Hopp til innhold

Engelsk FA Cup 2021/2022

 • De Bruyne og Walker usikre til FA-cupsemifinalen

  Manchester City kan måtte klare seg uten to av sine aller største stjerner mot Liverpool i FA-cupens semifinale. Kevin De Bruyne og Kyle Walker er usikre.

  Både De Bruyne og Walker måtte begge forlate banen underveis i den andre kvartfinalekampen i mesterligaen mot Atletico i midtuken. Ingen av de var på fredagens trening.

  Ifølge trener Pep Guardiola sliter De Bruyne med leggtrøbbel, men han ville ikke bekrefte at de to er ute av spill lørdag på pressekonferansen foran kampen.

  – Vi vil ta en endelig avgjørelse i morgen, sa City-manageren og opplyste at Walker blir bedre og bedre etter sin skade. (NTB)

  Kevin de Bruyne
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Ukrainer kaptein da Everton avanserte til kvartfinale i FA-cupen

  Ukrainske Vitalij Mykolenko (22) var kaptein for Everton da de slo Boreham Wood 2-0 og tok seg videre til kvartfinalen i FA-cupen torsdag.

  Dermed gjorde Everton som Manchester City gjorde i sin kamp i FA-cupen for noen dager siden. Da var Mykolenkos landsmann Oleksandr Zintsjenko kaptein for de lyseblå da de tok seg videre til kvartfinalen. Mykolenko ble byttet ut etter en time med en kjenning i hamstringen.

  I kvartfinalen skal Everton møte Premier League-kollega Crystal Palace, som tok seg videre etter å ha slått Stoke tidligere i uken.

  Britain Soccer Russia Ukraine War Sports
  Foto: Jon Super / AP
 • Middlesbrough får ny tøff motstand i FA-cupen

  Middlesbrough skal få besøk av Premier League-klubben Chelsea i kvartfinalen av FA-cupen, mens Liverpool møter enten Huddersfield eller Nottingham Forest.

  Det ble klart etter trekning torsdag.

  Middlesbrough får besøk av Chelsea, noe som er tredje gang på rad de rødkledde får Premier League-motstand i cupen.

  Fra før har de slått ut både Manchester United og Tottenham. Liverpool, som slo Mathias Normanns Norwich 2-1 onsdag, møter enten Huddersfield eller Nottingham Forest.

  Crystal Palace møter vinneren av Everton og Boreham Wood, mens Manchester City møter Southampton borte.

  Kampene spilles helgen 19.-20. mars.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Mike Egerton / AP
 • Minamino skjøt Liverpool til kvartfinale i FA-cupen

  Takumi Minamino scoret to ganger og ble matchvinner da Liverpool oppskriftsmessig sikret seg kvartfinalebillett i FA-cupen med 2-0-seier over Norwich onsdag.

  Mathias Normann var igjen i gjestenes startoppstilling på Anfield, men kunne ikke forhindre at Norwich røk ut av den gjeve cupen. Kanarifuglene må dermed konsentrere seg om å berge plassen i Premier League i sesongavslutningen.

  Liverpool er på sin side med på alle fronter. Onsdag ble ligacuptriumfen søndag fulgt opp med en ny cupseier.

  Manager Jürgen Klopp benyttet anledningen til å hvile en rekke av sine største stjerner. Takumi Minamino sørget likevel for å gi et B-preget hjemmelag ledelsen etter en snau halvtimes spill. Japaneren var sikker da han fikk ballen av Divock Origi foran mål.

  Seks minutter før pause fulgte Minamino opp med et kanonskudd fra skrå vinkel. Ballen føk inn i nettet bak Norwich-keeper Tim Krul.

  Mathias Normann ble byttet ut etter en drøy times spill. Fra benken fikk han se lagkamerat Lukas Rupp hamre inn reduseringen etter 76 minutters spill. Nærmere kom imidlertid ikke kanarifuglene en snuoperasjon. (NTB)

  FA Cup Fifth Round - Liverpool v Norwich City
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Siste nytt

 • Erik Botheim har brutt med Krasnodar

  Fotballspiller Erik Botheim (22) har avsluttet avtalen med den russiske klubben Krasnodar, opplyser hans agent Jim Solbakken.

  – Erik anså det som at han ikke hadde noen annen mulighet, skriver agenten på Instagram.

  Botheim har de siste månedene trent med gamleklubbene Bodø/Glimt og Stabæk i Norge. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Bodø/Glimt (2-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Russisk turner utestengt etter krigsstøtte

  Den russiske turneren Ivan Kuliak er utestengt i et år av Det internasjonale turnforbundet (FIG) for å vise støtte til invasjonen av Ukraina.

  Det opplyser FIG på sitt eget nettsted. Turneren bar bokstaven Z på podiet under et stevne i Doha i mars.

  Bokstaven har blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  FIGs etiske komité forklarer avgjørelsen med at Kuliak har brutt det internasjonale forbundets regelverk. FIG opplyser også at Kuliak må levere tilbake sin bronsemedalje fra verdenscupstevnet i Doha.

  Kuliak kan anke avgjørelsen i løpet av de tre neste ukene. (NTB)

 • Berges lagkamerat overfalt etter Forest-tapet – mann pågrepet

  Sheffield United-kaptein Billy Sharp ble overfalt da Nottingham Forest-fansen stormet banen etter kvalifiseringskampen tirsdag.

  Nottingham Forest vant på straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter.

  Sheffield United-manager Paul Heckingbottom sa at Sharp trengte noen sting etter hendelsen.

  – En av våre spillere har blitt angrepet. Han er sjokkert, blør og er sint, sa Heckingbottom.

  Politiet i Nottinghamshire opplyste onsdag morgen at en mann er mistenkt.

  – En 31 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for overgrep i forbindelse med denne hendelsen. Han forblir i varetekt og blir avhørt, sa Paul Hennessy i Nottingham-politiet til Sky Sports.

  Sheffield United rykket i fjor ned etter to sesonger i Premier League. Drømmen om en umiddelbar retur ble knust på City Ground for Sander Berge og resten av klubben. Nottingham Forest på sin side møter Huddersfield 29. mai til kamp om en Premier League-plass. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste