NRK Meny
Normal

Pappa Iversen blir Kalla-trener: – Johaug må passe seg

Emil Iversen synes det er «dritrått» at pappa Ole Morten skal hjelpe Charlotte Kalla tilbake til toppen.

Emil Iversen

ADVARER JOHAUG: Emil Iversen tror pappa Ole Morten får fart på de svenske skijentene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Med unntak for Stina Nilsson, har de svenske langrennsjentene lagt bak seg en skuffende sesong. Særlig har Charlotte Kalla vært langt nede.

På forhånd var det spådd at Kalla skulle kjempe med Therese Johaug om sammenlagtseieren i verdenscupen etter VM-suksessen på hjemmebane i Falun, men det var hun aldri i nærheten av å klare. Til slutt ble hun nummer fem i cupen.

Nå er det klart at norske Ole Morten Iversen skal inn som trener for de svenske jentene, melder Expressen. Iversen er far til årets norske gjennombruddsmann, Emil Iversen.

– Det synes jeg er dritrått, jeg gledet meg til det skulle komme ut. Jeg har skikkelig trua på at det kan bli bra, sier Emil Iversen til NRK.

Kalla

SVART SESONG: Charlotte Kalla klarte aldri å leve opp til forventningene i vinter.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Kan får resultater fort

– Nå må Therese Johaug bare passe seg, fastslår han.

– Hva slags trener er det Sverige får?

– En enkel, bestemt og tydelig trener. Hvor fort framgangen kan komme, er selvfølgelig opp til løperne. De er avhengig av å ha tillit til ham. Blir de trygge på opplegget, tror jeg de kan få resultater ganske fort, sier Emil Iversen.

– Hva har han betydd for din utvikling som skiløper?

– Veldig mye. Jeg hadde aldri blitt skiløper om det ikke var for ham. Jeg var ikke så motivert da jeg var mindre, men han lurte meg med på noen fine økter og fikk meg i aktivitet.

– Norge trener bedre

Ole Morten Iversen ble presentert på en pressekonferanse mandag. Iversens mål er at de svenske jentene i større grad skal kunne utfordre de norske.

– Det er kjedelig når det har vært som de siste årene, med den norske dominansen. Jeg håper at vi som står her kan bidra til å endre det. Hvorfor Norge har dominert? De trener bedre, sier han.

Iversen skal trene kvinneløperne sammen med Johan Granath.

Frode Estil

ROSER SVERIGE: Frode Estil mener svenskene i Ole Morten Iversen har fått en av verdens beste langrennstrenere.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Hjernen bak Meråker-filosofien

Landslagstrenerjobben innebærer at Iversen skal ha permisjon fra Meråker videregående skole, der han har vært med på å fostre en rekke storløpere – som Frode Estil, Tor Arne Hetland, Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning.

– Han har egentlig vært hjernen bak oppbygginga av filosofien i Meråker. Han har vært en rød tråd, sier Frode Estil til NRK.

VM- og OL-vinneren er nå idrettsfaglig leder ved skolen.

– Dette er et tap for oss. Men han har vært en glimrende mentor for de som er trenere her nå, så jeg tror ikke byggverket raser fordi han er ute i permisjon et år eller to. Og det er bra at Sverige får ta del i hans kompetanse, sier Estil.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal