mitt ståsted; Deltar Russland og Belarus, så deltar ikke Norge, sier Andreassen.

  Standpunktet hans kom da Idrettstinget skulle behandlet norsk OL-detagelse i OL i Paris fredag formiddag.

  Basketpresident Jan Hendrik Parmann mener det er altfor tidlig å ta en beslutning rundt norsk deltagelse på nåværende tidspunkt. Derfor fremmet han et forslag om å utsette avgjørelsen om norsk OL-deltagelse i Paris.

  - Jeg mener det er prematurt å diskutere dette nå når IOC er så vaklende som de er, sier Parmann fra talerstolen.

  Forslaget ble imidlertid nedstemt. Samtidig ble det vedtatt at Norge skal delta i OL neste sommer.

  Ingen vet ennå om Russland og Belarus vil få grønt lys til å delta i OL neste sommer.

  Friidrettspresident Anne Farseth fremhevet at en boikott vil ramme utøverne.

 • Håndballforbundet fikk avslag på VM-støtte

  I 2025 skal Norge, Danmark og Kroatia arrangerte håndball-VM for menn, men Norges Håndballforbund får ingen støtte fra Kultur- og likestillingsdepartementet. NHF søkte i oktober om et tilskudd på 16 millioner kroner.

  «Departementet har vurdert søknaden og finner ikke å kunne prioritere et særskilt, enkeltstående tilskudd til dette formålet. På denne bakgrunn har Kultur- og likestillingsdepartementet besluttet å avslå søknaden», står det i svaret.

  – Det er automatisk 15–16 millioner i minus om vi skal bære den kostnaden selv, så sånn sett er det dramatisk, sier generalsekretær Erik Langerud til NRK.

  Han forteller at summen skulle gå til å bygge om Telenor Arena innvendig for å kunne ta 15.000 tilskuere til finalene, noe Det internasjonale håndballforbundet skal kreve.

  – Vi har fått avslaget og skal diskutere det på et styremøte de nærmeste ukene. Det er klart det er krevende å skulle arrangere et verdensmesterskap, det er krevende i seg selv, og spesielt når vi taper penger på det, forklarer Langerud.

  Håndball-VM herrer 2023: kvartfinale Norge - Spania (34-35)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste